کد خبر: ۸۷۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵

علوم پزشکی شیراز میزبان کارگاه آموزش سلامت روان کشور

کارگاه سه روزه آموزشی تحول سلامت در دانشگاه های قطب جنوب کشور، با هدف آشنایی با نظام مراقبت های ابتدایی بهداشتی، برگزار می شود.
به گزارش شیرازه، سرپرست گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: این آخرین کارگاه آموزشی سه روزه تحول سلامت در دانشگاه های قطب جنوب کشور، است، که در آن، مسایل علمی، تخصصی، اجرایی و مسایل ویژه در حوزه بهداشت، بررسی می شود.

دکتر علی باصری افزود: در این کارگاه ها، مسایل اجرایی و تخصصی مانند افسردگی، اضطراب و بیماری های شایع در بین بیماری های روانی؛ بررسی می شود، تا نقاط قوت و ضعف آن، مشخص شود که خدمت رسانی به مردم، ارتقا پیدا کند.

او هدف از برگزاری چنین کارگاه هایی را، آشنایی کارشناسان روانشناسی بالینی با نظام مراقبت های ابتدایی بهداشتی و  اجرای آن در سطح جامعه، عنوان کرد.

دکتر باصری با اشاره به برنامه پزشک خانواده در استان فارس و الگو بودن آن در کشور، اضافه کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و برنامه پزشک خانواده و استقرار  کارشناسان بالینی در مراکز سلامت جامعه، به تمام جمعیت زیرمجموعه مراکز، خدمات ارایه می شود.

سرپرست گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه، ادامه داد: با بازدید های متعدد از مراکز، روند اجرای خدمات این کارشناسان، نظارت و بررسی می شود.

کارشناس بهداشت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: در این کارگاه، روانشناسان قطب جنوب کشور در زمینه نظام تحول، آموزش می بینند.

فریبا رضایی افزود: شیوه مداخله های روانی اجتماعی در زمان بلایا و درمان شناختی رفتاری، سه اختلال روانشناختی شایع، موضوعات مهم این کارگاه آموزشی، است.

او در خصوص هدف از شیوه مداخله های روانی اجتماعی در زمان بلایا، عنوان کرد: روانشناسان، به گونه ای تربیت می شون، که اگر حوادث طبیعی یا انسان ساخته ای به وجود آمد، بتوانند با مداخله روانی اجتماعی، میزان شیوع اختلال های روانپزشکی را پس از وقوع بلایا، کاهش دهند.

رضایی ادامه داد: پژوهش ها نشانگر آن است، در افرادی که در معرض یک خطر و آسیب قرار می گیرند،50 درصد احتمال ابتلا به اختلالات روانپزشکی، بیشتر می شود و کارشناسان، آموزش می بینند تا در صورت بروز حادثه، مداخله و اختلالات در افراد را کاهش دهند.

کارشناس بهداشت روان دانشگاه، اضافه کرد: در حال حاضر سه اختلال روانشناختی شایع، اختلالات پنیک، افسردگی و وسواس، است که در این کارگاه روانشناسان، برای ارایه خدمات به جمعیت زیرمجموعه خود در مراکز سلامت جامعه، آموزش می بینند.

رضایی درمان شناختی رفتاری اختلالات افسردگی، واکنش های شایع روانی به دنبال بلایا، اختلالات شایع به دنبال وقوع بلایا، درمان شناختی اختلال پنیک، بازگویی روانشناختی تعدیل شده و افکار مزاحم، تکنیک های مداخله در مهار هیجان و اجتناب، درمان شناختی رفتاری اختلال وسواس را، از عناوین آموزشی این کارگاه، عنوان کرد.

کارگاه سه روزه آموزشی تحول سلامت در دانشگاه های قطب جنوب کشور، با حضور 140 کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، از کارشناسان مسوول ستاد شهرستان ها، مراکز جامعه سلامت و دانشگاه های فسا، جهرم، گراش و لارستان، برگزار می شود.
نظرات بینندگان