کد خبر: ۷۴۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۴

دو میهمان رادارگریز روسیه در نیروی دریایی ایران + عکس

دو فروند ناو روسی که طی روزهای اخیر وارد بندر انزلی شدند از ناوچه‌های کلاس Buyan هستند که از جمله شناورهای جدید ساخت روسیه محسوب می‌شوند.
به گزارش شیرازه به نقل ازمشرق، سومین سفر ناوگروه های نیروی دریایی روسیه به کشورمان از روز یکشنبه آغاز شده و پیش از این نیز در سال های 1386 و 1393 ، ناوگروه‌های این کشور با هدف ارتقاء روابط دوستانه به ایران سفر کرده بودند. در این مطلبب با این مهمانهای جدید نیروی دریای ارتش که چند روزی در آبهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران حضور دارند، بیشتر آشنا خواهیم شد.

دو فروند ناو روسی که طی روزهای اخیر وارد بندر انزلی شدن از ناوچه های کلاس Buyan هستند که از جمله شناورهای جدید ساخت روسیه محسوب می شوند. در حال حاضر 6 فروند از این ناوها در نیروی دریایی روسیه عملیاتی شده اند که 3 فروند اولی آنها از گونه 21630 و 3 فروند دیگر از گونه 21631 به حساب می آیند.

گونه 21631 این ناو که 3 فروند از آن در ناوگان دریای خزر وجود داشته و تعداد بیشتری از آنها هم در ناوگان دریای سیاه روسیه حضور دارند با موشک های سطح به سطح کلاب برای نبردهای سطحی مسلح شدند. نیروی دریایی روسیه در نهایت قصد دارد تا 15 فروند از این ناوها را به خدمت بگیرد.

دو ناوی که روز یکشنبه وارد بندر انزلی شده اند از گونه 21630 هستند که «ولگادونسک» و «ماخاچ قلعه» نام دارند که در بحث طراحی بدنه آنها از طرح پنهانکار به منظور کاهش سطح مقطع راداری بهره گرفته شده است. این دو شناور به ترتیب با شماره های بدنه 014 و 015 وارد خدمت نیروی دریایی روسیه شده اند.

آشنایی با دو میهمان روس نداجا در بندر انزلی+عکس (آماده نیست)
«ولگادونسک» در سمت راست و «ماخاچ قلعه» در سمت چپ


این مدل اولیه از شناورهای کلاس Buyan در حقیقت برای اموری مثل حفاظت از خطوط ساحلی، مقابله با جرائم سازمان یافته و قاچاق در دریا و حمایت از تاسیسات دریایی طراحی و ساخته شده اند. وزن این شناورها 500 تن، طول آنها 62 متر و عرض آنها 9.6 متر است.

در بخش سلاح ها این ناوها تقریبا به طور کامل با انواع توپ ها مجهز شده اند و صرفا تنها موشک نصب شده بر روی این شناورها مجموعه پدافند هوایی Gibka است که بر اساس موشک های دوش پرتاب تکمیل شده است.

تسلیحات نصب شده بر روی این شناور عبارت است از: یک قبضه توپ 100 میلی متری A-190 که توان شلیک 80 گلوله در دقیقه تا فاصله 20 کیلومتری را دارد. 2 قبضه توپ 30 میلی متری AK-630 شش لول سلاح دیگر این ناو ها به شمار می آید که می تواند از این شناورها در برابر تهدیدات هوایی مثل هواپیماها، بالگرد و موشک های کروز و همچنین شناورهای کوچک حفاظت کند. نواخت تیر این توپ در حدود 5 هزار گلوله در دقیقه است.

پرتابگرهای راکت 122 میلی متری مدل دریایی گراد نیز بر روی این ناو نصب شده است. اما مجموعه پدافند هوایی Gibka که به روی این ناوها نصب شده است از سامانه های هدف یاب اپتکی به همراه موشک های دوش پرتاب سری "ایگلا" تشکیل شده است و می تواند بر علیه موشک های کروز، بالگرد و هواپیماهای متخاصم وارد عمل شود. برد کشف هدف سامانه اپتیکی به کار رفته در این سیستم در حدود 15 کیلومتر است. برد درگیری این موشکها نیز در حدود 6 کیلومتر است.

 

آشنایی با دو میهمان روس نداجا در بندر انزلی+عکس (آماده نیست)
راکت انداز گراد، توپ آ کا 630 و سامانه Gibka در تصویر مشخص هستند

رادار اصلی نصب شده بر روی این شناورها نیز یک سامانه آرایه فازی به نام MR-352 Pozitiv-M1.2 است. رادار کنترل آتش، سامانه دیده بانی اپتیکی و پخش کننده شراره برای منحرف کردن موشک از جمله دیگر سامانه های نصب شده بر روی این شناور جنگی به حساب می آید.
آشنایی با دو میهمان روس نداجا در بندر انزلی+عکس (آماده نیست)
«ولگادونسک» در حال ورود به بندر انزلی

دو موتور دیزل ترکیبی که بر روی این شناور نصب شده است هر کدام توانی در حد 3970 کیلو وات را ایجاد می کند. این توان بردی در حدود 2800 کیلومتر و سرعتی در حدود 52 کیلومتر در ساعت را برای این ناوها به ارمغان می آورد.

حضور چندین باره ناوهای روسی در بندر انزلی به همراه حضور ناوهای چینی در بنادر جنوبی کشور در سالهای اخیر نشان از دیپلماسی موفق دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در برقراری ارتباط با قدرت های بزرگ دریایی جهان است که فرصت بسیار خوبی را برای افسران جوان ایرانی به منظور آشنایی با تکنولوژی روز دنیا فراهم می کند. از سوی دیگر با توجه به منافع مشترک و تبادلات فراوان میان نیروهای دریایی کشورمان و روسیه در منطقه خزر، این تقویت ارتباطات می تواند جلوی نفوذ برخی کشورهای فرامنطقه ای را در این دریا که محیط صلح و آرامش است، بگیرد.


نظرات بینندگان