سفر 83 هیات خارجی سرمایهگذار به فارس/ تصويب 4 طرح سرمایهگذاری به ارزش 850 میلیون دلار/ ذیحسابان هیچ تخلف مالی گزارش ندادهاند
به گزارش شیرازه، بابک دایی شنبه 11 شهریور در نشست خبری گفت: طی 4 سال فعالیت دولت یازدهم تاکنون 19 طرح سرمایهگذاری در فارس به تصویب رسیده که 4 طرح آن مربوط به سال جاری و 10 طرح در سال 95 بوده است .
او با بیان اینکه از سال 92 تا کنون 83 هیات خارجی سرمایهگذار به استان فارس سفر کردهاند، گفت: در سالهای 92 تا 94 تعداد 5 طرح سرمایهگذاری خارجی تصویب شده بود که یک طرح مصوب در سال 94 محقق نشد و در سال 93 هم هیچ طرح سرمایهگذاری خارجی نداشتیم .
دایی گفت: چهارطرح سرمایهگذاری مصوب شده در 5 ماهه امسال شامل ارائه خدمات هوایی مسافری توسط اماراتیها با سرمایه 58 میلیون دلار و ایجاد اشتغال برای 105 نفر که حدود 80 درصد سرمایهگذاری محقق شده و هواپیماهای مورد نظر وارد شده است، تولید کنسانتره کرومیت توسط چینیها با یک و نیم میلیون دلار سرمایه و ایجاد اشتغال برای 35 نفر، آزمایشگاه مرکزی شیراز توسط ایتالیاییها با مشارکت دانشگاه شیراز با سرمایهگذاری 60 میلیون دلار و ایجاد اشتغال برای 400 نفر که بسیاری از تجهیزات اکنون در گمرک است و تولید چرخه كامل سلولهای خورشیدی توسط آلمانیها و با سرمایهگذاری 730 میلیون دلار و ایجاد اشتغال برای 1500 نفر بوده است .
او از رشد سفر هیئتهای خارجی به ایران و استان فارس بعد از امضای برجام خبر داد و گفت: در طول 4 سال تعداد 83 هیئت خارجی به فارس آمدهاند که 65 هیئت آن در یکسال اخیر سفر کردهاند .
دایی با يادآوري اينكه سفر هیئتهای سرمایهگذاری ایتالیایی، هلندی و اسپانیایی به فارس منجر به امضای تفاهمنامه شده است، گفت: در سالهای 95 و 96 ایتالیا در زمینه تولید انرژی های نو با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری، هلند در زمینه ایجاد فناوریهای پیشرفته کشاورزی و اسپانیا در زمینه احداث نیروگاه برق با استان فارس تفاهم نامه امضا کرده اند.
شناسایی 18 میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری در فارس
دایی با بیان اینکه امسال شاهد تحقق اولین سرمایهگذاری خارجی در زمینه تولید قوطی فلزی با حجم سرمایهگذاری 7.3 میلیون یورو در شیراز بودیم، گفت: برنامه عملیاتی تامین سرمایهگذاری خارجی یا اکشن پلن برای فارس تدوین شده و براین اساس حجم سرمایهگذاری فرصتهایی که شناسایی و طبقهبندی شده 18 میلیارد دلار است .
او با بیان اینکه طرحهای تدوین شده سرمایهگذاری در بخشهای آب و برق، صنعت و معدن، کشاورزی، راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و گردشگری است، گفت: کشورهای عمان و فرانسه با توجه به سنخیتی که با ظرفیتهای سرمایهگذاری فارس وجود دارد به عنوان کشورهای معین سرمایهفرست فارس مشخص شدهاند .
دایی از شناسایی 75 مورد مجوزهای کسب و کار و 43 مورد مقررات اعم از مجوز، قانون و... مخل سرمایهگذاری و اعلام این موارد به هیئت مقررات زدایی کشور برای رونق فضای کسب و کار در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خبر داد.
اين مقام مسئول با بيان اينكه هدفگذاري انجام شده براي فارس در بحث بستههاي رونق توليد پنجگانه براي فارس در سال 96 حدود 556 ميليون دلار بوده است، گفت: تاكنون 850 ميليون دلار در اين موضوع مصوب شده كه اين عدد 295 ميليون دلار بيش از هدف گذاري انجام شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان فارس بیان کرد: در کمیته مردمی کردن اقتصاد 645 پروژه عمرانی نیمه تمام در استان فارس شناسایی و تاکنون 564 پروژه به بخش خصوصی واگذار شده، 12پروژه در مرحله اعلام فراخوان و جذب سرمایهگذار و 69 پروژه در آستانه فراخوان برای واگذاری است.
پنجره الكترونيك سرمايهگذاري در فارس رونمايي ميشود
دايي با تصریح اینکه در سالهاي اخير چابک سازی و روانسازی خدمات سرمایهگذاری و تجميع اين خدمات در یک مکان مشخص براي ارائه خدمات لازم به تمام سرمایهگذاران مد نظر بوده است، گفت: نمايندگان 15 دستگاه در مركز پنجره واحد خدمات سرمايه گذاري مستقر هستند و بهزودي پنجره الكترونيك سرمايهگذاري نيز در فارس رونمايي ميشود.
او گفت: طي اين مدت تلاش كردهايم كه زمان پاسخگويي به استعلامها را به حداقل ممكن كاهش دهيم بهطوريكه پاسخها بايد در كمتر از 2 هفته ارائه شده و بعد از جمعبندي به سرمايهگذار ابلاغ شود.
پرداخت نقدینگی به صورت الکترونیکی با استقرار خزانهداری الکترونیک
دايي گفت: در بحث خزانه معین استان فارس شاهد تحول بزرگ و استقرار خزانهداری الکترونیکی بودهایم که اکنون بيش از 85 درصد از نقدينگي بودجههای جاری و عمرانی دستگاههای دولتی با استفاده از بانكلت، منتقل ميشود و پرداخت تنها حدود 15 درصد از اين نقدينگي از طريق حسابهاي كلان و با صدور چك است؛ امیدواریم تا انتهای مهر ماه فعاليتهاي این حسابها هم از طریق بانک لت انجام شود .
او با بيان اينكه فارس جزو پنج استانی است که سیستم بانک لت را اجرایی کرده است، گفت: اکنون در 85 درصد از موارد، بابت پرداخت حقوق و هزینههای جاری، چک به دستگاههاي اجرايي داده نمیشود بلكه پرداختها برخط و آنلاین انجام ميشود.
دايي تجمیع حسابهای دولتی را از اقدامات انجام شده اعلام و اضافه كرد: در استان فارس بالغ بر 5400 حساب دولتی وجود داشت كه با فراهم شدن بسترهايي از طريق بانك مركزي شاهد كاهش حسابها به 1787 حساب بودهايم.
تشكيل بانك اطلاعات اموال دولتی
او همچنين از تشكيل بانك اطلاعات اموال دولتی شامل زمین، ملک، خودرو و اوراق بهادار خبر داد و گفت: تمام اطلاعات پيرامون اين داراييها، در سامانه سادا، ثبت ميشود؛ اين موضوع در سالهاي 92 و 93 يكي از چالشهاي مهم دولت محسوب ميشد كه اميدواريم تا پايان سال 96 تمام اطلاعات را ثبت كنيم.
دايي کل خودروهای دولتی موجود در فارس را 6150 دستگاه اعلام كرد كه 2594 خودرو از اين تعداد فرسوده و از رده خارج است و گفت: تعداد خودروهاي دستگاههاي نظامي و انتظامي در اين آمار لحاظ نميشود.
او با بيان اينكه مجوز خريد 743 خودرو در دولت يازدهم براي دستگاههاي دولتي و شهرداريها صادر شده است، گفت: تعداد مجوزهاي صادر شده براي خروج از چرخه خدمت بالغ بر 2.5 برابر مجوزهاي صادره براي خريد خودرو بوده است.
دايي گفت: آموزش و پرورش با 486 خودرو، علوم پزشكي با 1231 خودرو و جهادكشاورزي با 409 خودرو و استانداري فارس با 349 خودرو، بيشترين تعداد خودروي دولتي را در اختيار دارند.
بدهی 120 هزار میلیارد ریالی دستگاههای اجرایی فارس در سال گذشته
مدير كل امور اقتصادي استان فارس ضمن درخواست از مدیران دستگاههای اجرایی برای ثبت میزان دقیق بدهی خود در سامانه سماد، مجموع بدهیهای ثبت شده در سامانه سماد تا پایان سال 95 مربوط به استان فارس را 120 هزار میلیارد ریال اعلام و گفت: مجموع ارقام مطالبات دستگاههاي اجرايي و شهرداريها در فارس تا پايان سال 95 حدود 61 هزار ميليارد ريال بوده است.
دايي همچنين گفت: عملكرد درآمدهای عمومی استان فارس در سال 95 بالغ بر 19 هزار ميليارد ريال بوده كه نسبت به سال قبل از آن 21 درصد رشد را نشان ميدهد و 93 درصد از آن محقق شده است.
مديركل امور اقتصادي استان فارس اضافه كرد: ميزان درآمدهاي استان فارس در چهار ماهه اول امسال، 6216 میلیارد ریال بوده حال آنكه درآمد مصوب براي اين مدت 7571 میلیارد ريال است و اين يعني 82 درصد تحقق را شاهد بودهايم كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد رشد دارد.
دايي میزان اعتبارات بند واو یا حقوق پرداختي به کارکنان دولت در استان فارس در سال 95 را شانزده هزار میلیارد ریال اعلام و اضافه كرد: اين عدد براي 5 ماهه سال 96 بالغ بر 1328 میلیارد ریال بوده است.
امسال ذیحسابان هیچ تخلف مالی گزارش ندادهاند
مديركل امور اقتصادي استان فارس ذیحسابان را اولین ناظران مالی دانست و با بیان اینکه ذیحسابان هیچ تخلف مالی گزارش ندادهاند، گفت: 132 ذیحساب را در طول دولت یازدهم منصوب کردیم و در 5 ماهه اول سال جاری نیز 10 نفر ذیحساب منصوب شدهاند.
انتهای پیام/