کد خبر: ۱۲۱۱۶۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس:

کمک 25میلیارد ریالی مردم فارس برای بازسازی عتبات عالیات/ استفاده از تجهیزات و نیروی کار ایرانی در بازسازی حرمین مطهر

قاسمی گفت: مردم استان فارس در سال 1396 بیش از 2.5 میلیارد تومان برای ساخت و ساز در حرم های مطهر کمک کردند.

به گزارش شیرازه، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس در جمع خبرنگاران گفت: ‌ستاد بازسازی عتبات عالیات از سال ۸۱ در عراق کار خود را شروع كرد به طوری كه هم‌اكنون بازسازی‌های حرم‌های مطهر رو به اتمام است.

اسکندر قاسمی به ارائه گزارشی از عملكرد این ستاد پرداخت و افزود: با توجه به حضور گسترده زائران، نیاز به احساس توسعه حرم‌های مطهر اهل بیت(ع) شد لذا در این راستا طرح توسعه‌ای حرم مطهر حضرت علی(ع) اجرا شد كه در آن صحن و شبستان حضرت زهرا(س) با مساحتی بالغ بر ۲۲۰ هزار متر مربع در حال احداث است.

قاسمی، ساخت صحن حضرت زهرا(س) را یکی از مهم‌ترین بخش‌های توسعه‌ای و ساماندهی فضای مطهر علوی برشمرد و افزود: ساختمان این صحن شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است و علاوه بر آن فضاهای روباز و سبز نیز در نظر گرفته شده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس ادامه داد: پروژه صحن حضرت زهرا(س) علاوه بر فضاهای عبادتی و زیارتی شامل دو ساختمان است؛ ساختمان موزه به‌منظور نگهداری و نمایش آثار تایخی و عتیقه‌جات و ساختمان بخش‌های اداری و کتابخانه با ظرفیت یک میلیون کتاب و ترمیم نسخ خطی است.

وی با بیان اینكه یك شبستان بزرگ نیز به‌منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی دینی در نظر گرفته شده است، گفت: مهم‌ترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی است که ۵۰ درصد کل مساحت این پروژه یعنی ۱۱۰ هزار متر مربع را تشکیل می‌دهد و شامل یک مصلای بزرگ و تمامی امکانات در آن در نظر گرفته شده است و فضای زیارتی به‌صورت شبستان است که ۷۰ درصد آن به اتمام رسیده و تا آخر تیرماه امسال بخشی که متصل به حرم است را تحویل خواهیم داد.

قاسمی اظهار کرد: در کربلای معلی، طرح توسعه‌ای حرم امام حسین(ع) را به‌صورت درازمدت در ۴ فاز و به مساحت ۳۸ هکتار در نظر گرفتیم که نخستین فاز آن احداث صحن عقیله بنی هاشم(س) در مساحتی به وسعت ۵ هکتار است كه كار گودبرداری آن انجام شده است و پیش‌بینی می‌شود تا ۵ سال آینده این صحن به اتمام برسد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس با بیان اینكه این صحن در ۵ طبقه كه دو طبقه روی زمین و سه طبقه زیر زمین است، احداث خواهد شد، گفت: در این صحن از معماری زیبای ایرانی اسلامی استفاده خواهد شد و طوری تعبیه شده است كه بالاتر از سطح حرم نیست و بخشی از فضاهای اداری آن در طبقات زیرین قرار دارد.

وی با اشاره به اینكه با افزودن این صحن به حرم امام حسین(ع)، وسعت آن به ۲۳۰ هزار مترمربع خواهد رسید، گفت:‌ این فضا موجب می‌شود تا در ایام ویژه شب‌های جمعه و همچنین اربعین، عرفه، محرم و مناسبت‌های خاص زائران از صحن حضرت عقیله بنی هاشم(س) بتوانند استفاده کنند.

قاسمی به نقش مردم فارس در این اقدامات نیز اشاره كرد و گفت: مردم فارس در بازسازی و توسعه حرم‌های اهل بیت(ع) نقش بسزایی داشته و دارند و تاكنون ۸۵ پروژه در عتبات عالیات به‌همت مردم این استان انجام شده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس با بیان اینكه بسیاری از هنرمندان چیره‌دست این استان در این بخش همكاری می‌كنند، گفت: هم‌اکنون ۳ پروژه در این ستاد در حال انجام است كه یكی از آن‌ها احداث نیم ضریح خیمه‌گاه امام سجاد(ع) در كربلای معلی است.

وی ادامه داد: این نیم ضریح در طول ۴ متر و ۶۰ سانت، ارتفاع ۴ متر و ۹۰ و عرض یک متر و ۳۰ سانت در محل حرم مطهر حضرت علی‌بن حمزه(ع) شیراز در حال احداث است و تاكنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.

قاسمی، پروژه دیگر این ستاد را ساخت ۶ پنجره چوبی با نقش و نگار شیرازی‌ها دو جداره برشمرد و گفت: این پنجره‌ها برای حرمین امامین جوادین در كاظمین آماده شده و به زودی نصب خواهد شد البته تاكنون ۸۷ درصد پیشرفت داشته است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس، ساخت صندوقچه حضرت مسلم در مسجد کوفه با پیشرفت فیزیكی ۹۵ درصد و با استفاده از خاتم‌های ناب شیراز را از دیگر پروژه‌های در حال انجام این ستاد برشمرد.

وی در ادامه طرح توسعه حرمین امامین جوادین را یادآور شد و گفت: صحن امام رضا(ع) در شرق حرم مطهر با مساحت حدود ۳۰ هزار متر مربع احداث خواهد شد و همچنین صحن حضرت صاحب‌الزمان(عج) با مساحت ۴۸ هزار مترمربع در این حرم مطهر احداث می‌شود.

قاسمی با بیان اینكه ارتفاع دادن به سقف و شبستان صحن امام محمدباقر(ع) نیز آغاز شده است، گفت: اگر این صحن‌ها احداث شود، ۱۰۰ هزار متر مربع به فضای حرم‌های امامین كاظمین اضافه خواهد شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس همچنین به ترفیع گنبد امام حسین(ع) نیز اشاره كرد و گفت:‌ ارتفاع این گنبد ۸ متر اضافه خواهد شد و در این راستا مقاوم‌سازی و لاغرسازی ستون‌های حرم مطهر كه دارای قدمت ۷۰۰ ساله هستند، در حال انجام است كه طراحی این كار مقاوم‌سازی ستون‌های حرم توسط اساتید شیرازی چون قهرمانی و بنان ارائه شده است.

وی از همه عاشقان و دلدادگان خاندان اهل بیت(ع) تقاضا كرد تا مشاركت خوبی در بازسازی عتبات عالیات داشته باشند و ادامه داد: علاقه‌مندان می‌توانند نذورات خود را یا به صورت حضوری به ستاد عتبات عالیات تحویل داده و یا به شماره كارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۸۸۴۸۰۷ بانك ملی و یا از طریق درگاه موبایلی #۵*۱۱۰*۷۸۰* واریز كنند.

قاسمی با یادآوری اینكه استان فارس، استان معین سامراست كه كارهای بازسازی حرم آن را بر عهده دارد، گفت: استان فارس جزو ۱۰ استان برتر كشور در سال ۹۶ در بحث مشاركت در بازسازی عتبات عالیات بوده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به نام حمایت از كالای ایرانی بر این نكته تأكید كرد كه تمام نذوراتی كه مردم برای عتبات عالیات ارائه می‌دهد همگی به مملكتمان باز می گردد چرا كه ما در بازسازی‌ها و پروژه‌های خود از مصالح ایرانی استفاده می‌كنیم ضمن اینکه در صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب(س) بیش از سه هزار نیروی کار ایرانی عمدتا بدون دستمزد و به عشق اهل بیت(ع) کار می کنند.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان