آیت الله دژکام در صحن علنی شورای شهر شیراز:
حل مسائل اجتماع توسط شورا باید علنی و عینی باشد/ آغاز سال دوم شورا هدف گذاری شود/ کم توجهی به هویت بخشی شیراز در روند توسعه شهر
امام جمعه شیراز با اظهار اینکه شورا باید توانمندی خود برای رفع نیاز به همدلی و همفکری را اثبات کند، گفت: ما می خواهیم بگوییم شورا مسائل را در اجتماع حل می کند که این مفهوم باید علنی و عینی باشد.
به گزارش شیرازه، امام جمعه شیراز شامگاه دوشنبه (5 مرداد) در جلسه علنی شورای شهر شیراز ضمن گفتن تبریک به مناسبت ایام دهه ولایت و اعیاد اسلامی به ویژه عید قربان و غدیر، گفت: مقارن شدن این ایام با سالگرد تشکیل شورای اسلامی دوره اخیر، ان شاءالله مایه برکت و پیشبرد اهداف مجموعه اعضای شورا خواهد بود و امید است امیرالمومنین (ع) کمک حال شما و شما نیز کمک حال مردم باشید.
آیت الله لطف الله دژکام با بیان اینکه همه ما امروز در سطح کشور به این نتیجه رسیده ایم که اگر می خواهیم حرکت انقلابی خود را ادامه دهیم، لازم است گروه های مختلف سیاسی کشور به نوعی تعامل با یکدیگر را آغاز کنند، اظهار داشت: تقابل مسلما بخشی از امکانات و توانایی های ما را مشغول خود خواهد کرد که موجب می شود طرف مقابل در این عرصه نبرد تمدن ها بر ما فائق بیاید.
وی تاکید داشت: ما باید توان داخلی خود را تقویت کنیم تا بتوانیم در مقابل تمدن قدیمی و ریشه دوانیده غرب، تمدن اسلامی و ایرانی مان را اثبات کنیم که این موضوع می تواند سعادت و رستگاری را برای بشر به همراه داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با اعلام اینکه نهاد شورا علاوه بر اینکه یک نهاد اسلامی است، نشانه همفکری همدلی و همگرایی است، بیان کرد: در شورا نه تنها تکروی وجود ندارد بلکه مشورت می کنند و صلاح خود و مردم را در مشورت می بینند.
دژکام در ادامه با اظهار اینکه اگر امروز نیاز به همدلی و همفکری احساس می شود، شورا باید توانمندی خود برای رفع این نیاز را اثبات کند، گفت: ما می خواهیم بگوییم شورا مسائل را در اجتماع حل می کند و این مفهوم باید علنی و عینی باشد.
سال دومِ شورا هدف گذاری شود
امام جمعه شیراز در خصوص اینکه بعضا گفته می شود در ابتدای خدمت نیاز است انسان خود و محیط را پیدا کند، اذعان داشت: سال اول فعالیت شورا پشت سر گذاشته شده است، برای آنکه بگوییم شورا به عنوان یک نهاد اسلامی می تواند راه حل بسیاری از مشکلات جامعه باشد، سال دوم باید هدف گذاری شود.
وی افزود: امیدوارم سال آینده در همین ایام شاهد کارنامه مطلوبی از عملکرد شورا در حل مشکلات مردم باشیم و شاهد حرکت به سوی تمدن سازی اسلامی باشیم.
نماینده ولی فقیه در فارس اظهار داشت: کارآمدی شورا را نباید مترادف با کارآمدی برخی نفرات در شورا بدانیم که گره از برخی مشکلات جزئی مردم حل می کنند بلکه ظرفیت این پارلمان شهری بسیار فراتر از این هاست و باید به مشکلات اصلی جامعه و شهر پرداخته شود.
دژکام تصریح کرد: عضویت در شورا فرصتی از جانب خدا برای شما و بهترین فرصتی است که بتوانید به واسطه باز کردن گره از کار خلق، دست پر به سوی آخرت بروید.
وی در ادامه گفت: دوست داشتنی ترین مردم کسی است که بتواند گره از کار خلق باز کند و نافع ترین فرد برای مردم باشد؛ عضویت در شورای شهر، فرصت نفع رساندن به مردم است که باید قدر آن را دانست و نباید فرصت سوزی کرد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه شیراز به عنوان شهری که نماد هویت ایرانی و اسلامی ما است و مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد، اظهار داشت: نیازی به اثبات کردن شیراز نیست چرا که خود، ظرفیت بسیاری دارد.
دژکام با اشاره به اینکه ظاهرا یکی از شهرداران یک شهر ایتالیایی در گفتگو با شهردار شیراز گفته بود که به نظرم روح ایران در شیراز متبلور شده است، تصریح کرد: در شهری که در هویت بخشی به کشور اینقدر نقش دارد کار شورای شهر سنگین است؛ ممکن است ما با اجرا کردن 4 برنامه این نقش را تنزل دهیم ولی نهایتا تصمیم گیرنده شورا است و شهردار نیز باید هر کاری را به عنوان جهت گیری و راهبرد اتخاذ کند و در شورا تصویب شود.
کم توجهی به هویت بخشی شیراز در روند توسعه شهر
نماینده ولی فقیه در فارس با بیان اینکه گاهی اوقات در شهر می گردم ببینم هر بخشی از شهر چگونه توسعه پیدا کرده است، اعلام کرد: شیراز را از 5 دهه گذشته و اکنون نیز با حساسیت بیشتری گشته و می گردم، به نظرم می رسد که در روند توسعه شهر به هویت بخشی شیراز کم توجهی شده و تا دیر نشده است باید جبرانش کنیم.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: آنچه که می خواهد قسمت جدید با ماهیت شهر را پیوند دهد جایش خالی است؛ لذا باید توجه داشته یاشیم که اصلا چگونه شهری می خواهیم داشته باشیم؟
دژکام با بیان اینکه هر چه از شیرازِ مربوط به زمان سعدی تا به امروز شنیده و خوانده ام، می بینم شیراز شهری است که یک حس عرفانی و معنوی در آن موج می زده است، افزود: شیراز از این جهت نفسی داشته و روایت شده که از اصحاب امام زمان (عج) چند نفرشان شیرازی هستند.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است شیراز یک حس معنوی القا کند باید معماری و ظاهرش همخوانی با روح معنویت داشته باشد، گفت: برخی از سازه های تازه درون شهر این حس را انتقال نمی دهد چرا که اگر از سمت بافت قدیمی به سمت معالی آباد را با توجه ببینیم متوجه می شویم که از یک شهرِ معنوی به جایی وارد می شویم که گویی شبیه اروپا است.
نماینده ولی فقیه در فارس تاکید داشت: نوع طراحی ها و ساخت و سازها با آن چیزی که در ماهیت شهر شیراز است فاصله گرفته است و به این قضیه باید توجه کنیم.
طراحی شهر ما باید با هویت خودمان تناسب داشته باشد
دژکام با اعلام اینکه بنده از شهرک سامان در سمت میان رود گشته ام که 7 الی 8 شهرک در آنجا قرار دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این منطقه از شهری که معروف به گنبدهای فیروزه ای است جایی برای نماز خواندن نبود.
وی تصریح کرد: شیراز از آن چیزی که بوده است فاصله گرفته، شما وقتی مسجد را نمی بینید جمع شدن افراد و هویت بخشی به این مکان ها دیگر وجود ندارد زیرا آثار اجتماعی که مسجد دارد حذف شده است و مشکلات و مفاسد اجتماعی خود را نشان می دهد.
امام جمعه شیراز با اعلام اینکه همه این موارد راهکار دارد و راهکارها از ساخت و توسعه شهر شروع می شود، درخواست خود مبنی بر توجه ویژه به محله محور بودن را مطرح کرد و گفت: بدون مسجد و هیئت محله معنا ندارد، این فضا را باید تقویت کنیم.
دژکام ضمن بیان درخواست خود برای توجه به مسئله هویت بخشی در قسمت فرهنگی شورا و جلوگیری از لطمه خوردن به هویت شیراز، بیان کرد: طراحی شهر ما باید با هویت خودمان تناسب داشته باشد.
نظرات بینندگان