مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس خبر داد:
٣٥ مجموعه فرهنگی و هنری فارس آماده واگذاری به بخش خصوصی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: نوآوری در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش شیرازه، صابر سهرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیست و نهم اردیبهشت ماه امسال وارد دومین سال دوران مدیریتی خود شد. بدون شک یک سال حرکت در مسیر پر سنگلاخ فرهنگ و هنر فارس با آن همه انتظارات و توقعات بجایی که اهالی فرهنگ و هنر این استان دارند کاری ساده نیست، گر چه بررسی میزان رضایتمندی هنرمندان و فرهنگوران از عملکرد یک ساله این مدیر جوان را باید در مجالی دیگر انجام داد اما صابر سهرابی تاکید دارد که برنامه های اجرا شده در یک سال گذشته و برنامه هایی که در سال های پیش رو اجرا می شوند، همه با برنامه های شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منطبق بوده و اهداف و سیاست های کلان را برای توزیع متناسب فرهنگ و نهادینه کردن امور فرهنگی در جامعه دنبال می کند.
سهرابی با بیان اینکه خلاقیت و نوآوری در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در دستور کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد، گفت: تمرکز زدایی و برون سپاری برنامه ها از دیگر موضوعاتی است که مورد توجه مدیریت این دستگاه قرار گرفته و این کار با هدف معرفی هویت فرهنگی شهرستان ها و استفاده از طرفیت و توانمندی های آن ها انجام می شود.
وی در همین ارتباط، برگزاری جشنواره شعر اقوام رضوی در گراش را مورد اشاره قرار داد و افزود: قطعاً اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در شهرستان ها مورد حمایت قرار می گیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه به تشریح تلاش های صورت گرفته برای کسب عنوان پایتختی کتاب ایران اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده سال گذشته استان فارس توانست بیشترین تعداد حضور شهر و روستا را به نام خود ثبت کند، علاوه بر این شیراز و صدرا به همراه دو روستای دیگر در میان پنج شهر و ده روستای برگزیده برنامه پایتختی کتاب ایران قرار گرفتند.
سهرابی در ادامه سخنان خود با تاکید بر این که اجرای برنامه های فرهنگی زمان بر و ثمردهی آن ها نیز مستلزم گذر زمان می باشد، تصریح کرد: این بدان معنی است که برنامه هایی که ما امروز انجام می دهیم ممکن است چند سال دیگر آثار و نتایج آنها مشخص شود.
فرهنگ سازی و نهادینه کردن امور فرهنگی نیازمند مشارکت همه دستگاه هاست
وی فرهنگسازی و نهادینه کردن امور فرهنگی را نیازمند مشارکت و هم افزایی ظرفیت همه دستگاه های این حوزه دانست و گفت: به عنوان متولیان حوزه فرهنگ و هنر، نیازمندی ها را در سال گذشته احصاء کرده ایم و برنامه ریزی لازم برای رفع نیازهاو همچنین حمایت زنجیروار از بخشهای فرهنگی و هنری در حال انجام است؛
سهرابی تصریح کرد: در همین راستا یک چشم انداز چهار ساله را تعریف کرده ایم و به زودی شاهد رونمایی از سند چشم انداز فرهنگی و هنری فارس خواهیم بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین راه اندازی میز خدمت، تسهیل در صدور مجوزهای قانونی، شفاف سازی در قالب قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و ترویج دولت الکترونیک را از دیگر برنامه های زیرساختی سازمان متبوع خود دانست.
چتر حمایتی اداره کل باید بر سر همه هنرمندان و فرهنگوران باز باشد
سهرابی در خصوص اعمال سلیقه در صدور مجوز فعالیت های فرهنگی و هنری نیز گفت: شخصاً معتقدم که چتر حمایتی اداره کل باید بر سر همه هنرمندان و فرهنگوران باز باشد و تحت هیچ شرایطی موافق نیستم که یک طیف خاص دیده شود و یا به طیفی دیگر بی اعتنایی صورت گیرد، بر همین اساس با رفتارهای سلیقه ای به صورت جدی برخورد خواهم کرد.
وی با تاکید بر این که عرصه فرهنگ و هنر می تواند عرصه ای برای حضور تمام افراد جامعه در چارچوب قانون باشد، بیان داشت: چنان چه مراجعان به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی احساس می کنند با آن ها به صورت سلیقه ای برخورد شده حتماً موضوع را اعلام کنند تا از طریق حوزه حراست و بازرسی، پیگیری های لازم به عمل آید.
ارایه وام کم بهره ٣٥٠ میلیونی به هنرمندان در گذر هنر
این مدیر فرهنگی، تلاش برای رونق اقتصاد هنر را به عنوان ی کی از مهم ترین برنامه های خود مطرح و خاطرنشان کرد: در همین راستا با هدف اشتغالزایی و رونق اقتصاد هنر، گذر فرهنگ و هنر به زودی در محدوده محور زندیه راه اندازی و به هنرمندانی که غرفه های شان در این گذر قرار دارد ٣٥٠ میلیون تومان وام کم بهره پرداخت می شود.
راه اندازی هفته فرهنگی- هنری حافظ و سعدی
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس در ادامه از راه اندازی هفته فرهنگی-هنری حافظ و سعدی خبر داد و گفت: سال گذشته تجربه ای پنج روزه در زمینه ترویج زبان و ادبیات فارسی را برای بزرگداشت حافظ داشتیم اما می خواهیم یک هفته برنامه در خور شأن برای دو شاعر بزرگ شیراز نیز داشته باشیم.
واگذاری مجموعه فرهنگی و هنری به بخش خصوصی
وی همچنین درباره حضور پر رنگتر بخش خصوصی در عرصه های فرهنگی و هنری ابراز داشت: استان فارس دارای ٣٥ مجموعه فرهنگی و هنری است که امکان واگذاری آن ها با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه به بخش خصوصی وجود دارد و مراحل نهایی واگذاری را می گذرانند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین بر واگذاری امور بخش های مختلف به انجمن های مرتبط با آن تاکید کرد و گفت: بر این اساس برنامه های حوزه تئاتر به انجمن نمایش، موسیقی به انجمن موسیقی و مطبوعات را به خانه مطبوعات و رسانه های استان واگذار می کنیم.
سهرابی در همین ارتباط به واگذاری ١٦ وظیفه نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه مطبوعات و رسانه های استان ها اشاره و خاطرنشان کرد: این مهم در سال ٩٨ عملیاتی خواهد شد.
این مدیر فرهنگی در خصوص حمایت از ناشران و نویسندگان استان فارس نیز گفت: در راستای حمایت از این گروه از فرهنگوران استان در سال ٩٧ بالغ بر ١٥٠ میلیون تومان کتاب از ناشران خریداری شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری شصت و سومین جشنواره منطقهای سینمای جوان با عنوان «سروناز» و نخستین جشنواره ملی سینما ادبیات اشاره کرد و گفت: این جشنواره شهریور ماه ٩٨ به میزبانی شیراز برگزار می شود.
به گفته وی، جشنواره ملی شعر رضوی نیز بعد از ۱۴ دوره به میزبانی شیراز برگزار و مراسم اختتامیه آن ۲۰ تیر ماه در حرم مطهر برپا خواهد شد.
نظرات بینندگان