کد خبر: ۱۳۹۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
صد و یکمین بسته ویژه خبری؛

دیدار ظریف با مقام سابق آمریکایی تایید شد / زیباکلام: حیات سیاسی لاریجانی به آخر خط رسید / دایی، کریمی و مهدوی‌کیا در یک قدمی ریاست فوتبال/ واکنش اردشیر زاهدی به تازه‌ترین تعامل ایران و آمریکا

رصد‌خانه خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: ماجرای اخراج کارمند وزارت خارجه آمریکا به خاطر ایران / واکنش اردشیر زاهدی به تازه‌ترین تعامل ایران و آمریکا / دیدار ظریف با مقام سابق آمریکایی تایید شد و ... رصد‌خانه امروز را تشکیل می‌دهند.
 تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه ؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه را می‌بینید.
 
ترقی: اصولگرایان سنتی نه سهم می‌خواهند، نه حذف شده‌اند

حمیدرضا ترقی: وقتی جریان اصولگرایی به طور کلی وارد یک ائتلاف می‌شود، نباید انتظار داشت که بخشی از آن، به طور قطع در مناصب و انتخاب‌ها حضور داشته باشد، بلکه برآیند انتخاب اصولگرایان، عمده‌ترین هدفی است که مورد اقبال همه قرار گرفته است. جریان سنتی نیز از این انتخاب نه سهمی خواسته و نه اینکه عدم انتخابش، دلیلی بر حذف آن است. به طور طبیعی در یک ائتلاف جریانی و درون تشکیلاتی، باید نتیجه آرا را پذیرفت و یقینا طرح دیدگاه و نقطه نظرات و شاخص‌هایی که از طرف جریان سنتی برای نوع انتخاب‌ها مطرح شده، صرفا به خاطر این است که ذهن منتخبین و کسانی که تازه وارد گود مجلس شدند، نسبت به این شاخص‌ها حساس‌تر شود و دقت بیشتری داشته باشند، اما نتیجه به لحاظ پذیرش دموکراسی در درون جریان اصولگرایی، مورد قبول همگان است و هیچ دغدغه و نگرانی نسبت به نتایج آن وجود ندارد.

پاسخ موسوی به درخواست فرانسه برای آزادی فریبا عادلخواه

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به تازه‌ترین اظهارات مداخله جویانه مقامات فرانسوی اظهار داشت: همانطور که بار‌ها گفته ایم، موضوع شهروند ایرانی خانم عادلخواه مشمول یک فرآیند مستقل و عادلانه قضایی بوده است. ایشان متناسب با جرمی که مرتکب شده اند، محکوم و در حال گذراندن دوره محکومیت خود هستند. فشار‌های سیاسی و به راه اندازی پویش‌های تبلیغاتی، حتما نمی‌تواند در اجرای حکم اختلال ایجاد کند. امیدواریم مقامات فرانسوی متوجه این موارد باشند و به دخالت در امور داخلی کشورمان خاتمه دهند.

اظهارات انتخاباتی امام جمعه شیراز در اولین نماز جمعه بعد از سفید شدن شهر

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس در خطبه‌های نماز جمعه شیراز تصریح کرد: اگر مسئولان نوشتند و تحلیل ارائه دادند، دیگر افراد و گروه‌هایی که مشارکت نداشتند احساس مسئولیت در اجرا نخواهند داشت، بنابراین همه باید به مشارکت گرفته شوند تا در مرحله اجرا هم شاهد همراهی همه باشیم. امام جمعه شیراز تاکید کرد: به تمام گروه‌ها و افراد می‌گویم که اگر امروز در خصوص مسائل و موضوعات حرف نزنند و نظریات خود را ارائه ندهند، فردا هم حق ندارند که نسبت به نقشه مهندسی فرهنگی و نقشه جامع علمی استان، نقد کنند. امام جمعه شیراز گفت: متاسفانه در گذشته طرح‌هایی که یک میلیارد دلار پول وارد استان فارس می‌کرد، معطل ماند، لذا مدیران در سطوح ملی اگر باید مطالبه‌ای را مطرح کنند، در طرح آن محکم باشند، اگر نه کار انجام نمی‌شود.

مدیرعامل ستاد دیه: خانم‌ها دسته چک نگیرند

مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: خانم‌ها دسته چک نگیرند مگر اینکه فعالیت اقتصادی داشته باشند. سیداسداله جولایی افزود: حدود ۶ هزار زندانی جرایم غیرعمد کشور، محکومان مالی چک و ضمانت هستند. وی گفت: از مردم تقاضا داریم چک بلامحل صادر نکنند و در قبول ضمانت هم دقت داشته باشند. مدیرعامل ستاد دیه کشور تصریح کرد: در برخی پرونده ها، مرد نتوانسته به تعهدات مالی خود عمل کند و از همسرش خواسته دسته چک بگیرد که با صدور چک بلا محل، زن راهی زندان شده است. جولایی گفت: برخی خانم‌ها برای چک و سفته در زندان هستند که از آن‌ها می‌خواهیم دسته چک نگیرند، مگر آنکه فعالیت تجاری یا شرکت‌های ثبت شده داشته باشند. وی افزود: برخی زن و شوهر‌ها به دلیل صدور چک در زندان هستند و فرزندان آن‌ها سرگردان، که ما از مردم می‌خواهیم مطابق توان مالی خودشان تعهد پرداخت بدهند.
 
واکنش یک اصلاح‌طلب به کاندیداتوری محمود احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰

غلامرضا انصاری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو حزب اتحاد ملت ایران درباره احتمال کاندیداتوری مجدد محمود احمدی‌نژاد گفت: عرف نانوشته‌ای در نظام‌های جمهوری هست که کسانی‌که به عرصه مدیریت انتخابی ورود می‌کنند پس از یک یا دو دوره کنار می‌روند. در خیلی از کشور‌ها قانونی برای ممنوعیت افراد برای حضور بیش از دو دوره نداریم، اما عملا کنار می‌روند.
او ادامه داد: عموما اینطور است که هر مدیری برنامه‌ای داشته باشد، در طول چهار یا هشت سال برنامه‌هایش را اجرا می‌کند، تکرار مجدد مدیریت‌ها نه تنها برای خود فرد منفعتی ندارد بلکه برای کشور و نظام هم بی‌منفعت است. /برنا
 
حمایت اصلاحات از لاریجانی بعید است

مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب: جمع‌بندی اصلاح‌طلبان این است که با هویت جدی‌تر وارد صحنه شده و در سیاست شفاف‌تر عمل کنند. حمایت اصلاحات از لاریجانی بعید است.سیاست در جامعه ایران بسیار سیال است و نمی‌شود به طور قطع پیش‌بینی کرد که در یک سال آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد. من در این تردید ندارم که جامعه ایرانی یک جامعه اصلاح‌طلب است و حتی در انقلابی هم که انجام دادند در واقع به دنبال اصلاح‌طلبی و آموزه‌های اصلاح‌طلبی بودند.اگر گشایش‌های جدی رخ ندهد، سرخوردگی مردم ادامه پیدا می‌کند./ایلنا
 
حیات سیاسی لاریجانی به آخر خط رسید

صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: آقای لاریجانی فکر و اندیشه‌ای برای مشکلات عظیم کشور ندارد، بنابراین اصلا و ابدا هیچ شانسی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ندارد. اصلاح‌طلبان هم لاریجانی را به عنوان یار قرضی نمی‌گیرند. حتی اگر این اتفاق هم بیفتد ۱۰ درصد رأی دهندگان نیز حاضر نیستند به آقای لاریجانی رأی دهند.ما اوج قدرت اصلاح‌طلبان را در انتخابات اسفند ۹۸ مشاهده کردیم و دیدم چطور اصلاح‌طلبان با صورت به زمین خوردند. حتی اگر آقای خاتمی از آقای لاریجانی حمایت کند هیچ شانسی برای پیروزی آقای لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ به وجود نمی‌آید. نه تنها آقای خاتمی بلکه تمامی اصلاح‌طلبان نیز روی حمایت از آقای لاریجانی اجماع کنند حتی یک رأی هم به سبد آقای لاریجانی اضافه نخواهد شد. اصولگرایان سنتی همچون آقایان لاریجانی و ناطق‌نوری هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ندارند، چون مردم کلا از آن‌ها و اصلاح‌طلبان سنتی همچون آقای خاتمی رخت بربستند. /نامه نیوز
 
نماینده‌ای که اعتبارنامه‌اش پرحاشیه شد: الهیان را به قیامت واگذار می‌کنم

حسین محمدصالحی دارانی نماینده فریدون‌شهر در مجلس درباره ادعای زهره الهیان درباره سابقه کیفری او گفت: همه این‌ها به روز قیامت واگذار کردم و به خودشان هم گفتم که در آن روز معامله بزرگی با شما می‌کنم. وقتی که مقداری از این بحران عبور کنیم و این مسائل به اتمام برسد، قطعا اقدام خواهم کرد، چون وی با این حرکت به شأن و شعور چهار شهرستان اهانت کرده است.من هیچ محکومیتی نداشتم. یک محکومیتی از طرف دادگاه بدوی بوده که در دادگاه تجدیدنظر برائت خورده است.امیدوارم شورای نگهبان در رابطه با این اقدام الهیان، برخورد قانونی انجام دهد. /برنا
 
دایی، کریمی و مهدوی‌کیا در یک قدمی ریاست فوتبال

در اساسنامه جدید فدراسیون بندی گنجانده شده که ۷ ستاره سابق و کنونی فوتبال ایران می‌توانند برای پست‌های ریاستی ثبت نام کنند و رای بیاورند. در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال بند لزوم داشتن ده سال سابقه مدیریتی برای افرادی که می‌خواهند پست‌های ریاستی را بر عهده بگیرند، حذف شده و بر این اساس بازیکنانی که سابقه ملی بالایی دارند، اما سابقه مدیریت ندارند هم می‌توانند برای حضور در انتخابات ثبت نام کنند. البته این بند یک تبصره دارد که بازیکنان باید بالای ۱۰۰ بازی ملی در کارنامه شان ثبت شده باشد. در حال حاضر فقط ۷نفر در تاریخ فوتبال ایران هستند که بازی‌های ملی شان از مرز ۱۰۰ مسابقه رد شده است؛ علی دایی، علی کریمی، مهدی مهدوی‌کیا، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، سیدجلال حسینی و احسان حاج صفی تاکنون نفراتی هستند که بیش از ۱۰۰ بازی ملی دارند و البته چند نفر دیگر هم در آستانه رسیدن به ۱۰۰ مسابقه هستند. /ورزش سه
 
وضعیت نازنین زاغری 

وکیل مدافع نازنین زاغری گفت: امیدوارم دستورالعمل رئیس قوه قضاییه در خصوص عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان، شامل حال خانم زاغری بشود. محمود بهزادی‌راد، وکیل مدافع نازنین زاغری در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص آخرین وضعیت موکل خود اظهار کرد: با وجود اینکه مرخصی نازنین زاغری تا پایان اردیبهشت ماه بود، اما خوشبختانه مجدداً تمدید شده و با پابند الکترونیکی در مرخصی است و باید منتظر بود تا ببینیم چه پیش خواهد آمد. وی افزود: با توجه به دستورالعملی که از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد، کسانی که پنج سال محکومیت داشته و یک سوم این محکومیت را گذرانده باشند، عفو شامل حالشان خواهد شد و ما امیدواریم که این دستورالعمل شامل حال خانم زاغری بشود. بهزادی‌راد اضافه کرد: هیچ موضوع جدیدی مطرح نشده و همان وضعیت قبل ادامه دارد.
 
علت غرق شدن شناور ایرانی در آب‌های عراق اعلام شد

معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق ظهر امروز (جمعه) با اشاره به غرق شدن شناور ایرانی در آب‌های سرزمینی عراق علت حادثه را اعلام کرد. سید «موسی علیزاده طباطبایی» در گفت و گو با ایرنا گفت که شناور تجاری «بهبهبان» اواخر وقت پنجشنبه به علت وقوع توفان و شرایط نامناسب جوی در آب‌های «خور عبدالله» در محدوده استان بصره دچار حادثه و غرق شد. وی یادآور شد این کشتی که حامل محموله سرامیک بود هفت خدمه (شش ایرانی و یک هندی) داشت که یکی از آن‌ها در این حادثه جان خود را از دست داده است. کاردار سفارت ایران در بغداد افزود: خدمه هندی و یکی از خدمه‌های ایرانی نیز مفقود شده اند و چهار خدمه دیگر شناور سالم هستند. طباطبایی اظهار کرد: به محض وقوع و اطلاع از حادثه، سفارت ایران در بغداد و کنسولگری بصره اقدام‌ها و پیگیری‌های لازم را انجام دادند.وی ادامه داد: کار انتقال چهار خدمه زنده شناور بهبهان به کشور با هماهنگی و همکاری بخش کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره در حال انجام است و تا ساعات آینده به کشور منتقل خواهند شد. معاون سفیر ایران در عراق گفت نیروی دریایی عراق و مسئولان استان بصره همکاری و هم افزایی بسیار خوبی را برای کمک و نجات جان این چهار خدمه کشتی انجام دادند. طباطبایی اسامی چهار خدمه نجات یافته کشتی را «عبدالشهید حمیداوی، عبدالزهرا حاکمی، علی عامری و محمد عثمانی» اعلام کرد. وی گفت، در این حادثه «موسی مزرعاوی» مفقود و «جمال مطرقی» از خدمه‌های کشتی نیز فوت شده است.
 
دیدار ظریف با مقام سابق آمریکایی تایید شد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره ادعای ریچاردسون مبنی بر دیدار با ظریف درباره آزادی مایکل وایت گفت، این دیدار مربوط به چند ماه پیش است. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) و در پی تبادل مایکل وایت با مجید طاهری درباره اظهارات «بیل ریچاردسون» که مدعی شده است، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در خصوص دیدار کرده، این ملاقات را تایید کرد و آن را مربوط به چند ماه پیش دانست. وی گفت: ریچادسون چند ماه پیش درباره آزادی مایکل وایت تبعه آمریکایی زندانی در ایران با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرده است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی در عین حال اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران به تلاش‌های انسان دوستانه که منجر به آزادی گروگان‌های ایرانی در آمریکا و خارج از این کشور شود، پاسخ مثبت داده و از این روند استقبال کرده است. به گزارش فارس، «بیل ریچاردسون» که بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ فرماندار ایالت «نیومکزیکو» بوده از «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران و «مجید تخت روانچی»، نماینده ایران در سازمان ملل به عنوان دو نفر از مقام‌های ارشدی نام برده که با آن‌ها در خصوص آزادی «وایت» مذاکره کرده است.
 
پیش‌بینی وزیر ارشاد درباره سرنوشت ترامپ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: (دونالد) ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و قاتلان شهید سردار قاسم سلیمانی تا پایان عمر نفس خوشی نخواهند داشت. سیدعباس صالحی در این پیام توئیتری آورده است: قطرات خون شهید سلیمانی یادآور خون یحیای نبی است که می‌جوشید و نمی‌خشکید. وی افزوده است: ترامپ و قاتلان او تا پایان عمر نفس خوشی نخواهند داشت. بیهوده دستکش مخملین خونین را پیش نیاورند. انتقام سخت الهی برایشان آغاز شده است.
 
شمخانی: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نخواهیم داشت

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه آزاد شدن زندانیان ایرانی و آمریکایی طی روز‌های اخیر نتیجه مذاکره نبوده است، تأکید کرد که هیچ مذاکره‌ای در آینده بین دو کشور انجام نخواهد شد. دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در پیامی توئیتری، ضمن رد اظهارات نمایشی رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد که در آینده هیچ مذاکره‌ای بین تهران و واشنگتن انجام نخواهد شد. شمخانی در این خصوص در توئیتر نوشت: «اوضاع ترامپ چه در تقابل‌های بین المللی، چه در افتضاح مدیریت کرونا و چه در آتش افروزی نژادپرستانه در داخل آمریکا به قدری خراب است که تیمش چاره‌ای جز تولید و نمایش موفقیت‌های ساختگی برای او ندارند. تبادل زندانیان، نتیجه مذاکره نبوده و هیچ مذاکره‌ای هم در آینده انجام نخواهد شد.»
 
واکنش اردشیر زاهدی به تازه‌ترین تعامل ایران و آمریکا

اردشیر زاهدی در واکنش به تازه‌ترین تعاملات ایران و آمریکا در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت؛
‏ترامپ که می گفت به ایران باج نمی دهد، مجبور شد؛
۱- ایرانی زندانی در آمریکا را آزاد کند.
۲-در مقابل نفتکش‌های ایرانی که به ونزوئلا می رفتند، خفه‌خون بگیرد.
۳-کلی دلار به ایران بدهد.
اما ایران فقط جاسوس نیروی دریایی آمریکا را آزاد کرد. ترامپ در برابر ایران شبیه یک مفعول با صدای بلند است.
 
واکنش متفاوت آشنا به درخواست جدید ترامپ

مشاور حسن روحانی بعد از بسته شدن حساب کاربری‌اش با اکانت جدید این بار دونالد ترامپ را مخاطب قرار داد. حسام الدین آشنا مشاور حسن روحانی که چندی پیش حساب کاربری او در توئیتر به دلیل توئیتی درباره اعتراضات آمریکا در پاسخ به وزیر امورخارجه آمریکا بسته شده است، در حساب کاربری جدیدش با مخاطب قرار دادن دونالد ترامپ نوشت: «روز سوم نوامبر [انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا] کارَت تمام خواهد شد و ما این را می‌دانیم. برای همین باید بیش از آن‌چه اوباما داد، پیشنهاد بدهی!»
 
درخواست سعید جلیلی از نمایندگان جدید

سعید جلیلی درباره اولویت‌های مجلس یازدهم توئیت کرد. سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیترش با هشتگ‌های غیرمنطقی، مجلس قوی و شفافیت نوشت: «نظارت جدی و موثر بر عملکرد شرکت‌های دولتی که با بودجه بیش از هزار میلیارد تومان به شکلی غیرمنطقی از دامنه رصد و بررسی موثر مجلس کنار گذاشته شده می‌تواند از اولویت‌های نخست مجلس یازدهم باشد.»
 
ماجرای اخراج کارمند وزارت خارجه آمریکا به خاطر ایران

بازرس اخراج‌ شده وزارت خارجه آمریکا وجود ارتباط میان اخراج او با تحقیقاتش درباره اعلام وضعیت اضطراری با ایران را تأیید کرد. «استیو لینیک»، بازرس کل وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه تأیید کرده، اخراج او با تحقیقاتش درباره اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران برای فروش اضطراری سلاح به عربستان سعودی مرتبط بوده است. لینیک امروز در جلسه‌ای در کنگره آمریکا که در حال بررسی دلایل اخراج او است به عنوان شاهد حضور یافت. پنج قانونگذار حزب دموکرات که اعضای کمیته‌های مختلف کنگره آمریکا هستند در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند او در جلسه امروز وجود ارتباط میان اخراج او با تحقیقاتش درباره اعلام وضعیت اضطراری در قبال ایران را تأیید کرده است. «باب منندز»، «الیوت انگل»، «کارولین مالونی»، «جرالد کانولی» و «جاکوئین کاسترو» در بیانیه‌ای مشترک تصریح کردند: «آقای لینیک امروز تأیید کردند که هنگام اخراجش از سمت بازرس کل وزارت خارجه دفترشان در حال بررسی دو موضوع مرتبط با رفتار مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا بود.» در این بیانیه آمده که یکی از این موضوعات به تحقیقات لینیک درباره نحوه اعلام وضع اضطراری در قبال ایران برای فروش سلاح به عربستان سعودی بوده است.

نظرات بینندگان