تجمع گروهی از مالکین باغشهرهای شیراز جلوی جهاد کشاورزی و استانداری فارس
بسیاری از شهروندان در برخی از این اراضی ساخت و سازهایی کردهاند که تخریب آنها میتواند تبعات اجتماعی به دنبال داشته باشد و اگر قبل از هرگونه ساخت و سازی جلو آن گرفته شود، هزینه و تبعات آن بسیار کمتر خواهد بود.
ایرنا نوشت: پدیده باغشهرها در اطراف کلانشهر شیراز طی سه دهه گذشته با طرحهایی مانند فلاحت در فراغت شکل گرفت و بعدها با تبدیل اراضی کشاورزی و منابع ملی به مکانهایی برای باغداری و سکونت ابعاد تازهای یافت.
طی روزهای گذشته و با اجرای مانور گشت اراضی استان فارس، اخطارهایی بر در و دیوار باغشهریها و ویلاهای روستای گردشگری قلات،گویم و غرب شیراز نقش بست که مدیران جهاد کشاورزی و مقامات قضایی این استان این اقدامات را در راستای مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در این منطقه عنوان کردند.
این موضوع واکنش ذینفعان و مالکین را در پی داشت و برخی از آنها صبح امروز چهارشنبه با حضور مقابل سازمان جهاد کشاورزی استان و استانداری فارس، توقف عملیات تخریب این باغشهریها را خواستار شدند.
برخی از این افراد مدعی هستند که اخطار به تخریب و همچنین تخریب های سال گذشته که حوالی مهرماه ۹۸ انجام شد بدون درنظر گرفتن منافع مالکینی بوده که در زمان خرید زمینها به آنها اعلام شده بوده که با صدور مجوزهای لازم این اقدام صورت گرفته است.
حدود ۳۰۰ نفر از مالکین باغشهریهای شیراز که از سوی دستگاههای دولتی و قضایی عنوان شده بصورت غیرقانونی ساخته شده مقابل ساختمان استانداری فارس و جهاد کشاورزی این استان حضور یافتند.
یکی از نمایندگان تجمع کنندگان گفت: مهرماه سال گذشته بدون اعلام قبلی به باغداران و مالکین باغشهری های منطقه ارمغان قلات، دستگاه های دولتی ازجمله امور اراضی جهاد کشاورزی فارس اقدام به تخریب بخشی از این باغشهری ها کرد و حدود ۳۰۰ پلاک از این نوع تخریب شد.
امیرمحمد محبعلی افزود: در پی این اقدام مالکین این ۳۰۰ باغشهری در مهرماه سال ۹۸ مقابل استانداری فارس و جهاد کشاورزی تجمع کردند که در پی آن رییس امور اراضی وقت جهاد کشاورزی وعده حل کردن موضوع را داد اما تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: روز چهارشنبه، امور اراضی و دستگاههای اجرایی مرتبط به محل این باغشهریها مراجعه و نوشتههایی بر در و دیوار این باغشهریها مبنی بر ساخت و ساز غیرقانونی و انجام کدبندی و اخطار با هدف تخریب درج کردهاند.
وی اضافه کرد: در پی این اقدام و جلوگیری از تخریب این باغشهریها امروز حدود ۳۰۰ نفر از مالکین به نمایندگی از حدود ۵ هزار پلاک مقابل ساختمان های جهاد کشاورزی و استانداری فارس تجمع کردند.
این مالک در ادامه به نمایندگی از سایرین بیان کرد: در اوایل دهه ۷۰ دو نفر بخشی از زمین های منطقه قلات را در قالب موسسه ارمغان به مردم واگذار کردند.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه در آن زمان اعلام شد دولت مجوز واگذاری این زمین ها به مردم را صادر کرده اما طی چند سال اخیر دستگاه های اجرایی اعلام می کنند که ساخت و سازهای این منطقه غیرقانونی بوده است.
مانور مشترک گشت حفظ کاربری اراضی کشاورزی با همکاری متولیان امور زمین و هماهنگی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان فارس از روز بیست و هفتم مهرماه ۹۹ در مناطق شمال غربی شهرستان شیراز آغاز شده و تا دوم آبان ماه ادامه دارد.
رییس کل دادگستری استان فارس در این باره گفت: دستگاههای متولی باید مانع هرگونه تغییر کاربری و ساخت و ساز در اراضی ملی و منابع طبیعی این استان شوند و دستگاه قضایی هم از این اقدام حمایت خواهد کرد.
حجتالاسلام سید کاظم موسوی افزود: برخی افراد سودجو با تصرف اراضی ملی و یا تغییر کاربری در اراضی کشاورزی، اقدام به فروش آنها به سایر شهروندان میکنند که به شهروندان توصیه میشود فریب این افراد را نخورند چرا که آنها مالک این اراضی شناخته نشده و اجازه هیچ فعالیت و ساخت و سازی در این زمینها به آنها داده نخواهد شد.
طبیعت شیراز در تصرف باغشهرها
وی ادامه داد: دامنه این تصرفات به کوهها نیز کشیده شده و در صورت تداوم این روند، در آینده مردم حتی نمیتوانند از این طبیعت و کوهها استفاده کنند چرا که این باغ شهرها راه را بر مردم خواهند بست.
رییس کل دادگستری فارس تاکید کرد: این مساله باید در نخستین نشست شورای حفظ حقوق بیتالمال استان مطرح و تصمیمات جدی برای برخورد و مقابله با سودجویان و فرصتطلبان اتخاذ شود.
حجتالاسلام موسوی بیان داشت: ساخت و سازهای غیر مجاز و دیوارکشیهایی که در کوههای اطراف انجام شده، متعلق به هرفردی که باشد باید تخریب شود و همه متولیان باید در این زمینه با قاطعیت وارد شوند.
مسوولانی که در گذشته کوتاهی کردهاند باید پاسخگو باشند
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس هم در این بازدید با اشاره به گسترش تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی گفت: سنگ بنای بسیاری از این اتفاقات که امروز در حال گسترش است در گذشته و در اثر کوتاهی و سهلانگاری مسوولان وقت گذاشته شده که قانون باید آنها را در مقابل این اتفاقات مجبور به پاسخگویی کند.
عبدالحسن صمد نژاد افزود: عدم برخورد قاطع در گذشته، سبب شده که امروز مسوولان و متولیان امر با مشکلات بسیاری مواجه شوند و بدون تردید جلوگیری از ساخت و ساز در گذشته، بسیار کم هزینهتر و آسانتر از تخریب این حجم ساخت و ساز بود.
وی، ضمن تاکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین در این زمینه ، بیان کرد: عزم همه مسوولان و دستگاهها برای برخورد با متجاوزان به اراضی ملی و منابع طبیعی جزم است و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
برخورد با پدیده تصرف اراضی نیازمند عزم ملی است
عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این باره اظهار داشت: با توجه به گستردگی تصرف اراضی و تغییر کاربریهای غیرمجاز صورت گرفته، برخورد با این معضل و پدیده، نیازمند عزم ملی و مشارکت همه متولیان امر است.
نوذر امامی افزود: از مجموع ۱۵۰ هزار هکتار وسعت شهر شیراز، ۲۰ هزار هکتار در محدوده این شهر و بیش از ۸۵ هزار هکتار هم حریم آن است که با توجه به گستردگی حریم، شهرداری به تنهایی نمیتواند نسبت به حفظ حریم اقدام کند.
وی اضافه کرد: موقعیت جغرافیایی کلانشهر شیراز سبب شده که گسترش این شهر به شکل طولی و به سمت گویم، قلات و دوکوهک باشد و امروز در این مناطق شاهد حجم وسیع تصرف و تغییر کاربری اراضی و ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم که توقف و برخورد با آن نیازمند مشارکت همه دستگاههاست.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر شیراز بیان کرد: امروز مناطقی مانند گود گویم و دشت کوه به یک معضل برای شیراز تبدیل شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از شهروندان در برخی از این اراضی ساخت و سازهایی کردهاند که تخریب آنها میتواند تبعات اجتماعی به دنبال داشته باشد و اگر قبل از هرگونه ساخت و سازی جلو آن گرفته شود، هزینه و تبعات آن بسیار کمتر خواهد بود
نظرات بینندگان