راه ترامپ ادامه دارد!
۵۰ روز از دولت بایدن گذشت؛ هم تحریم، هم تجاوز نظامی
کارنامه بایدن بعد از ۵۰ روز حضور در کاخ سفید تجاوز نظامی به سوریه و ادامه فشار حداکثری به ایران است. بایدن دموکرات جادهای که بوش؛ اوباما و ترامپ ساختهاند را حالا هموار میکند.
به گزارش سرویس رصد سیاست خارجه شیرازه، «بین بایدن و ترامپ؛ تفاوتهای روشنی وجود دارد. در دوران ترامپ شاهد تهدیدهای زیادی از سوی او و زیر خارجه بودیم، بنابراین تفاوتهایی میان آن میبینم». این سخنان شگفتانگیز را محمدجواد ظریف رو به خبرنگار شبکه تلویزیونی تله سور گفته است. وزیر امور خارجه در آن گفتوگو با صراحت تمام میان سیاستگذاریهای حزب دموکرات و جمهوریخواه تمایز قائل شده و بایدن را فردی خوانده که متفاوت از رئیسجمهور قبلی آمریکاست!
حتی حسن روحانی نیز میان بایدن و ترامپ تفاوت قائل است. او در اولین سخنرانی پس از خروج ترامپ از کاخ سفید او را با صدام مقایسه کرده و میگوید: ترامپ و صدام دو مجنونی بودند که هر دو جنگ را بر ملت ایران تحمیل کردند.
مشرق نوشت؛ حالا ۵۰ روز بعد از روی کار آمدن بایدن خط بطلانی روی تصورات دولتمردان و سایر امیدواران به دموکراتها کشیده شده است. رئیسجمهور جدید آمریکا درست پا جای راه ترامپ گذاشته و دقیقا شبیه او ۳۶ روز پس از روی کار آمدن به کشور سوریه تجاوز نظامی کرده و نزدیک به ۱۵ روز بعد دور جدید تحریمها علیه ایران را کلید زده است.
آدرسهای بایدن در ادامه مسیر جنگطلبان آمریکایی آنقدر روشن است که نیاز به تفسیر سیاسی ندارد. بایدن پس از استقرار در کاخ سفید رابرت مالی را بهعنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب کرد. مالی متخصص جنگ روانی و براندازی در خاورمیانه و شمال آفریقا است. او با تسلط کامل به زبان عربی و فرانسه از عوامل اصلی بهار عربی و تحرکات سیاسی در الجزایر بود.
عجیب آن که درست در روزی که حسامالدین آشنا انتخاب رابرت مالی را پیام روشن آمریکا در تغییر خوانده بود. مالی با انتخاب ریچارد نفیو (معمار تحریم ایران) خط این تبلیغات را شکست تا آمریکاییها نشان دهند سیاست شکلات در برابر تسلیم همچنان روی میز است.
۵۰ روز از دولت بایدن گذشت؛ هم تحریم، هم تجاوز نظامی/ راه ترامپ ادامه دارد!
۵۰ روز از دولت بایدن گذشت؛ هم تحریم، هم تجاوز نظامی/ راه ترامپ ادامه دارد!کارنامه ۵۰ روزه بایدن حالا پیش روی دلباختگان رابطه با آمریکا قرار دارد و میتوان با صراحت گفت: تنها تفاوت تیم بایدن و ترامپ، در این جمله بایدن است که: سیاست ترامپ علیه ایران شکست خورد. روشهای زیرکانهتر و هوشمندانهتری هم برای سختگیری علیه ایران وجود دارد!
اعمال تحریمهای جدید علیه ایران با پیام حمله نظامی به سوریه نشان داد تنها جای یک زنگی مست جنگطلب با یک سیاستمدار سیاس عوضشده و آمریکاییها با تغییر یک پرچم همان مسیر قبلی را ادامه میدهند. در سند مقدماتی امنیت ملی آمریکا ۴ بار نام ایران بهعنوان یک تهدید قطعی علیه آمریکا تکرار شده اما بااینوجود در داخل ایران ستاد بایدن به فارسی با تحریف خط تحریم و تهدید از بایدن در چشم اذهان عمومی فرستهای ساختهاند که میتواند منجی ایرانیان باشد!
جالب آنکه در صبح آغاز دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران روزنامه اجارهای آرمان به نقل از کارشناس خود مینویسد: بایدن نمیتواند زیاد صبر کند. تصویر ایران نزد سیاستمداران آمریکایی یک تصویر مهآلود است. این تصویر مهآلود قدرت تصمیمگیری را در آمریکا ضعیف میکند. ضعف در تصمیمگیری نیز هم برای ایران یک فرصت است و هم یک تهدید. ایران تصویر مهآلودی از فضای داخلی آمریکا ندارد و در سالهای گذشته مطالعات زیادی درباره تصمیمگیریها در آمریکا انجام داده است. درنتیجه تصمیمگیریها برای ایران نسبت به آمریکا راحتتر خواهد بود. تا زمانی که تصمیمگیریها در دو کشور به یک نقطه بهینه نرسد ما همچنان شاهد این فرازوفرودها در تصمیمگیریهای دو کشور خواهیم بود. [۱]
این دست تحلیلها در میان اصلاحطلبان این روزها خریداران زیادی دارد؛ حالا باید مشخص شود این گروه از سر سطح تحلیل پایین این جملات را بر زبان میآوردند یا پای یک مأموریت از پیش تعیینشده در میان است! درحالیکه دولت فرتوت و مستهلک بایدن میراث دار ورشکستگی سیاسی، نظامی و دیپلماتیک سه دولت بوش؛ اوباما و ترامپ است در تهران برخی از ایران یک کشور عقبافتاده و رو به سقوط ساخته اند که تنها راه نجاتش تسلیم شدن در برابر آمریکا است! در خط رسانهای نفوذی حتی یک اقدام مالی درباز پس دادن بخش کوچکی از بدهی خارجی چنان تحلیلهای پررنگی ساخته میشود که انگار دستان پرتوان بایدن در روزهای سخت به داد ایران رسیده است.
به اظهارنظرهای رئیس جدید سیا توجه کنید. او در آخرین مقاله خود نوشته است: آرزو میکنم که بتوانیم ایران را در سیاست خارجی و تحرکات منطقهای مهار کنیم.
در برابر این عظمت و بزرگی کشور و زبونی آمریکا در برابر آن، حالا عدهای با گرفتن «خط نفوذ ضعیف نمایی» در شب انتخابات به دنبال راهحلهایی در جمعکردن چند رأی بیارزش میگردند. درحالیکه جان کری در فردای امضای برجام معتقد است که اگر ایران در برابر تحریمها مقاومت میکرد رژیم و ساختار این تحریمها فرومیریخت. در ایران عدهای جشن خیابانی راه انداخته و با هدایت برخی محافل شکرگزار توافقی بودند که حالا وزیر خارجه نیز به آن لگد زده و میگوید: میدانستم ترامپ برجام را بر هم خواهد زد! در داخل در حالی عدهای به کاخ سفید دخیل بستهاند که بایدن حتی توانایی حفظ امنیت شیوخ عرب در مقابل مقاومت مردی منطقه را نیز ندارد. بایدن به سعودیها وعده داده بود که امنیتشان را در برابر یمن حفظ خواهد کرد ولی مقاومت با غیرتمندی ضرباتی تاریخی بر پیکره وهابیت وارد نموده که نتایج آن بی نظیر است.
لارنس دیویدسون تحلیلگر ارشد آمریکایی در آخرین مقاله خود نوشته است که روح ترامپ در بایدن رسوخ کرده است. البته واقعیت آن است کارنامه بایدن بعد از ۵۰ روز حضور در کاخ سفید حمله نظامی به سوریه و ادامه فشار حداکثری به ایران است. بایدن دموکرات جادهای که بوش پدر و پسر؛ اوباما و ترامپ ساختهاند را حالا هموار میکند.
البته برای مامسیراصلی همان راهحلی است که در عین الاسد ضرب دست آن را آمریکاییها چشیدهاند. ژنرال مکنزی فرمانده نیروهای تروریست سنتکام، در وصف آن میگوید: «هرگز پیشازاین، چنین حملهای را به چشم ندیده بودم. موشکهای آنها دقیق هستند و به هر جا که بخواهند، اصابت میکنند».
انتهای پیام/ م
نظرات بینندگان