ثبت نظام انجیر استهبان در جیاس به نفع جامعه جهانی است
نماینده مردم شهرستانهای استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروزه یکی از چالشهای عمده جامعه جهانی تامین غذای سالم و عاری از سموم است،گفت: ثبت نظام انجیر استهبان در نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی به نفع جامعه جهانی میباشد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری شیرازه، فرهاد طهماسبی در نشست مسئولین محلی و غیردولتی استهبان که با حضور پروفسور لی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو برگزار شد با بیان اینکه بنده به عنوان نماینده مردم استهبان مکلف هستم دیدگاهها، دغدغه ها و خرسندی مردم را از این حرکت پسندیده مجموعه جهاد کشاورزی در ثبت جهانی نظام انجیر تشریح کنم، اظهار کرد: قطعا مردم از این رویداد خوب خوشحال هستند و از امروز کشاورزان و باغداران خود را عضوی از جامعه جهانی کشاورزی به ویژه کشاورزی بی مخاطره و بدون آسیب به محیط زیست و اقلیم می دانند.
وی با اشاره به اینکه نظام انجیر در استهبان نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده است، افزود: انتظار میرود «فائو» به انتقال اهمیت و ارزش این نظام میراثی و حفظ و صیانت از این دستاورد ارزشمند کمک کند.
نماینده مردم شهرستانهای استهبان، نیریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معرفی و شناساندن انجیر به عنوان محصولی ارگانیک به بازارهای جهانی از دیگر درخواستهای مردم از فائو است، بیان کرد: راز ماندگاری و تسلسل میراث نظام انجیر و ادامه این مسیر تقویت بنیه مالی کشاورزان این نظام است و یکی از اساسیترین و پایدارترین راههای تامین سرمایه کشاورزان و باغداران معرفی محصول ارزشمند این نظام کشاورزی است.
طهماسبی؛ به تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی به عنوان یکی از پرمخاطرهترین نیازهای جامعه بشری نیز گریزی زد و افزود: باغداران و کشاورزان استهبانی تلاش کردهاند که تعامل و همزیستی مناسبی را با طبیعت داشته باشند و یک شیوه سازگار با محیط زیست در خصوص منابع آب یعنی تولید محصول کم آب بَر و دیم را دنبال کردند.
وی اضافه کرد: انتظار مردم این است که ارزش این روش و شیوه کشاورزی به جامعه جهانی معرفی شود و جامعه جهانی هم سهم خودش را برای حفظ این شیوه ماندگار کشاورزی بپردازد و در توسعه آن ایفای نقش کند.
انتهای پیام/
منبع: فارس
نظرات بینندگان