کد خبر: ۱۶۰۰۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۲۸ تير ۱۴۰۲

ضرورت رعایت موازین بهداشتی در مراسم عزاداری امام حسین(ع)

علوم پزشکی شیراز بر لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی در مراسم سوگواری سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تاکید کرد .
به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری شیرازه، عباس رضاییان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت تشدید رعایت توصیه‌های بهداشتی در مراسم‌ها، از مردم و هیئت‌های مذهبی خواست باتوجه‌به آغاز ایام محرم و صفر و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع)، نسبت به رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی تلاش کنند.

وی گفت: باتوجه‌به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع) در ایام محرم و صفر در جای‌جای ایران اسلامی و اهمیت سلامت عزاداران، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط مردم و هیئت‌های مذهبی از اهمیت خاصی برخوردار است.

رضاییان زاده افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کارشناسان بهداشت محیط بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی، تهیه و توزیع نذورات و وسایل و تجهیزات بهداشتی در مساجد، تکایا، هیئت‌ها و موکب‌ها نظارت مستمر دارند.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: هیئت‌های مذهبی، تکایا، مساجد و موکب‌ها در انجام نذورات و اطعام در مراسم عزاداری سوگواران، هرگونه پخت‌وپز را در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی انجام دهند و تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا، باید دارای کارت بهداشت بوده و بهداشت فردی را در هنگام خدمت‌دهی رعایت کنند.

وی ضمن بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه کرد: از مواد غذایی دارای بسته‌بندی بهداشتی مورد تأیید وزارت بهداشت، استفاده شود.

رضاییان زاده ضمن تأکید بر عدم انجام ذبح و قربانی در جلوی هیئت، از مدیران برنامه‌های مذهبی خواست از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته‌بندی‌شده که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.

این مقام مسئول در دانشگاه گفت: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر ۴ درجه سانتی‌گراد یا بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد (روی شمعک گاز) نگهداری گردند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

معاون بهداشت دانشگاه توصیه کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده و از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف، خودداری شود.

وی از تمام دست‌اندرکاران و سوگواران شهادت سالار شهیدان (ع) خواست تا پسماندهای تولید شده را به‌صورت بهداشتی در سطل‌ها یا کیسه‌های زباله، جمع‌آوری کنند.

عدم نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه و عدم توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته‌بندی در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم سوگواری، دیگر توصیه‌های معاون بهداشت دانشگاه بود.


انتهای پیام/


منبع : صداوسیما
برچسب ها: شیرازه ، فارس ، شیراز
نظرات بینندگان