کد خبر: ۱۶۳۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
استاندار فارس در مراسم بزرگداشت سعدی:

موظفیم مفاخرمان را به نسل جدید معرفی کنیم

استاندار فارس گفت: معرفی حکمایی مثل سعدی جز وظایف حاکمیت و تصمیم‌گیرندگان است و از وزارت ارشاد می‌خواهم با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت‌های مرتبط با آموزش عالی، مفاهیم و گنجینه‌های بزرگ ادبیات فارسی را با ظرافت بیشتری به نسل جوان معرفی کند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، محمدهادی ایمانیه در سلسله برنامه‌های هفته بزرگداشت سعدی شیرازی با حضور جمعی از ادبیان، اهالی فرهنگ و هنر، مسئولان استانی و کشوری در آرامگاه سعدی با اشاره به خصیصه‌هایی همچون تغزل و تأثر و تحکم در آثار این شاعر شیرین سخن شیراز که آوازه جهانی دارد، گفت: توجه به انسانیت بدون توجه به پول و امکانات و قدرت انسان‌ها، صراحت در مقابل ستمگران، قناعت و تواضع و ادب و احترام به‌خصوص در برابر سالمندان، نوع دوستی و صبر و مقاومت مصادیق متعددی در آثار این شاعر شهیر است که جا دارد به نسل‌های جدید منتقل شود.


وی با بیان اینکه نسل امروز هوش سرشاری دارند؛ اما در شناخت ادیبان و شعرایی مثل حافظ و سعدی دچار مشکل هستند، گفت: چه خوب است تلاش کنیم جوان‌های عزیزمان را با این مفاهیم و مفاخر آشنا کنیم.


استاندار فارس افزود: حیف است گنجینه‌های ارزشمند این‌گونه در بین کودکان و جوانان ما ناشناخته باشند و علتش این است که کمتر به این مسئله توجه کرده‌ایم. اگر هزار جوان بیاورید و بگویید پنج دقیقه اشعار حافظ و سعدی را بخوانند بعید می‌دانم تعداد قابل توجهی در این آزمون موفق باشند. قدیمی‌ها یاد گرفتن سواد را با قرآن و سعدی خوانی و حافظ خوانی شروع می‌کردند؛ اما این روزها این موضوع کم‌رنگ شده است.


ایمانیه تأکید کرد: ترویج اشعار حکمایی مثل سعدی جزو وظایف حاکمیت و تصمیم گیرندگان است و از وزارت ارشاد خواهش می‌کنم تا در کنار وزارت آموزش و پرورش و وزارت‌های مرتبط با آموزش عالی، همکاری و هم‌فکری داشته باشند تا این مفاهیم و گنجینه‌های بزرگ ادبیات فارسی با ظرافت بیشتری به نسل جوان ما منتقل شود.


هفته بزرگداشت سعدی فرصت مغتنمی برای آشنایی با اندیشه‌های این شاعر حکیم است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم در این مراسم گفت: ما در ستاد برگزاری بزرگداشت هفته فرهنگی هنری سعدی شیرازی تلاش کردیم هم‌افزایی میان نهادهای مختلف صورت گیرد و گونه‌های مختلف فرهنگی هنری تدارک دیدیم که اقشار مختلف مردم بیش از پیش با افکار و آثار سعدی آشنا شوند.


حمیدرضا قانعی اظهار کرد: اختتامیه هفته فرهنگی هنری سعدی نیز در تهران برگزار خواهد شد و در طول هفته نیز سفارت‌خانه‌های کشورهای رویدادهایی را در این راستا برگزار خواهند کرد.

موظفیم مفاخرمان را به نسل جدید معرفی کنیم

 

وی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد: چنین برنامه‌هایی به ارتقا فرهنگی و رشد تمدنی سرزمین ایران کمک کند.


آرامگاه سعدی دومین مکان گردشگر پذیر کشور است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس نیز در این مراسم به مردم‌داری سعدی اشاره کرد و گفت: از ویژگی‌های بارز این شاعر شهیر و علاقه‌مند به سفر، همنشینی با مردم بود.


وی عنوان کرد: هنوز هم سعدی در میان مردم جایگاه ویژه‌ای دارد و آرامگاه سعدی بعد از حافظیه دومین مکان گردشگر پذیر کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: در همین ایام نوروز بیشترین آمار گردشگر پذیری را در کشور در حافظیه و سعدی و تخت‌جمشید داشتیم که نشان از علاقه مردم به پیشینه فرهنگی خود دارد.


ثابت اقلیدی بیان کرد: در سال جدید یک برنامه مدون برای استاندارد سازی مکان‌های تاریخی فرهنگی هم از لحاظ رسیدگی به ابنیه هم برگزاری رویدادها داریم.


برای استحکام‌بخشی آرامگاه سعدی مشکل داشتیم
شهردار شیراز نیز در این مراسم گفت: دوم بودن گردشگر پذیری این مکان مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند. در چندماه گذشته ما برای استحکام بخشی آرامگاه سعدی دچار مشکل بودیم. اگر شیراز قطب گردشگری است باید به همین حدی که این شاعر نامی و بلند آوازه در روح و روان و اخلاق و سایر سجایا تاثیرگذار است، در همین حد به این شاعر و آرامگاه نگاه کنیم.


اسدی تصریح کرد: شهرک سعدی یک شهرک در بن بست است. در ایام نوروز مشکل دسترسی و پارکینگ هم وجود دارد اما مردم عاشق بازدید از این آرامگاه هستند.


وی ادامه داد: شهرداری شیراز بنا به وظیفه خودش کارهایی انجام داده شهرداری و شورای شهر هم بیش از این لازم است تلاش کنند. بقیه متولیان هم لازم است جدی‌تر پای کار باشند.


اسدی با اشاره به نصب تندیس سعدی شیرازی در پارکی در چین و برپایی نمایشگاه عکس در سئول و پچ مجارستان گفت: ما بخشی از وظایفمان در قبال این شاعر نامی و حضرت حافظ را با امثال این برنامه‌ها ادا کردیم. اما اگر در کشورهای دیگر چنین مشاهیری داشتند بیشتر قدر می‌دانستند. ما از مقامات وزارت ارشاد و نماینده مجلس تقاضا داریم توجه بیشتری به این ظرفیت‌های شیراز شود این توجه نیازمند اعتبار و مجوز است و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ تحول بنیادی در این آرامگاه شاهد باشیم.

 

انتهای خبر/

 

 

 

منبع: ایبنا

نظرات بینندگان