کد خبر: ۱۶۳۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳
وزیر بهداشت خبر داد:

افتتاح اَبَر بیمارستان‌ها پس از انتظاری چندین ساله

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴ هزار و ۴۰ پروژه بهداشتی تا پایان هفته دولت سال ۱۴۰۳ تحویل داده می‌شود و با مجموع پروژه‌های در دست افتتاح، چهره بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در نظام سلامت در دولت سیزدهم متفاوت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، بهرام عین‌اللهی در جدیدترین اظهارات خود گفت: قرار بود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی تا پایان دولت و به صورت ماهانه یک هزار تخت، افتتاح شود؛ اکنون با پویش «تعالی سلامت، استمرار خدمت» راه آیت‌الله رئیسی را با قوت ادامه خواهیم داد و به مردم قول می‌دهیم که پروژه‌های سلامت در موعد مقرر تکمیل و افتتاح شود.


تأکید رئیس جمهور بر پروژه‌های وزارت بهداشت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با بیان اینکه منتظر حضور رئیس جمهور برای افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت خراسان رضوی بودیم، گفته است که «شهید آیت‌الله رئیسی علاقه شدیدی به حوزه سلامت داشتند و دغدغه‌مند مردم و تأمین سلامت آن‌ها بودند و بسیاری از اقدامات وزارت بهداشت با توصیه و تأکید‌ایشان انجام شد.»

وی معتقد است که «هیچ رئیس جمهوری به اندازه شهید آیت‌الله رئیسی در حوزه سلامت کار نکرده» و در این باره می‌گوید: وقتی از بیمارستان‌ها بازدید می‌کردیم و کودکان بیمار را می‌دید، احساس می‌کرد که فرزندان خودش است و آن‌ها را نوازش و تأکید می‌کرد که هدیه یا اسباب بازی به کودکان بیمار داده شود.

وزیر بهداشت می‌گوید: شهید آیت‌الله رئیسی از خدمت به مردم لذت می‌برد. در شرایطی که کودکان مظلوم غزه به شهادت می‌رسند، در جمهوری اسلامی ایران و با پیگیری رئیس جمهور، درمان کودکان زیر هفت سال رایگان شد. 


در کنترل کرونا مدیون شهید جمهور هستیم

وی از کرونا به عنوان معضل اصلی در زمان شروع به کار دولت مردمی یاد کرده و در این باره نیز خاطرنشان می‌کند: فراموش نکنیم چه وضعیی داشتیم؛ همه در خانه قرنطینه بودند، مسافرت‌ها، کسب و کار‌ها و مدارس تعطیل بودند، روزانه ۷۰۰ نفر قربانی می‌شدند و روزانه ۵۰ هزار مبتلا و ۲۰ هزار بیمار بستری داشتیم. اولین خواسته رهبر معظم انقلاب از ما کنترل کرونا بود که شهید رئیسی فرماندهی مقتدرانه ستاد ملی مقابله با کرونا را بر عهده داشت و ما در موضوع کنترل کرونا در کشور، مدیون شهید رئیسی هستیم.


وزیر بهداشت ادامه می‌دهد: در شروع کار دولت مردمی، کل واکسن تزریق شده حدود ۱۸ میلیون دُز و آن‌هم برای کادر درمان و گروه‌های سنی بالا بود و روزانه ۷۰ هزار دُز واکسن کرونا تزریق می‌شد، اما در هفته اول دولت با حمایت و پیگیری مستقیم رئیس جمهور ۱۰ میلیون و سپس هم سیلی از واکسن کرونا وارد کشور و با استفاده از ظرفیت مردم و گروه‌های جهادی و نظامی، تزریق شد و آمار واکسیناسیون به روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دُز رسید و مرگ و میر بیماران کرونا بعد از مدتی، صفر شد. 

عین اللهی با اشاره به غالب شدن سویه اُمیکرون در کشور در سال ۱۴۰۰ نیز می‌گوید: آن زمان تعداد تخت‌های مراقبت‌های ویژه کودکان در کشور ناکافی و حدود ۵۰۰ تخت بود که باتوجه به درگیری بیشتر کودکان در آن سویه کرونا، در مدت کوتاهی و با تأکید رئیس جمهور، تعداد تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه کودکان، دو برابر شد.

 

وی همچنین مردمی بودن و محرومیت‌زدایی را از دیگر خصوصیات شهید آیت‌الله رئیسی می‌خواند و می‌افزاید: شهید آیت‌الله رئیسی در راه خدمت به محرومان، عاشقانه کار می‌کرد و سر از پا نمی‌شناخت. با توصیه‌ ایشان پنج دهک اول درآمدی به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و در مراکز دولتی، به صورت رایگان درمان می‌شوند. 


متعهد به مکتب آیت‌الله رئیسی شهید هستیم

وزیر بهداشت با اشاره به راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستانی با اولویت مناطق کمتر برخوردار در دولت مردمی، می‌گوید: به آیت‌الله رئیسی قول دادیم ۱۵ هزار تخت بیمارستانی را تا پایان دولت تکمیل و افتتاح کنیم و همه ما متعهد به مکتب آیت‌الله رئیسی در محرومیت زدایی، خدمت به مردم عدالت خواهی و فسادستیزی هستیم. 

عین‌اللهی همچنین می‌گوید: آیت‌الله رئیسی به معنای واقعی دانشمند بود و در حوزه سلامت همواره تأکید داشت که کار اصلی ما، پیشگیری و تقویت بهداشت است. در این زمینه نیز ۲ هزار و ۷۰۰ پروژه بهداشتی در کشور افتتاح شده و تا پایان دولت به ۴ هزار و ۴۰۰ مرکز می‌رسد. 

در هر حال تکمیل پروژه‌های بهداشتی و درمانی چندین ساله نیمه‌تمام و محرومیت‌زدایی از سلامت؛ استراتژی بود که در دولت سیزدهم با جدیت دنبال شد و اکنون سرعت اتمام پروژه‌های حوزه سلامت مشهود است و وزارت بهداشت هم معتقد است که مردم ثمره آن را بزودی خواهند دید... 

چراغی که برای بیمارستان‌های نیمه‌تمام روشن شد...
افتتاح اَبَر بیمارستان‌ها پس از انتظاری چندین ساله

در این بین اما سیاست ساخت کلان‌ بیمارستان‌ها از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت دولت سیزدهم بود؛ به طوری که افتتاح چند اَبَر بیمارستان را طی حدود سه سال گذشته شاهد بودیم و به این ترتیب پس از انقلاب اولین بیمارستان‌های یک هزار تخت‌خوابی در این دولت ساخته شد و در همین راستا، کلان بیمارستان یک‌هزارتختخوابی حضرت مهدی(عج) پس از چندین سال انتظار و بیمارستان غدیر با بیش از ۸۲۱ تخت در پایتخت افتتاح شد.

بیمارستان کودکان حکیم نیز از دیگر پروژه‌هایی بود که تحت عنوان نخسـتین بیمارسـتان تخصصـی دولتی کـودکان در سال‌های پـس از انقـلاب و به عنوان بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران به بهره‌برداری رسید و رکورد ساخت بیمارستان در ۲۷ ماه را به ثبت رساند.
گشایش گره‌ای ۳۴ ساله

افتتاح بیمارستان امام خمینی شهریار پس از ۳۴ سال انتظار نیز از دیگر پروژه‌های درمانی بود که در این دولت به ثمر نشست؛ به طوری که عملیات احداث این بیمارستان در شهرستان شهریار از ۳۴ سال قبل آغاز و تا سال قبل از افتتاح نیز به پیشرفت ۷۶ درصدی رسیده بود و رئیس جمهور شهید پس از سفر اردیبهشت ۱۴۰۱ خود به این شهرستان، دستور داد مشکلات اداری و مالی تکمیل آن در کوتاه‌ترین زمان رفع شود و نهایتاً این بیمارستان آبان‌ماه سال گذشته با حضور رئیس جمهور شهید به بهره‌برداری رسید.

احداث بیمارستان امام خمینی در مهرماه ۱۳۶۸ با تشکیل هیأت امنا و با حضور معتمدان و مسئولان شهرستان آغاز شد. قرارداد احداث بیمارستان در ابتدا با ۱۰۰ تختخواب و با زیر بنای ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع در ۶ طبقه و یک درمانگاه ۶۰۰ متری بسته شده بود. در حال حاضر اما با توسعه طرح اولیه، بیمارستان و ساختمان‌های جانبی در مساحتی بالغ بر ۳۴ هزار متر مربع دایر شده و کل مساحت زمین بیمارستان ۸۷ هزار متر مربع است.

برنامه ساخت کمربند بیمارستانی در تهران

در این میان مناطق جنوبی تهران از جمله مناطقی هستند که مسوولان در دوره‌های مختلف نسبت به فقر درمانی و وضعیت بهداشت آن همواره ابراز نگرانی کرده‌اند؛ بر همین اساس هم گفته می‌شود از ابتدای کار وزارت بهداشت دولت سیزدهم، در تهران و با اولویت مناطق جنوبی ۹ هزار ۶۳۶ تخت بیماستانی در دست ساخت قرار گرفت که تاکنون حدوداً بیش از ۳ هزارتخت آن تحویل داده شده است. همچنین وزیر بهداشت در این باره عنوان داشته که در دولت سیزدهم یک کمربند بیمارستانی در تهران پیش‌بینی شده که شامل بیمارستان شهید سلیمانی فردیس، شهریار، ملارد، فاز دوم بیمارستان فیروزآبادی شهرری، فاز جدید بیمارستان ورامین و پیشوا و بومهن است که یا به تازگی افتتاح شده‌اند و یا در آستانه بهره‌برداری قرار دارند. 

تخت‌های ویژه نوزادان نیز از دیگر تأکیدات وزارت بهداشت دولت سیزدهم بود؛ به طوری که به اذعان دکتر سعید کریمی - معاونت درمان، وزارت بهداشت توانسته است طی حدود سه سال گذشته، تعداد تخت‌های «پی‌ای‌سی‌یو» را افزایش دهد؛ به طوری که پیش از این تعداد تخت‌های پی‌ای‌سی‌یو معادل ۵۰۰ مورد بود که در حال حاضر تعداد این تخت‌ها به ۱۰۵۰ مورد رسیده است و تعداد تخت‌های آی‌سی‌یو نیز به ۲ هزار ۵۰۰ تخت رسیده است. 


در مجموع اکنون بالغ بر ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم و می‌توان گفت که افزایش ۱۰درصدی مجموع تخت‌های بیمارستانی پس از انقلاب، طی بیش از دو سال گذشته صورت گرفته است.


افتتاح پروژه‌های جدید با شعار «منتظرت بودیم»

وزیر بهداشت پیش از این ابراز‌امیدواری کرده بود که ۴ هزار و ۴۰ پروژه بهداشتی تا پایان هفته دولت سال ۱۴۰۳ تحویل داده شود و معتقد بود که با مجموع پروژه‌های در دست افتتاح، چهره بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در نظام سلامت در دولت سیزدهم متفاوت خواهد شد. حالا نیز او اعلام کرده امسال زمان بهره‌برداری از بسیاری از پروژه‌های حوزه سلامت بوده و برای افتتاح‌ها منتظر دستور آیت‌الله شهید رئیسی بوده‌اند.

عین‌اللهی همچنین در جدیدترین اظهاراتش به مردم قول داده که پروژه‌های سلامت در موعد مقرر تکمیل و افتتاح می‌شود و اکنون هم با حرکتی خودجوش و نصب بنر‌های «منتظرت بودیم»، پروژه‌های آماده، به بهره‌برداری خواهند رسید. 

انتهای خبر/

منبع: ایسنا
برچسب ها: شیراز ، سلامت ، شهید
نظرات بینندگان