طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ، اولویت اول راه و شهرسازی فارس است
مهندس هوشنگ عشایری افزود: آستان مقدس شاهچراغ (ع) كه در طول تاریخ همواره مركزی برای رشد معارف شیعه در جنوب كشور به شمار می رود، طی سالیان اخیربه دلیل واقع شدن در بافت تاریخی و فرهنگی شیراز مورد بی توجهی قرار گرفته بود و زمینه نارضایتی و انتقاد برخی از مسوولان استان را نیز فراهم كرد.
وی ادامه داد: این بی توجهی ها تا جایی ادامه پیدا كرد كه با پیگیری مسوولان، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه 31 فروردین سال 88، موضوع مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر شیراز با رویكرد توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) را بررسی كرد.
عشایری بیان كرد: بر اساس این طرح مقرر شدكه وزارت مسكن وشهرسازی طرح توسعه این حرم مطهر را درمحدوده ای 40 هكتاری با رویكرد احیای هویت فرهنگی ـ مذهبی مركز تاریخی شهر شیراز و كاربری مذهبی، فرهنگی، زیارتی و سیاحتی در جنوب اراضی مذكور ظرف مدت چهار ماه با استفاده از اعتبارات استانی تهیه و برای بررسی و تصویب در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به دبیرخانه شورای عالی ارائه كند.
عشایری افزود: از سوی دیگر پس از سفر پرخیر و بركت رهبر معظم انقلاب به استان فارس و نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) از سوی ایشان، مدیران این استان به مراتب بیش از گذشته احساس مسوولیت كردند و با توجه به تاكید رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر توجه به برجستگی و محوریت شیراز، تصمیم بر این شد كه تمام كارهای اجرایی و عمرانی باید با محوریت حرم مطهر شاهچراغ (ع) انجام شود.
مدیركل راه و شهرسازی فارس اضافه كرد: دركنار تصویب ، طرح توسعه حرم مطهر، در نشست های هفتگی مسوولان استان فارس ، روند اجرایی طرح توسعه با جدیت دنبال شد و استاندار وقت فارس نیز از طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) كه در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده بود ، قاطعانه حمایت كرد.
عشایری افزود: با اجرای طرح جامع توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) و سیدعلاءالدین حسین (ع) در شیراز، بسیاری از معضلات اطراف و محدوده این دو حرم مطهر برچیده می شود، اما تاخیر در اجرای آن برای هیچ كس قابل قبول نیست.
قایم مقام وزیر راه و شهرسازی اضافه كرد: این طرح جامع در محدوده ای به وسعت 55 هكتار تصویب شده است كه برای نخستین مرتبه، این دو آستان مقدس را دارای یك طرح جامع و كامل برای توسعه، بازسازی و عمرانی می سازد.
عشایری ادامه داد: طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) دارای بخش های شناسایی، مساله یابی، توان سنجی و تدوین برنامه توسعه و احیای مجموعه شاهچراغ (ع) از چشم انداز تا هدف، راهبردها و برنامه توسعه و احیا، تولید سند طراحی شهری برای بهسازی، نوسازی و احیای مجموعه شاهچراغ (ع) و همچنین طرح های اجرایی - عملیاتی برای فضاها و گستره های اصلی است.