تاثیرمنفی تحریم نفت بر اروپا
تحلیلگران و مفسران مسایل اقتصاد بینالمللی در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان اعلام کردند که تعدادی از کشورهای اروپایی نمی توانند بار اقتصادی ناشی از تحریم های نفتی ایران را بویژه در دوره کنونی که گام های آرامی در راستای بهبود بحران اقتصادی اروپا و جهان برداشته میشود، تحمل کنند.
"هانی الخلیل" در همین راستا به سی ان ان گفت: تحرم ها علیه ایران در شرایط سخت کنونی بیش از تاثیر مورد نظر آن علیه ایران بر کشورهای اروپایی تاثیر منفی گذاشته است.
الخلیل افزود: تغییر و اصلاح تاسیسات نفتی اروپایی که برای پالایش نفت ایران تاسیس شده است، میلیونها دلار هزینه دارد و این هزینه های اضافی می تواند سختی های بیشتری را بر دوش برخی کشورهای اروپایی بویژه آنهایی که همچنان برای خروج از تبعات بحران مالی تلاش می کنند، خواهد گذاشت.
وی ادامه داد که موضع اروپا در دوره کنونی سخت است، بگونه ای که نمی توان پیش بینی کرد که این تحریم ها تا کی ادامه خواهد داشت، بنابراین اگر حل برنامه هسته ای ایران در کوتاه مدت باشد، اصلاح پالایشگاه های نفتی از بین بردن اموال این کشورها خواهد بود.
از سوی دیگر برخی ناظران اعتقاد دارند که اقدام متقابل ایران در ممنوعیت فروش نفت به برخی از کشورهای اروپایی نشان می دهد که ایران اهمیتی به این تحریم ها نمی دهد و این تحریم ها بی فایده است و فشاری به ایران برای توقف پیشبرد پرونده هسته ای وارد نمی کند.
بر اساس این گزارش تلویزیون رسمی ایران در گزارشی اعلام کرده است که تحریم های آمریکا و اروپا علیه ایران شکست خورده است و نتوانسته به اهداف مورد نظر خود بویژه در زمینه بازداشتن ایران از ادامه پیشرفت در پروژه های هسته ای خود دست یابد.
این گزارش که از شبکه پرس تی وی منتشر شد، از سوی کاظم عبادی یکی از دیپلمات های ایرانی در هلند تاکید کرده است: تحریم ها عله ایران در از بین بردن اتحاد ایرانی ها و ایجاد شکاف میان ملت و دولت شکست خورده است، این تحریم ها البته چیز جدیدی نیست و از سوی سال پیش از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است.
پرس تی وی در گزارشی دیگر تاکید کرده است که ایران تعامل با دو شرکت نفتی یونانی را به علت عدم پایبندی به پرداخت بدهی ها متوقف کرده تا این پیام را به جامعه جهانی برساند که ایران همچنان از نظر اقتصادی قوی است و می تواند شرکای تجاری خود را خود انتخاب کند و مجبور نیست که برای بهبود اوضاع خود از این سو و آن سو به دنبال شرکای تجاری باشد.
انتهای پیام/