ايران با امید به آينده ريسك تحريم ها را پذيرفته است
روزنامه گاردين در گزارشي نوشت: غرب اميدوار است مقامات ايران در مقابل تحريم ها، نهايتا دست كشيدن از برنامه هسته اي را به نفع خود ببينند اما مشكل اين استراتژي اين است كه غرب از ارزيابي ايران سر درنمي آورد و آن را غيرمنطقي تلقي مي كند.، غرب بايد بفهمد كه ايران هزينه ها و مزايا و گزينه هاي در دسترس را چگونه ارزيابي مي كند.
گاردين افزود: غرب در پي شكست تحريم هاي قبلي، تحريم هاي ديگري را وضع كرد اما ايران موضع جسورانه تري را مقابل غرب اتخاذ كرده و اعلام كرده با تهديدهاي خودش به تهديدهاي اقتصادي و نظامي پاسخ خواهد داد. از نگاه آنها بهاي تسليم بسيار بيشتر از مقاومت و نافرماني است.
اين روزنامه انگليسي يادآور شد: ايران به رغم فشارها تسليم نشده است. اين مسئله بايد سياست گذاران غربي را به اين فكر وادارد كه از خود بپرسند ايران به چه نحو، بهاي تحريم ها را ارزيابي مي كند و غرب را به چالش مي طلبد. عدالت اسلامي، حاكميت اسلامي و مبارزه با استيلاي غرب، 3 آرمان راهبردي جمهوري اسلامي از سال 1979 است. بنابراين غرب و ايران درك مشتركي از تحريم ها ندارند. ايران معتقد است هدف تحريم ها، جلوگيري از گسترش مدل ايراني در منطقه و جهان است تا انقلابيون عرب از آن الگوبرداري نكنند. به باور مقامات ايراني از جمله رهبر عالي اين كشور، ترويج مدل ايراني در خاورميانه كليدي براي امنيت درازمدت است و از اين رو فشار كوتاه مدت تحريم ها تحمل پذير است.
گاردين نوشت: با توجه به اين ديدگاه تهران معتقد است كه بايد صبورانه منتظر يك سري تغييرات به هم پيوسته باشد كه در نهايت پشتيبان ايران خواهد بود. ايران شاهد يك بحران اقتصادي است كه به طور فزاينده اي غرب را فلج مي كند. همچنين اين كشور خود را به اندازه كافي نزديك به باشگاه كشورهاي هسته اي و آماده ملحق شدن به آن در نظر مي گيرد و اينكه به زودي به نقطه اي خواهد رسيد كه شرايط اساسا موافق با اين كشور تغيير مي كند. از اين رو ايران ممكن است واقعا تحريم ها را هزينه بر در نظر نگيرد بلكه به عنوان يك مزيت به حساب آورد. طبق اين نظريه جمهوري اسلامي مدلي براي كپي برداري توسط انقلابيون عرب است و مقاومت به سه اسطوره اساسي جمهوري اسلامي مشروعيت بيشتري مي بخشد. بنابراين تحريم ها يك سرمايه گذاري در كوتاه مدت است كه سود بالايي را در درازمدت به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/20