دریاقلی؛ شیرمرد رودخانه بهمنشیر
به گزارش شیرازه به نقل از فارس، حماسه ذوالفقاری در تاریخ انقلاب اسلامی جایگاه رفیعی داشته و نقش بزرگی در پاسداری از این آب و خاک زرخیز ایفا میکند.
آبادان، این خاک زرخیز، این خطه قهرمانپرور و این نخلستان حاصلخیز، اولین شکست ارتش مغرور بعث را در 9 آبان 59 رقم زد تا رشادتهای مردم آبادان بیش از پیش عیان شود.
ذوالفقاری، در سکوت شب دلاورمردی مردانی را رقم زد که از جان خود گذشتند تا عاشورایی دیگر را رقم زنند، که مبادا دشمن به خاک از جان عزیزترشان دست درازی کند.
مردم آبادان خاطرهای از رشادتهای خود به جا گذاشتند که در تاریخ آینده این سرزمین، نسل به نسل و دهان به دهان خواهد چرخید.
پس از تجاوز ارتش عراق در 31 شهریور 1359 و اشغال سریع بخشهایی از خاک ایران، خرمشهر مهمترین شهر بندری ایران، پس از 35 روز مقاومت دلیرانه، به دست دشمن افتاد.
پس از سقوط خرمشهر، رژیم عراق درصدد برآمد تا جزیره آبادان را هم اشغال کند، برای تحقق این امـر دشمن بعثی با عبور از کارون و قطع جادههای آبادان ـ اهواز و آبادان ـ ماهشهر جزیره آبادان را محاصره و تلاش کرد تا از طریق شمال بهمنشیر وارد آبادان شود.
با چنین وضعی آبادان در یک محاصره 330 درجهای قرار گرفت و عبور از رودخانه بهمنشیر میتوانست آبادان را با خطر جدی روبهرو کند.
عراقیها برای تصرف آبادان در 9 آبان 1359، در منطقه ذوالفقاری روی رودخانه بهمنشیر پل شناور نصب کردند و با عبور دادن قسمتی از نیروهای خود، وارد جزیره آبادان شدند.
قریب 40 روز از آغاز جنگ تحمیلی میگذشت، 40 روزی که برای مردم شهرهای مرزی بسیار سخت گذشت.
خرمشهر در آستانه سقوط بود که نیروهای بعثی از رودخانه کارون عبور کردند، بعد از مقاومت عدهای از فرزندان رشید آبادان در جبهه مارد که منجر به توقف ارتش عراق شد، آبادان از یورش مستقیم برای تصرف شهر رهایی یافت و خون پاک عزیزانی همچون مهدی فرحانیان، عبدالنبی شولی، پرویز شکرالهی، جهانبخش گلابزاده، محمدباقر کریمی خوزانی و... راه را بر دشمن زبور بستند.
این اولین مقاومت رودر رو با دشمن بود که در جبهه آبادان رقم خورد، بعد از این واقعه دشمن بیابانهای اهواز و ماهشهر را طی کرده و از روبه روی روستای سادات با عبور از رودخانه بهمنشیر در بخش انتهایی شهر قصد تصرف تنها جاده تدارکاتی خسروآباد و به اسارت گرفتن مردم آبادان را داشت.
خصم دون شبانه از رودخانه عبور کرد و به نخلستانهای ذوالفقاری وارد شد، روستائیان را به اسارت در آورد و جمعی را نیز به شهادت رساند.
دریاقلی سورانی که در کنار نخلستان اوراق فروشی داشت وقتی از ورود عراقیها باخبر شد به سرعت به سمت مسجد شهر حرکت کرد، در مسیر خود هر که را میدید خبر ورود دشمن را اعلام میکرد وقتی به سپاه آبادان واقع در باشگاه ایران رسید خبر را به اطلاع آنان رساند هر چند که در برخورد اول برای آنان باور کردنی نبود اما با اصرار و بیتابی دریاقلی آنها مجاب گشتند و تمام نیروهایشان را به سمت کوی ذوالفقاری گسیل داشتند و به مساجد و رادیو آبادان نیز اطلاع دادند.
سیل جمعیت مردمی بود که به سوی خط مقدم روان شدند و دریاقلی بعد از پایان رسالت اطلاع رسانی به مشهد خویش بازگشت و در میان درگیری شدید به کمک رزمندگان پرداخت و در این راه شهید شد.
با هجوم مردمی به سمت دشمن، خداوند نصرت خویش را محقق ساخت و خصم را به وحشت انداخت و آنها را مجبور به عقبنشینی کرد و رودخانه بهمنشیر مملو شد از کشتگان بعثی، این هجوم مردمی به سوی دشمن بعد از چهل روز جنگ سرآغاز اولین شکست بزرگ ارتش عراق در ذوالفقاری آبادان شد.
بدین ترتیب، 9 آبان 59 عاشورای زمان، بار دیگر در آبادان به وقوع پیوست تا پس از خاطره خونین 24 مهر در خرمشهر، آبادانیها نیز ارادت خود را به سالار شهیدان ابراز دارند.
آنان که به پاس خون دوستان و برادران و خواهران خود، حاضر به ترک شهر نشدند و با وجود شدت موشک باران این شهر، آبادان را از لوس وجود اجانب مصون داشتند.
خداوند عزت بخشد، مردانی که با دستهای خالی، در مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادند و اجازه تجاوز به آن ارتش کافر را ندادند.
پروردگار مورد رحمت خویش قرار دهد، شهدایی که از مرگ نهراسیدند و زندگی باقی با عزت را بر عمر فانی بیهدف ترجیح داده، و در راه اسلام و رضای خدا از هیچ کوششی دریغ نداشتند.
حسینبن علی (ع) بیشک با این حماسهها به این باور رسید که یاران با وفا کم ندارد، و ایران ما هر روز مهیای حضور حضرت ولیعصر (عج) است، چرا که جوانان ما ولایت را پشتوانه دین و شریعت خود میدانند.
انتهای پیام/