کد خبر: ۴۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۱۲ آذر ۱۳۹۲

کمبود اسیدفولیک با جنین چه می‌کند؟

یک عضو هیئت علمی گروه تغذیه علوم پزشکی گفت: کمبود اسیدفولیک در ماه‌های اول بارداری بیشترین تاثیر را بر رشد نوزاد دارد.

به گزارش شیرازه به نقل از ایسنا، محمد حسن انتظاری با بیان این‌که منظور از مکمل‌های غذایی، انواع ویتامین‌ها، پروتئین و مواد معدنی است، اظهار کرد: کمبود یا مازاد نیاز بدن مادر نسبت به مکمل‌ها در دوران بارداری در هر دو حالت برای نوزاد ایجاد مشکل می‌کند.

وی افزود: اسیدفولیک، کمبود ید و روی از مکمل‌هایی هستند که لازم است مادر در دوران بارداری استفاده کند. تمام گیاهانی با برگ سبز و میوه‌ها به ویژه مرکبات منبع غنی از اسیدفولیک هستند.

این متخصص تغذیه با اشاره به این‌که لازم است مادران در دوران بارداری برای تامین نیازهای بدن روزانه دو تا سه وعده سبزی و سه یا چهار وعده میوه مصرف کنند، اضافه کرد: متاسفانه این رژیم غذایی را رعایت نمی‌شود اما در صورت رعایت آن نیازی به مصرف هیچ مکمل غذایی به صورت قرص نخواهد بود.

انتظاری با تاکید بر این‌که اسیدفولیک برای رشد و تقسیم سلولی سیستم عصبی لازم است، تصریح کرد: در صورتی که مادر، اسیدفولیک مورد نیاز بدن را دریافت نکند، علاوه بر کندی رشد، ممکن است نوزاد از نظر مغز و نخاع نیز دچار مشکل شود.

وی با اشاره به این‌که مصرف اسیدفولیک هم چنین در شکل گیری ستون فقرات نقش دارد، ادامه داد: با کمبود این مکمل ممکن است شکل گیری ستون فقرات به درستی انجام نشود و بیرون زدایی پیدا کند و حتی به ندرت مشاهده شده که کمبود اسیدفولیک موجب شکل نگرفتن جمجمه شده است.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان این‌که اکثر متخصصان زنان و زایمان برای مادران در دوران بارداری اسیدفولیک تجویز می‌کنند، خاطرنشان کرد: مادران باید توجه کنند که نباید بیش از یک قرص در روز اسیدفولیک مصرف کنند چرا که زیاده‌روی در مصرف نتیجه معکوس دارد.

انتظاری با بیان این‌که کمبود اسیدفولیک در ماه‌های نخست بارداری بیشترین تاثیر را بر رشد نوزاد دارد، خاطر نشان کرد: ماه اول تا سوم بارداری سیستم عصبی جنین در حال شکل گیری است و کمبود اسیدفولیک منجر به بروز ناهنجاری‌های مادرزادی در سیستم عصبی می‌شود.

وی با اشاره به این‌که مادران بهتر است از گیاهان سبز استفاده کنند، ادامه داد: گیاهان سبز منبع خوبی برای تامین اسیدفولیک هستند و اگر زنان و مادران در دوران بارداری، شیردهی و پس از آن از رژیم‌های غذایی حاوی این مواد استفاده کنند دچار کمبود ویتامین نخواهند شد.

این متخصص تغذیه گفت: مصرف هر کدام از انواع مکمل‌ها و ویتامین‌ها باید توسط متخصص تجویز شده باشد چرا که استفاده خودسرانه از مکمل‌ها به اندازه کمبود آن در بدن خطر ساز است.

انتظاری با اشاره به این‌که زنان در دوران بارداری رژیم‌های کاهش وزن نداشته باشند، افزود: لازم است مادران از تمام گروه‌های غذایی به ویژه میوه‌جات و سبزیجات زیاد استفاده کنند و یک خانم باردار حداقل باید روزی نیم کیلو میوه و سبزی مصرف کند.

وی با بیان این‌که مصرف لبنیات نیز برای مادر ضروری است، گفت: لازم است مادر روزی سه تا پنج لیوان شیر و یا ماست و دوغ مصرف کند.

عضو هیئت علمی گروه تغذیه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این‌که اگر مادر کم خونی شدید داشته باشد لازم است مکمل آهن دریافت کند، ادامه داد: در صورتی که شدت کم خونی خفیف باشد باید از گوشت استفاده شود و دقت کرد که به صورت همزمان با گروه لبنیات از این دسته استفاده کرد.


انتهای پیام

نظرات بینندگان