کد خبر: ۶۴۴۴۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۳۰ آذر ۱۳۹۳

رونق سفره از صفای میزبان است؛ «نذری» که جهانی شد+ تصاویر

هر ساله در شب رحلت پیامبر اسلام(ص) مردم شیراز اقدام به پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا می کنند که این پخت طی 12 سال گذشته از مقدار اندک آغاز و امروز به 80 تن رسیده است.
شیرازه- سرویس سومین حرم:» هر جا آشه کچلک فراشه»،«هر چقدر پول بدی آش می‌خوری»، «آش نخورده و دهن سوخته»، «آنان که به فکر نان و آشند پالان خروس می‌تراشند»، «آش با جاش» و ...این ها ضرب المثل هایی که ما شیرازی ها خوب بلدیم و بکار می بریم. «آش» کلیدواژه خوشمزه ای که هم چاشنی ضرب المثل های ماست، هم خوراک محبوب ما شیرازی ها. تقریبا در تمام خانواده ها یک وعده غذایی را به خود اختصاص می دهد و به قولی جایش روی چشم ماست! اوج پختن آش در شیراز، مصادف است با رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن(ع). اهالی این دیار برخلاف سایر نقاط ایران اسلامی که به یاد رنگ‌ پریدگی رخسار امام مجتبی در لحظات شهادت شله زرد می پزند؛ آش، نذری می دهند. سالیان درازی است مردمان این شهر که ازسلاله وجود مبارک حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) بهره می برند درعرض ارادت به خاندان رسول الله پیش قدم و جلودار سایرین بوده اند، به عنوان نمونه 12 سال است که هزاران شیرازی با آش نذری 28 صفر رکورد می زنند! خاطره هم زدن آش نذری، بار گذاشتن صدها دیگ برای هزاران مهمان که به دلیلی مشترک و برای عرض ارادتی ویژه جمع شده اند، مهمانی سفره رسول الله که نه کسی دعوت می کند نه کسی انتظار دعوت شدن دارد. همه افتخاری است که نصیب مردم سومین حرم اهل بیت می شود. تلاش ها براي خوردن حتي يك قاشق آش نذري از باب تيمن و تبرك هزاران شیرازی را از ساعات اولیه صبح به صف می کشاند. ميزبان آن قدر محترم است كه دست به سياه و سفيد نمي‌زند و فقط اسم و رسمش است كه خلق‌الله رو به شور مي آورد. آش سبزی که در شیراز هر روز صبح در پزندگی‌ها پخت می‌شود و دسترسی به آن هم آسان است. پس چرا مردم در این صبحگاه، سختی سرما و ساعت ها ایستادن در صف برای مقداری آش را به جان می خرند!؟ جواب واضح است؛ رونق این سفره از صفای میزبان است. کرور کرور حاجت می گیرند و اين گردونه طلب و رسیدن ادامه دارد...
نذری امسال 80 تن بود یعنی 8 تن بیشتر از پارسال، سبزی جات و حبوبات آن را 700 مرد و 100 زن دو روز پیش پاک کرده بودند. ۱۲۰ گوسفند، دو هزار و ۵۰۰ کیلو لوبیا، هزار ۵۰۰ کیلو نخود، هزار و ۵۰۰ کیلو عدس، پنج تن تره، ۱۰۰ کیلو ترخون، ۷۰ کیلو زردچوبه، ۷۰ کیلو ادویه، ۴۰ کیلو فلفل سیاه، ۱/۵ تن پیاز و...هم در آش امسال استفاده شد و روی هم رفته 100 میلیونی برای این نذری هزینه شد که این مبلغ از نذورات مردمی جمع شده بود.


پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

پخت بزرگترین آش صلواتی دنیا در شیراز

انتهای پیام/523
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳
0
آفرین به غیرت شیرازی ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳
0
این آش باید در گینس ثبت شود
مهدی
سلام بهتر است بجای گینس در دفتر ابا عبدالله ع ثبت شود . انشاء الله که ثبت شده .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳
0
چرا از حاشیه هاش عکس نمی زاری که مردم برای گرفتن آش از سروکول هم با قابلمه بالا می رفتن؟