مسئولین شیراز از 22 بهمن 57 می گویند؛ از نگهبانی دادن استاندار تا خرد شدن عینک «کشفی»
سرودهای خمینی ای امام و بهاران خجسته باد که برای مرورشان در نوجوانی، منظم و سربالا میایستادیم و دستها را روی درز شلوار مماس میکردیم و یا سریالهایی که آدم فروشها و مزدورانش همه یک شکل بودند و تا سالها کابوس روزهای کودکی میشدند.
هر کدام از اینها و هر مورد دیگری را به یاد بیاورند، فرقی نمیکند. تصور آنها که در کودکی و نوجوانی با چشمان خود و بی واسطه، هیجان آن روزها را تجربه کردهاند، جنس دیگری دارد. خاطرات آنها با خون و غیرت سر و کار دارد و مانند فیلمهایی که همه این سالها از قاب جادو دیدهایم، در آن برای نشان دادن جراحت از دوا گُلی استفاده نشده است!
برخی از آنها که امروز در فارس مسئولیتی را بر عهده گرفتهاند نیز خاطراتی دارند از روزهای انقلاب، خاطراتی زنده که همیشه همراهشان هست، هر روز که از خیابانها و گذرهای آن روزگار عبور میکنند، آن خاطرهها باز برایشان زنده میشوند.
انقلابیهای دیروز و مسئولان امروز در گفت و گو با ایسنا، از روزهای انقلاب در شیراز و فارس گفتهاند.
شهردار شیراز، انقلاب اسلامی ایران را در 18 سالگی تجربه کرده است. علیرضا پاک فطرت با گروهی از هم سن و سالهایش در شب به یادماندنی سقوط شهربانی حضور داشته و از نزدیک شاهد به شهادت رسیدن عدهای از شهروندان بوده است. او نیز مانند بسیاری از معترضانِ آن شب، وقتی به خانه باز میگردد، خانواده را غافلگیر میکند!
وی با انتقاد از برخی مسئولان که خود را طلبکار انقلاب و نظام میدانند، میگوید: این تفکر باید تغییر کند، چرا که جامعه امروز بیش از هر زمانی نیازمند ترویج فرهنگ کار و کوشش است.
پاک فطرت معتقد است: تحقق فرمایش مقام معظم رهبری که بر اقتصاد مقاومتی تاکید داشتهاند، در گرو صرفه جویی دولتمردان و مسئولان است و اگر وجدان کاری با همت مضاعف هم راستا شود، عملکرد و راندمان فعالیتها در زیر سایه انقلاب اسلامی اوج خواهد گرفت.
وی رشد اقتصادی کشور را در افزایش میزان رضایتمندی مردم از انقلاب شکوهمند اسلامی موثر میداند و تاکید میکند: دولتمردان باید نسبت به تلاش و حمایت کارآفرینان توجه ویژهای داشته باشند و تعارف اداری و رفتاری را کنار بگذارند تا اقتصاد کشور شکوفا شود.
پاک فطرت اضافه میکند: مسئولان کشور باید به این موضوع توجه داشته باشند که با سودهای بانکی 30 تا 35 درصدی وضعیت تولید و اشتغال مطلوب نمیشود و افزایش مشکلات کار آفرینان، اقتصاد کشور را زمینگیر میکند.
محمد باقر کشفی، 17 ساله، بچه محله تکیه نواب بین چهار راه مشیر و سه راه نمازی از دیگر نوجوانان انقلابی این گزارش است. او حالا مدیریت صدا و سیمای فارس را بر عهده دارد. کشفی با اشاره به این موضوع که محل سکونت و تحصیلاش در مرکز فعالیتهای انقلابی شیراز قرار داشته است، میگوید: روزی در مسیر مدرسه به جمع تظاهرات کنندگان اضافه شدم که با حمله ماموران رژیم فاسد، پراکنده شدیم، اما عینک من که نمره بالایی هم داشت، زیر پای ماموران خرد شد و چون تهیه عینک برایم سخت بود، روزگار دشواری را از سر گذراندم.
وی که یک بار دیگر نیز با دوچرخه در مسیر تظاهرات قرار گرفته است، اضافه میکند: مسیر اجتماع، آن روز از سر دوزک بود که انقلابیون با هجوم ماموران پراکنده شدند و دوچرخه من که همه داراییام بود، زیر چرخهای ریوی ارتشی اوراق شد!
کشفی با یاد آوری اینکه انقلاب اسلامی در روز 21 بهمن در شیراز به پیروزی رسید، ادامه میدهد: در روزهای 20 و 21 بهمن از شب تا صبح در محل شهربانی سابق(ارگ کریم خان فعلی) تجمع کردیم و خانوادههای ما که در زد و خورد این شبها حضور داشتیم، امیدی به بازگشتمان نداشتند.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی در باور مردم ریشه دارد، میافزاید: این انقلاب عظیم که به سرعت هم پیروز نشد، وابسته به صنفی نبوده و از احکام الهی و انسانی نشات گرفته است.
کشفی رهنمودهای امام راحل و حمایت اندیشمندان را در کنار وحدت مردم موثر توصیف میکند و میگوید: انقلاب تحفهای ماندگار است که باید شکرگذار آن بوده و با اراده و حضور مردم به خصوص جوانان، در استمرار اهداف آن کوشا باشیم.
وی تصریح میکند: باید ابهامات به وجود آمده از میان برداشته و اندیشه و ایدههای انقلاب اسلامی نمایانده شود.
مدیر کل صدا و سیمای فارس، انقلاب را دستیابی به جایگاه مناسب بین المللی و پیشرفت در تمامی عرصههای علمی و فرهنگی میداند و اضافه میکند: یادآوری انقلاب اسلامی تنها به افتتاح پروژه محدود نمیشود و باید ابعاد مردمی آن نیز مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم پیروزی انقلاب اسلامی را در 17 سالگی جشن گرفته است. دکتر محمد هادی ایمانیه در 21 بهمن ماه به همراه پسر عمویش در مسیر بازگشت از دبیرستان، میبیند که ماموران در مسجد شکرالله خان به جان مردم افتادهاند که تاب نمیآورد و وارد میدان میشود.
وی معتقد است: شکل مردمی بودن انقلاب فراموش نشدنی است. همه شهروندان درهای خانه شان را باز میگذاشتند تا هنگام هجوم ماموران رژیم، تظاهرات کنندگان بتوانند پناه گیرند و آسیب نبینند. تصورش را بکنید که این متخصص رئوف در آن روز مجذوب آبلیمو فروشهای خیابان زند شده که با در اختیار قرار دادن شیشههای خالی، در تولید کوکتل مولوتف دست داشتهاند!
دکتر ایمانیه در شب سقوط اداره شهربانی حضور داشته و خانواده او هم از اینکه به خانه بازگشته است، غافلگیر شدهاند!
فرماندار شیراز که در روزهای انقلاب اسلامی دانش آموز مقطع ابتدایی بوده است، از اتحاد مردم به عنوان بهترین خاطره خود یاد میکند.
علیرضا بیاتپور روزهای پیروزی انقلاب را تکرار نشدنی میداند و میگوید: محل زندگی من و خانوادهام در نزدیکی آستانه بود که در آن روزها یکی از مراکز رشد انقلاب بود، در نتیجه به همراه خانواده در راهپیماییها حضور داشتیم و از نزدیک شکل گرفتن یک انقلاب مردمی را مشاهده کردم.
وی با تاکید بر اینکه باید اندیشههای انقلاب و تفکرات بنیانگذار آن در بین مردم نهادینه شود، ادامه میدهد: برای دفاع از آرمانهای انقلاب لازم است که جوانان به عنوان تصمیم گیرندگان آینده کشور، نسبت به تداوم آن احساس مسئولیت کنند.
بیات پور رونق انقلاب اسلامی را بر مبنای موفقیتهای علمی، فرهنگی و پژوهشی میداند و اضافه میکند: این موفقیتها اهداف شوم دشمنان را نقش بر آب و توفیق انقلاب را محرز کرد.
فرماندار شیراز با اشاره به ایثار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تصریح میکند: شهادت آنان موجب شد هم اکنون ایران به عنوان کشوری مقتدر شناخته شود و نام آن در عرصههای گوناگون بینالمللی موجب سرفرازی ایرانیان باشد.
وی توصیه میکند: جوانان باید نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند که جنگ برای ما تمام نشده است و حالا باید در جبهه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی از توطئههای دشمنان مطلع شویم تا جامعه از آسیب در امان بماند.
استاندار فارس که در روزهای انقلاب در دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل بوده، در خصوص مبارزات خود علیه رژیم طاغوت گفت: ساماندهی و پیگیری مسائل مربوط به لارستان قدیم که در حال حاضر لامرد، مهر، اشکنان و دیگر شهرستانهای تابع بخشی از آن شده، در روزهای انقلاب بر عهده من بود.
سید محمد احمدی با یادآوری اینکه از همان ابتدای درگیریها جنوب فارس که بخشی از عسلویه امروز را تشکیل میدهد، در تکاپوی انقلاب بود، اضافه میکند: در روزهایی که درگیریها به اوج خود رسیده بود با همکاری جوانان منطقه نگهبانی میدادیم تا مردم در حملههای مسلحانه آسیب نبینند و طعم شیرین انقلاب به کامشان تلخ نشود.
وی از جوانان ایرانی میخواهد که در مسیر حفظ ارزشهای انقلاب قدم بردارند و برای به تحقق رسیدن آرمانهای امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی تلاشی همه جانبه داشته باشند.
استاندار فارس تاکید میکند: امروزه کشور ما برای رفع مشکلات به جوانانی نیاز دارد که حامی ارزشهای انقلاب باشند و بتوانند از اعتقادات خود دفاع کنند.
احمدی افتخارآفرینی جوانان ایرانی را در تحکیم انقلاب اسلامی موثر میداند و میگوید: جامعه امروز ما برای بالندگی، بیش از گذشته نیازمند بررسی و تحلیل اندیشههای امام راحل است.
رئیس کل دادگستری فارس نیز روزهای انقلاب اسلامی ایران را از مهم ترین صفحات تاریخ میداند و میگوید: با رهنمودها و جایگاه موثر امام راحل حکومت 2500 ساله شاهنشاهی سرنگون و انقلاب اسلامی به پشتوانه خون شهدا و حمایت همه جانبه مردم به پیروزی رسید.
علی القاصی مهر بر اهمیت بهرهگیری از اندیشه و فعالیت جوانان مملکت در حفظ انقلاب تاکید میکند و میافزاید: انقلاب اسلامی بر مبنای دین استوار شده، به همین دلیل نظام ما اعتقادی است و ولایت فقیه زمان به نیابت حضرت ولی عصر (عج) تلاش دارد انقلاب را به دست صاحبش برساند.
وی صیانت از انقلاب اسلامی را مانند اقامه نماز، از واجبات میداند و ادامه میدهد: انقلاب اسلامی ایران برگرفته از خون شهدا و اندیشههای امام خمینی (ره) است که این موضوع ماندگاری آن را تضمین میکند.
القاصی مهر از جوانان امروز به عنوان مسئولان فردای مملکت یاد میکند و میگوید: جوانان وظیفه دارند که انقلاب را با شایسته ترین شکل به نسلهای آینده بسپارند.
وی تصریح میکند: کشوری که با قدرت در مقابل توطئههای دشمن ایستادگی میکند، نیازمند حفظ ارزشهای انقلاب است.
فرمانده انتظامی فارس، آن روزها با شرکت در کنکور سراسری در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران با رتبه عالی قبول شده، اما با توجه به شرایط آن روزگار ایران و تعطیل شدن دانشگاهها و سپس شکل گیری انقلاب فرهنگی نتوانسته است ادامه تحصیل بدهد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی با کسب بالاترین رتبه جذب دانشگاه انتظامی شده است.
سردار سرتیپ احمد علی گودرزی که در درگیریهای آن روزهای خاطره انگیز شرکت میکرده است، در خصوص استثنایی بودن پدیده انقلاب میگوید: انقلاب اسلامی ایران هم در نوع شکل گیری و هم در کیفیت مبارزه از باقی انقلابهای دنیا متمایز است.
وی بهره برداری از انقلاب را در جهت اصلاحات اساسی کشور ضروری میداند و میافزاید: در میان کشورهای جهان کمتر کشوری مانند ایران پس از پیروزی انقلاب آماج تهدیدهای مختلف نظامی و امنیتی و تحریمهای اقتصادی، سیاسی همچنین جنگ روانی و نرم قرار گرفته است.
گودرزی در عین حال بیان میکند: اما با تمامی این مشکلات مسیر حرکت انقلاب با سرفرازی طی شده است و ایرانیان از میان بحرانها با افتخار گذشتهاند.
وی در خصوص مهم ترین تاثیرات انقلاب اسلامی ایران یادآور میشود: این انقلاب به جهانیان نشان داد که حضور جوانان و استفاده از ظرفیتهای فکری و مشارکتهای اجتماعی و فرهنگی اعتقادی آنان در تمامی عرصهها میتواند به نقطه عطف تبدیل شود.
گودرزی تصریح میکند: ملت ایران هیچگاه اجازه نخواهد داد که عزت انقلاب و دستاوردهای علمی و فرهنگی آن توسط بدخواهان مخدوش شود.
وی بر لزوم حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن تاکید میکند و میگوید: ایستادگی، مقاومت و دل به بیگانه نسپردن مهم ترین پیام ملت ایران در این راهپیمایی است.