کد خبر: ۱۵۹۲۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
جمعه‌های مهدوی «شیرازه»؛

معیار مدیران مهدوی چیست؟

جمعه‌های مهدوی در راستای ارتقا سطح آگاهی عموم جامعه نسبت به امام زمان(عج) در «پایگاه تحلیلی خبری شیرازه» هر هفته روز آدینه منتشر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، جمعه‌های مهدوی در راستای ارتقا سطح آگاهی عموم جامعه نسبت به امام زمان (عج) در «پایگاه تحلیلی خبری شیرازه» هر هفته روز آدینه منتشر خواهدشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسین حدائق کارشناس علوم مذهبی و قائم مقام بنیاد مهدی موعود (ع) استان فارس در یادداشتی اختصاصی به تشریح ویژگی مدیران مهدوی پرداخت و نوشت:

قال الله تبارک و تعالی:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (۵۴مائده)

۲_دوستداران خدا

خدای تبارک و تعالی در آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده، شاخصه‌های مهمی برای مدیران یک جامعه مهدوی بیان می‌نماید اولین ویژگی، محبوبیت درگاه الهی بود و اینکه یک مدیر مهدوی برای رسیدن به محبوبیت در درگاه خدا می‌بایست در برابر بیگانگان اهل مقاومت بوده اهل عدل و داد باشد به دستگیری و کمک به نیازمندان پرداخته اهل تقوا بوده و توکل در زندگی به خدا باشد.

 البته ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارد، که خدای تبارک و تعالی در قرآن و در آیات دیگر به آن اشاره می‌نماید، اما دومین ویژگی از ویژگی‌های مدیران مهدوی که در آیه شریفه مذکوره به آن اشاره گردید، آن است که یک مدیر مهدوی که برگزیده و انتخاب شده پروردگار است، می بایست محبت خود را به خدای تعالی و ائمه هدی علیهم‌السلام در عمل ثابت کرده و با کردار خویش مردم را به سمت نیکی و امام زمان عج دعوت نمایند.

در حقیقت جلب محبت به این معناست که انسان آن کاری را انجام بدهد که محبوب پسندیده و به آن رضایت دارد و کاری که مورد رضایت و آسوده‌خاطری محبوب نیست را ترک نماید.

در حدیث شریفی رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در خصوص محبت با خطاب قرار دادن امیرالمومنین ع فرمود:

 ﯾﺎ ﻋَﻠُّﯽ ! ﻣَﺜَﻠُﮏَ ﻓِﯽ ﺍﻟﻨﺎﺱ ﮐَﻤﺜﻞ ﺳُﻮﺭﺓ ِ ‏« ﻗُﻞ ﻫُﻮَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺍَﺣَﺪ ٌ ‏» ...
ﻋﻠﯽ ﺟﺎﻥ! ﻣَﺜَﻞِ ﺗﻮ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﺜﻞ ﺳﻮﺭﻩ "ﻗﻞ ﻫﻮ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺣﺪ" ﺍﺳﺖ. ﻫﺮ ﮐﺲ ﯾﮏ ﺑﺎﺭ ﺍﯾﻦ ﺳﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ، ﻣﺜﻞ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺳﻮﻡ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻫﺮ ﮐﺲ ﺩﻭ ﺑﺎﺭ ﺍﯾﻦ ﺳﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﺗﻼﻭﺕ ﮐﻨﺪ، ﻣﺜﻞ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻫﺮ ﮐﺲ ﺳﻪ ﺑﺎﺭ ﺍﯾﻦ ﺳﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ، ﻣﺜﻞ ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺗﻮ ﻫﻢ ﯾﺎ ﻋﻠﯽ! ﺍﯾﻦ ﻃﻮﺭ ﻫﺴﺘﯽ، ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻓﻘﻂ ﺑﺎ ﻗﻠﺒﺶ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﻗﻠﺒﺎً ﻣﺤﺐ ﺗﻮﺳﺖ، ﺍﯾﻦ ﺷﺨﺺ ﯾﮏ ﺳﻮﻡ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﺳﺖ.

ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﻫﻢ ﺑﺎ ﻗﻠﺒﺶ ﻭ ﻫﻢ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻧﺶ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻣﺤﺒﺖ ﻭﺭﺯﺩ، ﺩﻭ ﺳﻮﻡ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺑﺎ ﻗﻠﺒﺶ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﻓﺎﻉ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻋﻀﺎ ﻭ ﺟﻮﺍﺭﺡ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭘﯿﺮﻭﯼ ﮐﻨﺪ، ﺗﻤﺎﻡ ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺍﺳﺖ».

در واقع به خوبی پیامبر (ص)، محبت را به سه قسمت محبت لسانی، محبت قلبی و محبت عملی تقسیم نموده و مهمترین اقسام محبت را محبت عملی بیان می‌دارد.

 آنچه باید به عنوان درس مهم و پند اساسی از آیه شریفه و روایت مذکوره آموخته و در زندگی به کار ببندیم و دومین ویژگی از ویژگیهای مدیران مهدوی نیز می‌باشد این است که به عنوان عضوی از جامعه منتظر در گفتار خود و افکار خود و عمل خود، شاقول و معیارمان را رضایت پروردگار و خلیفه او در زمین حضرت بقیه الله العظم امام زمان قرار داده و آنگونه زندگی کنیم که حضرتش می‌پسندد.

انتهای پیام/224224
نظرات بینندگان