نمایندگانِ «فارسِ در قله» همچنان در سکوت؛ چرا تماس با نمایندگان فارس بی پاسخ ماند؟!
به گزارش شیرازه؛ «استان در قله»، «استان مشاهیر»؛ «استان استراتژیک»؛ «استان تاریخی»، «سومین حرم اهل بیت(ع)»، «استان سرداران بزرگ» و ... اگر از نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی پرسیده شود که در خصوص استان فارس چند توضیح کوتاه بدهند، حتما به این موارد اشاره میکنند. اما آیا خود آنها مطابق با این اوصاف که همگی نیز واقعی هستند، عمل میکنند؟ آیا عملکرد آنها در مسائل ملی چنان هست که بشود گفت آنها «فارس در قله» را نمایندگی میکنند؟
روز گذشته یکی از مسائل سیاسی مهم در سطح کشور طی ماههای اخیر رقم خورد. مجلس شورای اسلامی وزیر علوم دولت تدبیر و امید را به خانه ملت کشاند تا او را استیضاح کند و در نهایت نیز رای اعتمادش را از او گرفت تا اولین وزیر دولت روحانی برکنار شود. اگرچه این رخداد را میتوان از زوایای گوناگونی نگریست اما به نظر میرسد عملکرد آشکار نمایندگان استان فارس در این استیضاح مساله قابل تاملی باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
عملکرد نمایندگان فارس در استیضاح وزیر علوم، چندان تفاوتی با روزهای سال گذشته که روحانی اعضای کابینهاش را برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی کرده بود، نداشت؛ سکوت همچنان باقی بود!
فارغ از اینکه نمایندگان فارس در مقام دفاع از وزیر یا نقد او بوده باشند، اساسا روز گذشته در مجلس شورای اسلامی و در حالی که گزارش استیضاح به صورت مستقیم از رادیو فرهنگ پخش میشد، نام هیچ یک از نمایندگان فارس حتی ذکر هم نشد چه برسد که کسی از آنها بخواهد پشت تریبون قرار گیرد. اما این همه ماجرا نبود؛ آنها به صورت کلی سیاست سکوت را حتی قبل از روز استیضاح برگزیده بودند. پیگیریهای خبرنگار شیرازه برای مصاحبه با آنها چند روز باقیمانده به روز استیضاح، عملا به جایی نرسید؛ کسی تلفن همراه خود را پاسخ نداد و آن یک نمایندهای هم که پاسخ دهد، گفت که حاضر به مصاحبه نیست! اگرچه شب قبل از استیضاح ذوالانوار نماینده مردم شیراز در گفتگو با یکی از خبرگزاریها این روند غلط را شکست و به صورت آشکار از فرجی دانا انتقاد کرد که فارغ از محتوای سخن، شکستن این فضا از سوی او قابل تقدیر است، اما سکوت همچنان اصلیترین ویژگی نمایندگان در قبال استیضاح بود. بله! ممکن است کسی از نمایندگان بگوید من در مجلس برای رای آوردن یا نیاوردن استیضاح تلاش کردهام اما آنچه اینجا مد نظر است، بیان علنی و شجاعانه نظرات و فعال بودن در پروندههایی است که میتواند شرایط را تغییر دهد.
این انفعال نمایندگان فارس در ماجرای استیضاح وزیر علوم در حالی است که
انتظار از آنان که «استان در قله» فارس را نمایندگی میکنند بیشتر از اینها است.
قطعا مصاحبه برخی از نمایندگان پس از برکناری فرجی دانا و بیان چند خط نقد به او،
نمیتواند توجیه کننده سکوت آنها قبل از استیضاح باشد. اگر نظرات نمایندگان قطعی شده است، چرا قبل و حین از استیضاح سکوت میکنند و پس از برکناری وزیر، لب به انتقاد از او میگشایند؟!
البته این به معنای آن نیست که نمایندگان فارس در مسائل کلان بیتفاوتاند. برخی از آنان احتمالا در میان ده نماینده فعال و پیگیر مجلس قرار دارند اما جای تعجب است که چرا از میان نمایندگان استان فارس، فقط یک نفر باید قبل از روز استیضاح نظر خود را علنی بیان کند. آیا دیگر نمایندگان همچنان منتظر بودند تا ببینند در روز استیضاح چه اتفاقی میافتد تا رای خود را تغییر دهند؟!
چون میدونند که داریم به انتخابات مجلس نزدیک میشیم بنابراین نمی خواهند کسی از انها برنجد چه اینطرف چه انطرف..
بیش از اینکه چه کسی باید وزیر باشد یا نباشد برای انها حفظ کرسی مهمتره..همین و بس
بازم ذوالانوار...
لطفا حذف نکن
از مهندس ذوالانوار متشکریم که مثل همیشه سر بزنگها ورود می کند و بصیرت خود را نشان می دهد
کاش نمایندگان فارس هم بجای سیاسی کاری از کسی نمیترسیدند
خط هر کسی باید مشخص باشد
افرین