کد خبر: ۸۷۵۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵

تهدیدی به نام جاسوس افزار کی لاگر در فضای مجازی

به دلیل اینکه امروزه بحث امنیت از اهمیت بالایی برای کاربران فضای مجازی برخوردار است پلیس فتا فارس در این هشدار به معرفی جاسوس افزار کی لاگر و راه های جلوگیری از کی لاگر می پردازد.
به گزارش شیرازه به نقل از معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس، در اين مقاله ابتدا کی لاگر را تعريف مي كنيم.

اگر به معنی لغوی کلمه Keylogger دقت کنید به معنی حفظ کننده کلید است، به این معنی که این نرم افزار یا سخت افزار تمام کلید های فشرده شده صفحه کلید (کیبورد) سیستم قربانی را حفظ و ذخیره کرده و به ایمیلی که به برنامه داده شده است ارسال میکند و یا در فایلی ذخیره میکند تا هکر بتواند به آن دسترسی داشته باشد.

امروزه کی لاگرها بسیار پیشرفته تر شده اند به طوریکه می توانند تمام فعالیت های سیستم قربانی را ذخیره و یا ارسال کنند. چند سال گذشته کی لاگرها به این اندازه پیشرفته نبوده اند و در آن زمان ها از صفحات قلابی(Fake Page) و یا رجیستری و راه های مشابه برای بدست آوردن کلمات عبور استفاده میکردند اما با پیشرفت این کی لاگرها دیگر هکرها نیاز به صرف زمان ندارند و تنها با اجرا کردن یک فایل روی سیستم قربانی تمام اطلاعات مورد نیاز خود را از قربانی دریافت میکنند. به همین دلیل باید بیشتر درباره این بدافزارها بدانید و راه های مقابله با آن ها را بشناسید.

انواع کی لاگرها:
کی لاگرها در دو نوع نرم افزار و سخت افزار موجود هستند:
کی لاگر سخت افزاری (USB KeyLogger) و کی لاگر سخت افزاری PS2: که گاهی اوقات شبیه به فلش مموری می باشد و واسط می شوند بین فیش صفحه کلید (کیبورد سیستم) و کیس سیستم .

کی لاگر های نرم افزاری : این نوع از کی لاگر بر مانند نرم افزار سیستمی بر روی سیستم نصب می شود و کار ذخیره سازی خود را انجام می دهد.

چطور با کی لاگر ها مقابله کنیم؟
اولین و مهم ترین راه داشتن یک آنتی ویروس قوی و حتما به روز نگه داشتن آنتی ویروس است!
سعی کنید آنتی ویروس خود را همیشه به روز نگه دارید تا احتمال آلوده شدن به این بدافزارها را به حداقل برسانید زیرا بعضی از این کی لاگر ها بعد از نصب شدن روی سیستم قربانی به صورت پنهان به کار خود ادامه می دهند و کاربر نمی تواند از وجود کی لاگر در سیستم خود مطلع شود.
دومین مساله اعتماد است! آیا به کسانی که به سیستم شما دسترسی دارند اعتماد دارید!؟ اگر هکر به سیستم شما دسترسی داشته باشد حتما آنتی ویروس شما را طوری تنظیم خواهد کرد که به پوشه ای که کی لاگر وجود دارد دسترسی نداشته باشد و یا آن را بررسی نکند پس آنتی ویروس خود را بررسی کنید.

سومین راه هم داشتن نرم افزاری همچون DeepFreeze است که با هر بار ریست شدن سیستم، سیستم به حالت اولیه برگردد.

بهترین راه دانلود برنامه های مورد نیاز خود از سایت های مطمئن و در حد امکان سایت اصلی خود برنامه است.
نظرات بینندگان