کد خبر: ۱۳۹۳۸۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
نماینده منتخب شیراز و زرقان در مجلس در دیدار با مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس:

ساماندهی روستاهای حاشیه شیراز به عنوان یک ضرورت باید دنبال شود

ابراهیم عزیزی نماینده منتخب شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در دیدار با مهندس عطا الله زمانی مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس بر ضرورت ساماندهی روستاهای حاشیه کلان شهر شیراز به عنوان یک ضرورت تاکید کرد وبیان داشت : سزاوار نیست در حاشیه شیراز به علت افزایش پدیده مهاجرت شاهد تشکیل حاشیه نشینی و عواقب و اثرات نامطلوب آن باشیم .
به گزارش شیرازه، عزیزی در این دیدار با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت های قانونی برای ساماندهی مهاجرت و پدیده حاشیه نشینی در اطراف شیراز ضرورت دارد افزود: در این زمینه همه دستگاهها باید با احساس مسوولیت برای بهینه سازی زندگی در روستاهای حاشیه شیراز تلاش کنند و بنیاد مسکن نیز در این عرصه مسوولیت مضاعف دارد.

نماینده منتخب شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ایجاد فرایند اقتصاد مبتنی بر معیشت در روستاها را مورد تاکید قرار داد و گفت: بدون تردید اگر سازکارهای تامین منابع مالی و تامین معیشت در روستاهای استان فارس ایجاد شده بود شاهد کاهش مهاجرت ها و کاهش حاشیه نشینی بودیم ، این موضوع بسیار الزامی است که روستاییان از سهم عادلانه در توسعه بهره مند باشند و در همان روستا منابع درآمدی و معشیتی برای آنان فراهم شود تا نیازی به مهاجرت نباشد.

عزیزی بر لزوم سروسامان دادن به روستاهاي اطراف شيراز تاکید کرد و گفت: باید با فراگیر شن توسعه روستایی ، این روستاها از سهم برابر و عادلانه در توسعه برخوردار شوند، کلان شهر شیراز از جمله مناطق کشور است که بیشترین موضوع حاشیه نشینی را دارد و ضروری است با استفاده از ظرفیت های قانونی در این عرصه به ساماندهی موضوع پرداخته شود.

مهندس عطا الله زمانی مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس نیز در این دیدار با تقدیر از حمایت و حس مسوولیت پذیری نماینده منتخب شیراز و زرقان ، توسعه روستایی را یک فرایند دانست که تعطیل بردار نیست و گفت: بنیاد مسکن به عنوان نهاد برخاسته از متن انقلاب همواره بر اجرایی شدن توسعه و محرومیت زدایی که از آرمانهای نظام اسلامی است تاکید دارد.

مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس مدیركل بنیاد مسكن استان فارس در این نشست با بیان اینكه 40 روستای اطراف شیراز مشكل حاشیه نشینی دارند گفت: عمده این روستاها از خدمات زیر بنایی محروم مانده اند، قانون در اغلب موارد  اجازه ارائه خدمات به حاشیه روستاها را نمی دهد ، اغلب این روستاها انشعابات غیرمجاز دارند. در این زمینه نیاز است با همراهی و مساعدت نمایندگان مجلس مشکلات قانونی برای توسعه روستاها حل شود تا روستاییان میل به مهاجرت پیدا نکنند.

 زمانی افزود: مناطق حاشیه نشین در اطراف شیراز بیش از یك هزار و 400 هكتار وسعت دارند ، استفاده از انشعابات غیر مجاز آب و برق مناظر نا خوشایندی در این مناطق به وجود آورده است، اغلب مردم در این مناطق در تنگنای معیشتی قرار دارند.بنیاد مسکن برای تداوم توسعه در این مناطق تلاش مضاعف دارد اما همچنان حجم محرومیت در برخی مناطق بالا است.

مدیركل بنیاد مسكن استان فارس با بیان اینكه طرح هادی به عنوان سند 10 ساله توسعه روستاها تدوین و اجرا شده است گفت: ساخت و ساز خارج از طرح هادی منجر به بروز حاشیه نشینی در 40 روستای اطراف شیراز شده است. ما بر رعایت قانون و حفظ حریم در این مناطق تاکید داریم.

زمانی یادآور شد: 18 هزار و 400 خانوار در حاشیه های اطراف شیراز ساكن هستند، برخی از این افراد در بدترین شرایط زندگی می كنند. مهاجرت و حاشیه نشینی بر موارد اقتصاد این مناطق هم تاثیر گذاشته است از این رو لازم است با برنامه ریزی منسجم برای حل مشکلات دراین مناطق اقدام کرد.

مدیركل بنیاد مسكن استان فارس گفت: بیشتر مناطق حاشیه نشین شیراز در قسمت های جنوب و جنوب شرق و جنوب غرب این شهر ایجاد شده است ، این مناطق هیچ خدمات زیر بنایی ندارند، اراضی و اماكن مسكونی در مناطق حاشیه نشین شیراز به صورت غیرقانونی خرید و فروش می شوند.

مهندس زمانی همچنین با ارائه گزارشی از توسعه روستایی افزود: استان فارس در بیشتر شاخص های توسعه روستایی نسبت به متوسط کشوری پیشتاز است ، 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار در استان فارس دارای طرح هادی هستند ، با اجرای این طرح ها در سال گذشته در 410 روستای دیگر شاخص اجرای طرح را به 54 درصد رساند که فراتر از متوسط شاخص کشوری است. تا کنون این طرح ها در یک هزار و 264 روستای استان فارس اجرا شده است. 

زمانی در ادامه گفت: اعتبارات مصوب برای اجرای این طرح ها 492 میلیارد ریال بوده که 367 میلیارد ریال آن تخصیص یافته است .مشارکت و همراهی نمایندگان برای تامین منابع مالی بنیاد مسکن دراین زمینه بسیار راهگشا است.

 مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس ، صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی در شهرهای زیر 25 هزار نفر و در همه روستاهای استان فارس را با مشارکت ثبت اسناد و املاک یکی دیگر از عملکردهای قابل توجه دانست و گفت: در سالی که گذشت 5 هزار 446 سند روستایی و 2 هزار 725 سند شهری در شهرهای زیر 25 هزار نفر در استان فارس صادر شده است، شاخص صدور سند روستایی در استان فارس 67.7 درصد و این شاخص در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت 16.7 درصد است. 


نظرات بینندگان