شیوه نامه ملی صادرات انجیر در فارس تهیه شود
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد صادرات انجیر کشور از استان فارس انجام می شود، نیاز است شیوه نامه ملی صادرات این محصول در استان فارس تهیه شود.
به گزارش شیرازه به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، خسرو فروغان در جلسه صادرات، واردات و گمرک این اتاق که با حضور متولیان بخش دولتی و خصوصی صادرات انجیر در استان برگزار شد، بیان کرد: عمده صادرات انجیر کشور از استان فارس و شهرستان استهبان انجام می شود و تفاوت میان کیفیت محصول و صادرات آن می تواند بر صادرکنندگان و بازارهای صادراتی استان فارس تاثیر منفی داشته باشد.
وی افزود: استان فارس باید محوریت صادرات انجیر کشور را داشته باشد و بتواند بر ابعاد مختلف از جمله کیفیت این محصول صادراتی نظارت کند که در این زمینه نیاز است شیوه نامه مشترک صادرات انجیر با همکاری سازمان صنعت- معدن و تجارت استان، سازمان جهاد کشاورزی و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی فارس تهیه کند و آن را به تمام فعالان در این حوزه در کشور تعمیم دهد.
فروغان اظهارداشت: هر گونه صادرات محصول انجیر در کشور اگر بدون کیفیت لازم و استانداردهای بین المللی انجام شود تبعات منفی آن بر عملکرد سایر فعالان این حوزه است و این نیاز تهیه این شیوه نامه را بیش از پیش می کند.
وی با بیان اینکه گسترش بازار محصول انجیر در اقصی نقاط دنیا را دنبال می کنیم اضافه کرد: یکی از آسیب های ما در صادرات انجیر، انحصار صادرات این محصول به کشورهای خاص است که ما به عنوان پارلمان بخش خصوصی با همکاری تشکل ها و فعالان بخش خصوصی در حوزه انجیر استان کمک می کنیم بازار محصول انجیر از انحصار خارج شده و محصول انجیر ما در بازارهای بین الملی حضور گسترده تری داشته باشد.
فروغان با اشاره به سهم قابل توجه فارس در صادرات انجیر کشور ادامه داد: دستگاه های دولتی استان نیز باید با حمایت بخش خصوصی نقش خود را در صادرات محصول انجیر فارس به دنیا ایفا کند تا صادرکنندگان ما حضور موفقی در عرصه های بین المللی داشته باشند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه برای رفع مشکلات بخش اقتصاد و برخورداری از اقتصاد پویا و سالم باید از مسایل علمی بهره بگیریم عنوان داشت: باید مشکلات صادرات انجیر استان احصا و سند چشم انداز صادرات این محصول در استان تهیه شود که شورای پژوهش اتاق بازرگانی فارس بستر مناسبی برای تهیه کارشناسی و علمی این سند است.
وی تصریح کرد: همچنین برای کاهش و رفع مشکلات صادرات انجیر در استان از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان استفاده می کنیم.
هادی حنایی جهرمی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در حوزه صادرات مباحث ساختاری و نقض قوانین است و ما به کرات شاهد تصمیم گیری های سلیقه ای افراد در حوزه صادرات در کشور هستیم.
وی افزود: مسئولان ما باید باور داشته باشند که صادرات اعتبار، هویت و آبروی کشور است و هرنوع آسیب و لطمه به صادرات و صادرکنندگان در طولانی مدت نتیجه منفی خواهد داشت و حضور صادرکنندگان واقعی ما در بازارهایی هدف تحت تاثیر قرار می گیرند.
حنایی جهرمی بیان کرد: اگر صادرکنندگان ما شناسنامه دار باشند و نام و نشان بازرگان، کارت بازرگانی، نوع بسته بندی و نحوه صادرات مشخص باشد شاهد کیفیت بالای محصولات صادراتی و عدم ورود افراد ناآشنا به عرصه صادرات و واردات خواهیم بود.
وی ادامه داد: اتحادیه ها باید قدرت و اختیارات قانونی خود را بالاببرد و در راستای ساماندهی و شناسایی و نظارت بر صادرکنندگان و صادرات و واردات عمل کند.
در این جلسه محمد دانش نیا رئیس اداره توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: در بحث محصول انجیر استان فارس دو بعد تولید و فرآوری و صادرات آن حائز اهمیت است که نیاز است به هر دو بعد در استان توجه شود.
وی با اشاره به بحث تولید محصول انجیر افزود: انتظار داریم سازمان جهاد کشاورزی استان موضوع مهم ترویج و اطلاع رسانی تولید با کیفیت تر این محصول را از طریق کشاورزان و تولید کنندگان آن دنبال کند تا شاهد ماندگاری بیشتر، فروش مناسب تر محصول در استان باشیم.
دانش نیا در خصوص صادرات محصول انجیر نیز اظهارداشت: افزایش هم افزایی بین صادرکنندگان انجیر در استان و کشور از برنامه های ما در توسعه صادرات این محصول در استان است که برنامه ریزی هایی برای برگزاری جلسات مستمر و مداوم با صادرکنندگان انجیر در سالجاری پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین برای کاهش مشکلات صادرات این محصول تلاش می کنیم مسایل و مشکلات صادرات انجیر را احصا و شناسایی و برای کاهش و یا رفع آنها مصوبات مناسب و راهگشایی را در میز ملی انجیر داشته باشیم.
دانش نیا ادامه داد: انتظار ما از انجمن و اتحادیه انجیر استان و کشور مطالبه گری بیش از پیش در راستای کاهش مشکلات فعالان این بخش از مسئولان بخش دولتی است.
وی بر انجام کار علمی در موضوع بررسی استانداردسازی صادرات انجیر از طریق شرکت های دانش بنیان و یا شورای پژوهشی اتاق بازرگانی فارس به عنوان یک کار علمی موثر در حوزه صادرات انجیر استان تاکید کرد.
همچنین در این جلسه صمد رنجبری مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت: بحث صادرات انجیر به صورت متمرکز از طریق شهرستان استهبان با محوریت فرمانداری این شهرستان در حال پیگیری است.
وی عنوان داشت: فارس قطب تولید انجیر است و بزرگترین انجیرستان دیم دنیا در شهرستان استهبان استان فارس قرار دارد و این در حالی است که بیش از 90 درصد صادرات انجیر خشک کشور متعلق به استان فارس است.
رنجبری افزود: نیاز است فارس به عنوان قطب تولید انجیر، مرکز صادرات این محصول نیز باشد که در این زمینه در صدد رایزنی و هماهنگی برای ایجاد تنها پایانه صادراتی انجیر کشور در شهرستان استهبان فارس هستیم که این شهرستان به عنوان محور صادرات انجیر کشور قلمداد شود.
وی تصریح کرد: در خصوص مباحث صادرات و قرنطینه گیاهی محصول انجیر نیز جلساتی با سازمان حفظ نباتات کشور داشتیم که قول های مساعد برای اختصاص محوریت مجوزهای قرنطینه انجیر در شهرستان استهبان و شیراز اعلام شده که این موضوع را نیز با جدیت دنبال می کنیم.
رنجبری ادامه داد: بحث مهم دیگر در حوزه محصول انجیر، ضدعفدنی این محصول است که مجوزهایی برای شرکت های ضدعفونی به طور متمرکز و نظارت شده صادر شده است که فعالیت این شرکت ها نیز باید بر اساس استانداردهای ویژه، با حساسیت بالا رصد و پایش شود.
وی با بیان اینکه صادرات محصول انجیر ارزآوری قابل توجهی برای استان فارس و کشور دارد اضافه کرد: عدم نظارت بر کیفیت صادرات محصول انجیر آسیب جدی بر صادرات این محصول وارد می کند و با توجه به اینکه فارس در این زمینه سهم شایسته ای دارد می طلبد مدیریت و تمرکز صادرات انجیر در این استان دنبال شود.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان