فارس در رتبه نهم فضای کسب و کار کشور
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با اشاره به اینکه فضای کسب و کار در 31 مولفه پایش و با مشارکت واحدهای تولیدی انجام می شود گفت: بر اساس آمار فضای کسب و کار استان فارس در فصل بهار 99 در جایگاه 9 قرار گرفته است.
به گزارش شیرازه به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، یلدا راهدار در چهلمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: در فصل بهار سال 99 شاخص میانگین فضای کسب و کار کشور شش و یک دهم و شاخص استان 5 و 77 صدم درصد است که در این دوره زمانی علیرغم اینکه محیط کسب و کار استان نسبت به فصل زمستان 98 در حدود یک و دو دهم بهبود پیدا کرده اما میانگین استان فارس از سطح کشور پایین تر است.
وی افزود: در بهار 99 شاخص میانگین کشور 6.1 بوده و شاخص استان 5.77 بوده و در این دوره امتیاز استان از یانگین کشور پایین تر است و محیط کسب و کار استان نسبت به فصل مستان 98 در حدود یک و دو دهم بهبود پیدا کرده و نسبت به بهار 98 هم اندکی مساعد شده است.
راهدار اظهارداشت: مولفه های نامساعد فضای کسب و کار استان فارس شامل غیر قابل پپش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه محصولات، دشواری تامین مالی از بانک ها، بی ثباتی سیاست ها- مقررات و رویه های اجرایی و شفاف نبودن آمار و اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی مشخص شده است.
وی اضافه کرد: این درحالی است که مولفه های مساعد فضای کسب و کار استان نیز محدودیت در دسترسی به حامل های انرژی، محدودیت دسترسی به آب و محدودیت دسترسی به تلفن بوده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: در فصل بهار امسال وضعیت استان فارس در شاخص های غیر قابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه در محصولات، دشورای تامین مالی، دخالت های غیر منطقی نهادهای حاکمیتی در تعیین قیمت ها در بازار، کارگریزی عمومی و ضعف فرهنگ عمومی کار در جامعه، فساد و سواستفاده افراد از مقام و موقعیت های اداری در دستگاه های اجرایی و محدودیت دسترسی به آب از متوسط کشوری بدتر اعلام شده است.
راهدار عنوان داشت: همچنین بر اساس نظر فعالان اقتصادی فارس کارگریزی عمومی و ضعف فرهنگ کار در جامعه، کمبود تقاضا در بازار، محدودیت های دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت، زیرساخت های حمل و نقل، کمبود فناوری های نوین و تجهیزات مود نیاز، کمبود نیروی کار ماهر، ضعف نظام توزیع و مشکل در رساندن محصول به بازار، محدودیت دسترسی به حامل های انرژی و عرضه کالاهای و محصولات قاچاق در بازار از مولفه هایی است که در مدت زمان بهار 99 نسبت به زمستان 98 فضای کسب و کار استان را نامناسب کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمارهای بانک جهانی و جایگاه ایران تصریح کرد: همچنین بر اساس آمارهای بانک جهانی جایگاه ایران در شاخص سهولت کسب و کار از بین 190 کشور در رتبه 127 قرار گرفته که رتبه کشورمان یک پله بهبود داشته است.
راهدار افزود: گزارش های بانک جهانی بر اساس پرسشنامه های مشخصی تهیه و منتشر می شود که در برخی از مولفه ها فعالان اقتصادی پاسخ های صحیحی به این پرسشنامه ها نمی دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه روند اصلاحات در کشور ما بسیار کند و در برخی کشورها بسیار سریع در حال انجام است گفت: اصلاح هر یک از شاخص های منفی در گزارش بانک جهانی می تواند رتبه کشورمان رابین 8 تا 10 پله ارتقا دهد که اتاق ایران در طرح تقسیم ملی برخی از مولفه ها را به اتاق های کلان شهرها واگذار و تحقیقات کارشناسی بین المللی انجام داده است.
راهدار با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار در کشور نیاز به همت همه ارکان حاکمیت دارد زیرا سرریز فعالیت بخش های مختلف در حوزه اقتصاد خود را نمایان می کند اظهارکرد: امید داریم پنجره فیزیکی واحد کسب و کار استان بتواند راهگشایی در جهت تسهیل موانع ایجاد کسب و کار در استان باشد.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان