کد خبر: ۱۵۳۸۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
استاندار فارس تاکید کرد:

تسهیل گری برای فعالیت شرکت های دانش بنیان

ایمانیه خواستار راه اندازی پنجره واحد شرکت های دانش بنیان با حضور نمایندگان دستگاه در شرکت گاز استان فارس شد و گفت: تسهیل گری برای فعالیت های شرکت های دانش بنیان زمینه ساز توسعه است و در پرتو آن می توان انتظار داشت توانمندی های علمی کشور به حوزه های صنعتی متصل شود.
به گزارش سرویس اقتصادی شیرازه،محمد هادی ایمانیه استاندار فارس در نشست تخصصی بررسی فرصت‌های پژوهشی استان فارس در زمینه های نفت، گاز و فناوری که با حضور، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس ، دبیر کمیسیون انرژی مجلس، معاون مهندسی پژوهش و فناوری وزارت نفت و مدیرعامل شرکت گاز استان فارس برگزار شد، خواستار راه اندازی پنجره واحد شرکت های دانش بنیان با حضور نمایندگان دستگاه در شرکت گاز استان فارس شد و گفت: تسهیل گری برای فعالیت های شرکت های دانش بنیان زمینه ساز توسعه است و در پرتو آن می توان انتظار داشت توانمندی های علمی کشور به حوزه های صنعتی متصل شود. به همین دلیل تا اختصاص مکانی ویژه برای فعالیت های آنها از ظرفیت و امکانات شرکت گاز استان در این زمینه بهره مند شویم.

وی با ابراز امیدواری مبنی بر راه‌اندازی مرکز ملی فناوری‌های پیشرفته صنعت نفت و گاز کشور با محوریت شرکت گاز استان فارس افزود: دیوار بی اعتمادی میان حوزه های علمی و اجرایی و صنعتی باید فروریزد و طرح ابتکاری مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در این حوزه می تواند راهگشا و آینده ساز باشد.

ایمانیه همچنین خواستار هم افزایی دانشگاه ها برای رونق مبانی دانش بنیان شد و اظهار کرد: پارک های علم و فن آوری، صنایع الکترونیک و مراکز علمی می توانند در پیشبرد این طرح کلان موثر واقع شوند.  

هم افزایی برای پیشبرد طرح های کلان

 علی‌اکبر میدان‌شاهی مدیرعامل شرکت گاز استان فارس نیز در این نشست خواستار مساعدت و هم افزایی مدیران ارشد استان برای پیشبرد طرح های کلان در حوزه انرژی شد و افزود: محور اقتصاد و اشتغال در استان فارس بر مبنای کشاورزی بنا شده و این در حالی است که برای پیشرفت و مدیریت منابع چاره ای جز صنعتی شدن بر پایه اصول دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده در حوزه صنعت نداریم.

وی در ادامه پیشنهاد راه‌اندازی مرکز ملی فناوری‌های پیشرفته صنعت نفت و گاز کشور با محوریت شرکت گاز استان فارس را مطرح کرد و افزود: برای راه اندازی این مرکز دانش بنیان نیازمند همکاری و هم افزایی استاندار فارس، نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی، جامعه دانشگاهی و همه مسئولان ذیربط هستیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان فارس عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق شعار سال را یک تکلیف ملی برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از مشکلات کشور در پرتو اجرایی سازی مبانی« تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» به فرصتی برای توسعه و پیشرفت بدل خواهد شد و این به معنای رشد در عرصه های صنعت و تکنولوژِی و افزایش تولید ناخالص ملی است.

تولید دانش‌بنیان یک مفهوم جامع و فراگیر است

در ادامه علیرضا پاکفطرت رئیس مجمع نمایندگان استان فارس با تاکید بر اینکه مصرف انرژی در ایران بسیار نگران‌کننده است، اظهار داشت: میزان مصرف گاز در کشور ما نسبت به جمعیتی که داریم بسیار بالا است که نتیجه آن تخریب محیط‌زیست‌ است.

وی با تقدیر از طرح پیشنهادی مدیرعامل شرکت گاز فارس مبنی بر راه‌اندازی مرکز ملی فناوری‌های پیشرفته صنعت نفت و گاز کشور با محوریت استان فارس، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ را با عنوان « تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری کرده اند و امیدواریم مراکز علمی پژوهشی در بکارگیری علم و دانش و تبدیل آن به ثروت اقدامات شایسته ای انجام دهد.

پاک فطرت تولید دانش‌بنیان را یک مفهوم بسیار جامع و فراگیر در تمام ابعاد توسعه‌ای دانست و گفت: کیفیت و مزیت نسبی در تولید محصولات و فرآورده‌های نفتی دو مولفه اصلی و تاثیرگذار است که نیازمند تفکر دانش‌بنیان در تمامی مراحل مختلف تولید بوده و بایستی از ده‌ها سال پیش به جهت توسعه همه‌جانبه در صنعت نفت و گاز و همچنین پتروشیمی لحاظ شده باشد.

تبدیل تهدیدهای نفتی به فرصت بهره برداری

در ادامه این مراسم عبدالعلی رحیمی مظفری دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: نفت در حالی به بزرگ ترین تهدید کشور بدل شده است که می توانست بهترین فرصت برای رشد و شکوفایی باشد.

وی با انتقاد از فرصت سوزی هایی که در زمینه های پژوهشی اتفاق افتاده اظهار داشت: در زمینه فرآیندهای هوشمندسازی مدیریت تولید و مصرف نفت و گاز مشکلاتی وجود دارد که با بهره گیری از مبانی دانش بنیان قابل ترمیم است.

رحیمی با اعلام این خبر که بزرگترین دیتا سنتر وزارت نفت را در استان فارس خواهیم داشت بیان کرد: کمیسیون انرژی مجلس پشتیبان طرح های پژوهشی تا مرحله اجرایی سازی و تولید است.

نماینده مردم شهرستانهای سروستان، خرامه و کوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتظارات زیادی که از استان در حوزه انرژی می رود اظهار داشت: سازمان های تابعه وزارت نفت در فارس از ظرفیت های ارزنده ای برخوردار هستند و امیدواریم طرح های ارایه شده به مرحله تولید برسند.

تبدیل مباحث میدان محور به فناوری محور

وحیدرضا زیدی فرد معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز گفت: تلاش داریم مباحث میدان محور را به مباحث فناوری محور تبدیل کنیم.

وی با بیان این که وزارت نفت برنامه های زیادی برای توسعه پارک های علم و فناوری دارد اظهار داشت: نظام جامع پژوهشی صنعت نفت توسط وزیر نفت ابلاغ گردیده و فرصت های مطالعاتی و طرح های پژوهشی در نظامنامه گنجانده شده است.

زیدی فرد  با انتقاد مبنی بر این که دانشگاه ها اسقبال چندانی از این طرح کلان نداشته اند بیان کرد: انتظار می رود مراکز تخصصی و پژوهشی برای طرح های مطالعاتی استقبال بیشتری نشان دهند. متاسفانه برخی از قرارداد های پژوهشی میدان محور به صورت علمی منعقد نشده اند که این امر چالش هایی را برای وزارت نفت پدید آورده است.

فرد معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان این که تلاش داریم مباحث میدان محور را به مباحث فناوری محور تبدیل کنیم تصریح کرد: این تغییرات زمینه ساز بروز توقف در برخی از طرح های پژوهشی شده است.

تداوم حمایت از تولیدات ایرانی

بابک طاووسی، عضو هیات مدیره پالایشگاه شیراز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود که بر همکاری پالایشگاه شیراز با شرکت های دانش بنیان تاکید کرد.

وی با تاکید بر اهمیت حمایت از تولید داخل گفت: کاتالیست های مورد نیاز پالایشگاه شیراز با همکاری شرکت های داخلی صورت گرفته است.

از دیگر موارد مطرح شده در این نشست تخصصی تهیه نقشه راه و تعاملات سازمانی، تبیین چشم‌انداز و اهداف، مشخص نمودن خط مشی و اقدامات استراتژی، برنامه‌ریزی در خصوص چگونگی ایجاد بسترهای ارتباطی با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های علمی پژوهشی به منظور تسهیل در فرآیند اجرایی کردن ایده و طرح‌ها تا مرحله تجاری‌سازی و همچنین ایجاد مرکز ملی فناوری صنعت گاز کشور در استان فارس و شهر شیراز بود.

انتهای پیام/س

نظرات بینندگان