کد خبر: ۱۶۱۴۴۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲

صادرات ۳۷ هزار تن محصولات کشاورزی از گمرکات فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از صادرات ۳۷ هزار و ۹۶۲ تن محصولات کشاورزی در ۶ ماهه نخست امسال از گمرکات این استان خبر داد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش ۳۱ درصدی دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از صادرات ۳۷ هزار و ۹۶۲ تن محصولات کشاورزی در ۶ماهه نخست امسال از گمرکات این استان خبر داد و گفت: ارزش محصولات صادر شده ۳۸ هزار و ۳۲۴ دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش ۱۸ درصدی نشان می‌دهد.

وی با اذعان به اینکه بخش قابل‌توجهی از محصولات زراعی و باغی استان فارس از کمرگاه دیگر استان‌ها به‌ویژه بوشهر و هرمزگان از کشور خارج می‌شود که آماری از میزان و ارزش آن در دسترس سازمان جهاد کشاورزی این استان نیست، افزود: سهم وزنی و ارزشی محصولات کشاورزی از صادرات غیرنفتی این استان به ترتیب ۹ و ۱۱ درصد برآورد شده است.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه عمده کشورهای هدف صادرات شامل عراق، افغانستان، آلمان، ترکیه، پاکستان، قطر، کویت و امارات متحده عربی بوده، ابراز کرد: سهم صادرات محصولات مختلف کشاورزی از لحاظ وزنی به ترتیب شامل محصولات فراوری شده در صنایع تبدیلی با ۸۶ درصد، محصولات زراعی با ۵ درصد، محصولات باغی با ۴ درصد، محصولات دامی با ۳ درصد و محصولات شیلاتی ۲ درصد می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیشترین سهم صادراتی از لحاظ ارزشی نیز به ترتیب متعلق به محصولات صنایع تبدیلی با ۸۷ درصد، محصولات باغی با ۵ درصد، محصولات دامی با ۴ درصد، محصولات شیلاتی و زراعی هر کدام با ۲ درصد است، اضافه کرد: عمده محصولات فراوری شده شامل لبنیات، کشمش، خشکبار، خوراک دام، شیره شیرین‌بیان، رب گوجه‌فرنگی، عرقیات، آب‌میوه و سوسیس می‌شود.


صادرات بیش از ۳۷ هزار تن محصولات کشاورزی از گمرکات فارس

وی با بیان اینکه بر اساس آمار و گزارش‌های موجود محصولات فراوری شده به لحاظ وزنی و ارزشی سهم قابل‌توجهی از صادرات محصولات کشاورزی از گمرکات استان فارس را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در ایجاد ارزش‌افزوده و فراهم‌کردن شرایط صادرات محصولات نقش بسزایی دارد.

دهقان‌پور تأکید کرد: بدون تردید رونق صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است که در افزایش مبادلات تجاری بین‌المللی نقش اثرگذاری ایفا می‌کند.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان