نماینده آباده: کلید اصلی پرداختن به اولویت هایی است که رهبری بیان کردهاند
وی افزود: قطعا پیروز انتخابات مردم فرهیخته ایران اسلامی بودند و این حماسه بزرگ را خدمت رهبر معظم انقلاب، مردم فهیم ایران، رئیس جمهور و منتخبان شوراهای شهر و روستاها تبریک میگویم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به رئیس جمهور منتخب خاطرنشان کرد: مسائل حوزه تولید، اشتغال، کشاورزی، بهبود مدیریت اقتصادی کشور و حوزه صنعت از جمله مسائلی است که باید مد نظر رئیس جمهور جدید قرار گیرد.
زارع با اشاره به قانون هدفمندی یارانهها تصریح کرد: خواستار اصلاح و تجدیدنظر در روند اجرای قانون هدفمندی یارانهها با توجه به پرداخت همگانی که سبب کاهش اثربخشی آن شده است، هستیم.
وی در ادامه خواستار اصلاح چالشهای شبکههای بانکی، جلوگیری از پرداخت تسهیلات بانکی به افراد ذینفوذ، برخورداری مشتریان عمومی بانکها از تسهیلات بانکی، جلوگیری از روند رو به تزاید بدهی دولت به نظام بانکی و تأثیر سود آن بر بخش پولی اقتصاد و ایجاد محدودیت منابع بانکها، تقویت نظارت بانکها برای جلوگیری از جابهجایی حجم زیادی از منابع بانکها از بخش تولید به بخش خدمات، ایجاد شیوه صحیح و تخصصی در خصوص انتخاب و انتصاب مدیران نظام بانکی و زمینهسازی دولت برای ایجاد اشتغال از سوی بخش خصوصی و تعاونی توسط دولت جدید شد.
نماینده آباده همچنین کمبود اعتبارات مورد نیاز بخش تعاون در زمینه اشتغالزایی و ایجاد فرصتهای شغلی، کاهش رشد سرمایهگذاری در بخش تعاون و کوچک شدن بخش تعاون بر خلاف سیاستهای کلی اصل 44، کمرنگ بودن نقش تعاون در حوزه صادرات، وضعیت نامناسب بیمههای اجتماعی و کیفیت خدمات بیمهای، عدم نظارت بر اعطای مجوزهای لازم برای ایجاد فرصتهای شغلی را از جمله چالشهای اصلی حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی برشمرد و خواستار رسیدگی ویژه به آنها توسط دولت جدید شد.
وی گفت: نداشتن رویکرد رقابتی در فعالیتهای صنعتی در بخش دولت، بازار نیروی کار غیرماهر و کمبود نیروی کار ماهر در بسیاری از واحدهای تولیدی فرسودگی ماشینآلات و ضعف فنآوری واحدهای صنعتی، عدم تنوع نهادهای پولی و مالی به منظور تأمین سرمایه واحدهای تولیدی غیراقتصادی بودن شیوههای تولید در صنعت، عدم تخصیص مورد نیاز ریالی و ارزی به صنایع قدیمی در صنایع نساجی کمبود سرمایهگذاری خارجی در ایران و همچنین ضعف ساختاری مدیریت از بنگاههای صنعتی کشور را از جمله چالشهای حوزه صنعت به شمار میآید که در دولت آینده باید به آن پرداخته شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حوزه فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را امری اثرگذار در اشتغال عنوان کرد و بیان داشت: عدم رعایت استانداردهای بینالمللی در ارائه خدمات به گردشگران، تردید جهانگردان در سفر به ایران به دلیل تبلیغات گسترده و خصمانه خارج علیه جمهوری اسلامی ایران، حفاظت نامناسب از میراث فرهنگی و عدم اهتمام به دستیابی اقتصاد متنوع با اتکا به گردشگری از جمله مسائلی است که امروز حوزه گردشگری را به چالش کشانده است.
زارع همچنین در ادامه پایین بودن سطح قیمت و عدم قیمتگذاری به موقع خریدهای تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی، ضعف نظارت بر صنایع تبدیلی و تکمیلی و افزایش ضایعات محصولات کشاورزی، واردات بیجهت و بیرویه محصولات کشاورزی باغی و اجرا نشدن قانون بهرهوری بخش کشاورزی، ناکافی بودن یارانههای بخش کشاورزی و تخریب منابع جنگلی را از جمله چالشهای بخش کشاورزی کشور عنوان کرد و خواستار رسیدگی به آنها توسط دولت جدید شد.
وی افزود: از دولت جدید انتظار میرود که پرداختن به چالشهای حوزه بازار بورس و سرمایه و تنگناهای منابع طبیعی و حوزه معدن را در برنامههای اقتصادی و کشاورزی و صنعت خود به منظور ایجاد رونق اقتصادی قرار دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خطاب به رئیس جمهور منتخب یادآور شد:رئیس جمهور محترم، کلید اصلی پرداختن به آسیبهایی است که مقام معظم رهبری مبنی بر پرداختن به امر تولید با رویکرد صادرات، تمرکز بر عدم خامفروشی، جلوگیری از تورم و اشتغالزایی و همچنین تمرکز بر پیشرفت توأم با عدالت از قبل آن را شناسایی و به عنوان اولویت بیان داشتهاند.