کد خبر: ۴۵۹۰۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۲

اختصاص 3 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه برای طرح‌های کشاورزی

رئیس‌جمهور ضمن تشریح اعتبارات تازه تخصیص یافته به بخش کشاورزی گفت: 3 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی اختصاص یافته است.

به گزارش شیرازه به نقل از فارس، روحانی در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز و در جمع فعالان این حوزه گفت: دیدار با مردان و زنانی که در صحنه امنیت غذایی کشور و اقتدار این مرز و بوم تلاش می‌کنند برای رئیس‌جمهور یک افتخار است. 


وی در ادامه با بیان اینکه خیلی با فضای کشاورزی بیگانه نیستم، افزود: من یک روستازاده هستم و در کنار دوران تحصیلاتم در نوجوانی در دبستان، گاهی کار کشاورزی هم داشتم و اگر دست پینه بسته افتخار است که هست، من هم در سن 10-11 سالگی در فصل تابستان به خاطر کار کشاورزی دستهایم پینه بسته بود. 

رئیس‌جمهور ادامه داد: کشاورزی دنیای خود را دارد، شاید سود کشاورزی در مقایسه با بخش‌های دیگر کمتر باشد اما افتخار آن بسیار بیشتر است چرا که سروکار با طبیعت و در کنار طبیعت زیستن کاری اساسا خدایی است. 

دکتر روحانی اضافه کرد: قدرت لایزالی بذر را می‌رویاند و این رویش‌ها از ناحیه اوست، بذر را کشاورز می افشاند اما رویش بذر به دست و با اراده حق است.

رئیس جمهور بیان داشت: زارع یکی از نام‌های حق و واقعی خداوند است و کشاورزان که وسیله زراعت را فراهم می‌کنند مایه مباهات و افتخار برای همه دست اندرکاران این بخش مهم به عنوان بخش توسعه و امنیت ملی کشور است. 

دکتر روحانی بیان داشت: امنیت غذایی به عنوان یکی از بخش‌های بسیار مهم مطرح است و کم و بیش می‌دانم که کشاورزی کشورمان با معضلات زیادی دست به گریبان است. 

وی اضافه کرد: آب و خاک به عنوان دو عنصر و بزرگترین سرمایه برای کشاورزی یک کشور و یک ملت است. 

رئیس‌جمهور افزود: خاک همان فراش و سرزمینی است که بر روی آن زندگی می‌کنیم و همه رویش‌ها و تولدها در این پهنه اتفاق می‌افتد. حراست از خاک در نظر بعضی‌ها ناچیزترین مورد تلقی می‌شود، اما برای بدست آوردن این خاک باید میلیونها سال طول بکشد تا خاک آماده در اختیار ما قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه با خاک بد برخورد شده است، اظهار داشت: آنگاه که به فکر مسکن و شهرسازی، ساخت و ساز، جاده ، پل و هر گونه تغییر و تحول روی زمین بودیم، کمتر فکر کردیم جای مناسب آن کار را پیدا کنیم و زمین آماده کشاورزی را به محل ساخت سکونت تبدیل نسازیم ، کمتر فکر کردیم جایگاه شهر را به درستی انتخاب کنیم و باغ ها درخت ها ناجوانمردانه تخریب شدند و این تاسفی است که جبران آن طول می کشد.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه ما از لحاظ آب در مضیقه هستیم، گفت: کشور ما از لحاظ بارندگی جزء سرزمین‌های پرآب نیست و کشوری است که بارندگی آن متوسط 230 - 240 میلیمتر است که می‌تواند جزء کشورهای خشک محسوب شود، پس باید قدر قطره قطره آب این سرزمین را بدانیم.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه برای قدردانی و نگهداری آب نیاز به سرمایه داریم، تاکید کرد: امان از سرمایه که حرف هیچکس را گوش نمی‌دهد و تنها یک واژه را می شناسد و آن سود است، سودی مطمئن و پایدار و در این راستا توصیه هیچکس را گوش نمی‌دهد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: سرمایه آهویی فراری است که به دنبال جایگاه سود می‌گردد که در این موقع مداخله دولت در اینجا لازم است.

وی افزود: گاهی در بعضی امور لازم نیست که بخش خصوصی حاضر باشد و همه سرمایه خود را سرمایه‌گذاری کند اینجا همه تشکل‌ها و خیرین باید دست به دست هم بدهند تا مشکلات حوزه کشاورزی حل شود.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه خیرین فقط خیرین مسجدساز و مدرسه‌ساز نیستند، تصریح کرد: خیرین با سود کم و اعتقاد این سود به صحنه می‌آیند.

وی افزود: همه باید دست به دست هم دهیم تا بخش کشاورزی را که غذای مردم را تامین می‌کند و موجب استمرار حیات جامعه است را ارتقا دهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما هر روز از دستاورد کشاورزان قدردانی می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هرگاه که در کنار سفره غذا قرار می‌گیریم و می‌گوییم الحمدالله، در واقع حمد خدا را به جا می‌آوریم و از کسانی که غذای مردم را تهیه می‌کنند تشکر می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه این سفره را می‌توان از دست رنج ملتهای دیگر نیز رنگین کرد، اظهار داشت: این سفره برای ما فایده ای ندارد بلکه فقط شکم سیر می‌شود و افتخاری وجود ندارد که سفره ی سرزمین کشاورزی دیگران را آباد کند. از آمریکای لاتین تا آسیای دور همه و همه آثاری از زرع و زراعت آنها در سفره ی ایرانی یافت می‌شود. این افتخار برای ماست؟

دکتر روحانی با بیان اینکه کشور ما در سالهای گذشته در بهترین شرایط ارزی بود و سالانه حدود 100میلیون دلار درآمد ارزی داشت، گفت: متاسفانه نفهمیدیم این درآمد ارزی کجاها و چگونه سرمایه‌گذاری شد و  چطور در این فرصت طلایی ما نتوانستیم بخش‌های مختلف و در راس آن بخش کشاورزی را احیا کنیم، بخش کشاورزی ما سرمایه و تخصص می‌خواهد.

وی افزود: متاسفانه در همین دوره که درآمد ارزی ما در بهترین شرایط بود، آبهای زیرزمینی افت کرده و زمینها شور و شورتر می‌شود و در همین دوره است که دریاچه ارومیه خشک می‌شود و در همین دوره است که زاینده رود زیبا به خشک رودی تبدیل می‌شود.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: باید نحوه استفاده از طبیعت را بدانیم و به این نکته توجه کنیم که با طبیعت و مرتع ستیز نداشته باشیم زیرا ستیز با مرتع یعنی نابودی خاک، یعنی کمبود آب، یعنی زمینی که خشک می‌شود و جنگلها را از بین می‌برد.

وی در ادامه افزود: در این شرایط ابری که از آسمان عبور می‌کند، چشم تیزبینی دارد، ابر زمانی که مرتع سبز می‌بیند گریه شوق می‌بارد، اما در سرزمین خشک توقف نمی‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه با طبیعت باید منصفانه عمل کنیم، تاکید کرد: دولت در زمانی که مسئولیت را برعهده گرفت، با آمار دهشتناکی روبرو شد، شاید اولین عزیزی که با او آمار را مرور کردیم، همین آقای دکتر کلانتری بود. او که زحمات زیادی برای این بخش کشیده و می‌کشد، امیدوارم زحمت هم بکشد در ادامه؛ بعد هم همین آقایی دکتر کشاورزی که در ابتدا ناز هم می‌کرد و دیگران را معرفی می‌کرد. از همان روزهای اولیه آمارها، آمارهای نگران کننده‌ای بود.

وی با بیان اینکه از همان روزهای اولیه آمارهای نگران کننده‌ای در حوزه کشاورزی وجود داشت، تصریح کرد: اولین آماری که در این حوزه نگران‌کننده بود، به بحث گندم اختصاص داشت به طوری که بعضی آمارها این موضوع را مطرح می‌کردند که 13 میلیون تن گندم تولید شده، 7 میلیون تن گندم وارد و 12 میلیون تن گندم نیاز ما است، لذا دیدید که ناچاریم بیش از 7 میلیون تن گندم را در شرایطی که نفت، کشتیرانی و بیمه کشتیرانی ما تحریم است و نقل و انتقال بانکی با مشکل روبرو است، وارد کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: متاسفانه نه تنها در بخش  گندم بلکه در بسیاری از نهادها باید واردات انجام داد مانند بخش شیلات و زراعت که با مشکلات بسیاری روبرو بود.

وی با بیان اینکه برای احیاء و رونق بخش کشاورزی از اول پاییز باید به فکر کود باشیم، تصریح کرد: متاسفانه برای کود قدمی برداشته نشده و زمان در شرایط فعلی بسیار کوتاه و تنگ است، از این رو دولت متوجه شد اگر کشاورزی بخواهد برای کشاورزی‌اش برنامه‌ریزی کند، باید از فصل پاییز از قیمت‌های تضمین شده محصولات با خبر شود، لذا دولت در همین زمینه‌ها از ابتدا اقدامات جدی را آغاز کرد.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: متاسفانه وقتی برای تهیه کود داخلی پیش قدم شدیم، متوجه این موضوع شدیم که کسانی که باید کود را تحویل دهند، 1300 میلیارد تومان بدهی دارند.

دکتر روحانی با بیان اینکه دولت گذشته ارث‌های خوبی برای ما به جا گذاشته است، تاکید کرد: به هرحال برای اعلام قیمت تضمینی محصولات، پرداخت بدهی کشاورزان و تهیه کود چه از منابع داخلی و چه از طریق منابع خارجی ارز لازم از سوی دولت تخصیص داده شد و قدمهای خوبی در این راستا برداشته شد.

دکتر روحانی با ارائه آمارهایی از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در چند ماه اخیر افزود: تصویب و اعلام به موقع قیمت‌های خرید تضمینی به ویژه گندم، اختصاص 200 میلیارد تومان به بیمه محصولات کشاورزی مازاد بیمه 150 میلیاردی از مهمترین اقداماتی است که طی چند ماه اخیر از سوی وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه صندوق بیمه کشاورزی بدهی 2300 میلیارد تومانی دارد و در این راستا به یک اعتبار 1000 میلیارد تومانی نیازمندیم، برای تهیه کودهای مورد نیاز کشاورزان در فصل پاییز خط اعتباری 500 میلیون دلاری از طریق بانک مرکزی اعلام شده است.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: اقدامات لازم برای خریداری کود فسفات از خارج انجام شده و در حال حاضر 80 هزار تن آن وارد کشور و در حال توزیع است.

رئیس جمهور  تصریح کرد: علی رغم اینکه شرکت حمایتی تامین‌کننده کود 1300 میلیارد تومان بدهکار است، اما طی دو ماه گذشته 300 هزار تن کود اوره تهیه شده است.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه از سوی دولت خط اعتباری از طریق بانک کشاورزی برای کشاورزان ایجاد شده است، تصریح کرد: دولت در بخش کشاورزی بخشی از رسالت را برعهده دارد و می‌تواند با واردات نابجا که برای کشاورزی مشکل درست می کند، برخورد و واردات بجا را که در حوزه کشاورزی تاثیرگذار است، توسعه دهد.  

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: این دولت است که اعتبار ارزی را برای کشاورزان آماده می‌کند و وظیفه گسترش بخش تحقیقات کشاورزی را برعهده دارد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دولت در بحث آموزش و پرورش نیروهای متخصص و واردات ماشین‌آلات مدرن در حوزه کشاورزی مسئولیت اصلی را برعهده دارد.

وی افزود: کشاورزی ما باید از حالت سنتی به حالت مدرن تبدیل شود ، زیرا کشاورزی سنتی قدرت رقابت ندارد، ما باید بازار صادرات را در اختیار گیریم و به یکی از کشورهای اصلی و هدف در مقوله کشاورزی تبدیل شویم.

دکتر روحانی با تشکر از کشاورزان که بخشی از نیازهای کشور را تامین می‌کنند، تصریح کرد: آمارها بیان می‌کنند که متاسفانه ما از صددرصد نیاز جامعه تنها 40 درصد آن را تامین و بقیه را وارد می‌کنیم که در این راستا بنده به این موضوع اعتقاد ندارم که ما باید در همه زمینه‌ها به خودکفایی صددرصد برسیم، اما همت و ایثار و حضور کشاورزان و روستاییان سبب خواهد شد که ما در این مسیر گامهای مثمر ثمری برداریم.

رئیس‌جمهور همچنین گفت: حضور کشاورزان و روستاییان در انتخابات نشان داد که آنها آگاهی سیاسی‌شان نه تنها از شهرهای کلان بلکه از برخی از مراکز نیز بیشتر است از این رو کشاورز رسالت بزرگی را به دوش دارد.

وی افزود: دولت به کشاورزان اعلام می‌کند که شما به عنوان نمایندگانی از کل سرزمین ایران همه توان خود را برای احیای کشاورزی به عنوان رسالت خود انجام دهید و دولت نیز در این مسیر وظایف خود را انجام خواهد داد.

دکتر روحانی با بیان اینکه فردا(سه‌شنبه) اولین جلسه شورای عالی آب که مدتها تعطیل بود به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل خواهد شد، اظهار داشت: ما این شورا را تشکیل می‌دهیم تا مشکلات کشور حل شود، از این رو هفته آینده نیز اولین شورای عالی محیط زیست را با حضور رئیس‌جمهور تشکیل خواهیم داد.

وی با بیان اینکه مشکلات موجود ما را مایوس نمی‌کند، تصریح کرد: باید همه دست به دست هم دهیم تا کشور را در مسیر رونق و شکوفایی قرار دهیم.

رئیس‌جمهور در پایان تصریح کرد: برای همه شما کشاورزان عزیز که با اقتدار در روزهای سخت در انجام رسالت خود پایداری کرده‌اید، آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم آسمان هم به ما کمک کند و خداوند رحمت خود را به ما نازل کرده و سالی پر رونق در حوزه کشاورزی داشته باشیم.   

انتهای پیام/

نظرات بینندگان