آیت الله حائری: یادمان ماذون در سیهچادرهای عشایری برگزار شود
وی افزود: غربیها در سه دهه با شیوههای کارشناسی شده در ایران و ترکیه این باور را در دولتها ایجاد میکردند که تنها راه رشد کشورها، شبیه غرب شدن است.
حائری ادامه داد: آنان کاری کردند که ملتها مانند سنگریزه در مقابل هر آبی که جاری شود مقاومت نداشته باشند و مصداق آن تغییر در پوشش و مقیاسهای ریاضی و هندسی در ایران و تحول در زبان و خط در ترکیه بود.
به گفته وی، اگر جانفشانی علمای ایران نبود با دگرگونی در خط و زبان، کار فرهنگ ایران یکسره میشد، مانند مردم ترکیه که ارتباط فرهنگیشان را با گذشته اصیل خود از دست دادند.
حائری با اشاره به نقش نظام اسلامی در احیای فرهنگهای قومی و قبیلهای، خاطرنشان کرد: این از ابتکارات امام راحل(ره) بود که بقایای فرهنگها و قومیتها را جمع کرد و پرورش و تکثیر داد.
وی تصریح کرد: با این اوصاف مناسب است که ارتعاشات یادمان مأذون در بین جوانان عشایری طنینانداز شود تا آنان با استقبال از اشعار این شاعر عارف، به داشتههای فرهنگی خود ببالند و در مقابل جنگ نرم دشمن که در قالب ماهواره و اینترنت تجلی یافته، احساس وزانت و وقار فرهنگی کنند.
این استاد اخلاق حوزه از میرزا مأذون به عنوان شاعری که در آثار خود از مفاهیم قرآنی، عرفانی و آثار شعرای بزرگی مانند حافظ و سعدی الهام گرفته است، یاد کرد و افزود: مأذون ادیبی حاذق، آزاده، متکی به معتقدات و به دور از تملق بوده و از آنجا که اشعار او عاری از موارد منفی است، قابلیت الگو شدن را برای جوانان عشایر دارد.
حائری بیان کرد: با این اوصاف پیشنهاد میشود برای آشنایی بیشتر و اقبال جوانان از آثار و کلام عرفانی ماذون، یادمان این شاعر ایلیاتی در سیهچادرهای عشایری برگزار شود.
به گزارش فارس، در این دیدار امینالله قربانی کشکولی دبیر کنگره میرزا مأذون در مورد هماهنگیها و برنامهریزیهای انجام شده و موقعیت زمانی و مکانی برگزاری این همایش و محمد نادری دره شوری رئیس هیئت امنای آرامگاه مأذون پیرامون شخصیت عرفانی این شاعر و ضرورت معرفی وی به جامعه ادبی ایران مطالبی را بیان کردند و در پایان کتاب تفسیر 14 جز از قرآن کریم توسط میرزا مأذون و به خط دخترش (جواهر سلطان) در بیش از یک قرن پیش نگاشته شده است به رؤیت آیتالله حائری رسید.