آماده استعفا هستم/ بسیج برای بارش جمعه به ما کمک کند
به گزارش شیرازه به نقل از فارس، در پی بارش شدید برف در چند روز اخیر در شیراز و چند شهر دیگر استان فارس، مسائل و مشکلات متعددی در مورد قطعی برق، قطع آب و انسداد برخی مسیرها به وجود آمد که نقائص مدیریت بحران را برای چندمین بار یادآور شد.
در این میان مدیران شهری با بیان این که درختان پیش از احداث خطوط و شبکههای برقرسانی کاشته شدهاند مشکل قطع برق به سبب افتادن شاخه درختان را به سبب اشتباهات مدیریتی شرکت توزیع برق دانستند و پیشنهاد دادند که خطوط کابلی برق زیرزمینی شود.
محمد حسن صحراییان اما روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در زمینه این مسائل و علل قطع برق در برخی مناطق شیراز و شهرکهای شمال غرب که در مواردی قطع آب را در پی داشته توضیحاتی را ارائه کرد.
کمتر از یک درصد مشترکان برق دچار مشکل شدند
وی در ابتدای سخن خود با بیان این که کمتر از یک درصد مشترکان برق در زمان بارشهای این چند روز دچار مشکل شدند، گفت: 200 اکیپ بیش از 60 ساعت است که مشغول کار هستند تا مشکلات برق رفع شود.
صحراییان افزود: ما در همین ایام «اکبر عباسی» یکی از کارکنان صدیق خود را در بلوار نصر در حین بازسازی شبکههای قطع شده از دست دادیم که البته این شبکه و پست بیبرق بوده و دلایل این حادثه در دست بررسی است.
این مسئول ادامه داد: تمام همکاران، مدیران، کارکنان و پیمانکاران توزیع برق شیراز مانند بسیجیان در دوران دفاع مقدس کار کردند و مثال آن همین همکاری است که جان خود را در راه خدمت به مردم از دست داد.
صحراییان اضافه کرد: از زمانی که ستاد بحران فارس اعلام کرد بارشها شدید میشود 25 واحد عملیاتی ما در آمادهباش کامل بودند.
وی این واحدها را شامل 90 گروه اتفاقات، 15 گروه خط گرم با تجهیزات مربوطه، 10 گروه روشنایی معابر، 40 گروه تعمیرات و 50 گروه کمکی دانست و تصریح کرد: این گروهها در قالب 200 اکیپ عملیاتی تا 12 ساعت پس از بارش شرایط برق را عادی نگاه داشتند.
صحراییان خاطرنشان کرد: از ساعت دو بعد از ظهر روز بعد از شب نخست بارش با آغاز شکسته شدن شاخه درختان خاموشیها نیز شروع شد.
وی بیان کرد: 10 ایستگاه فوق توزیع ما از مدار خارج و از ساعت 20 روز دوشنبه تا ساعت 14 روز سهشنبه چند ایستگاه 63 هزار ولت در سپیدان، گلستان، نمایشگاه بینالمللی، اکبرآباد، درودزن، کامفیروز، برففروشان و تنگ تیزاب از مدار خارج شدند.
صحراییان ابراز داشت: این زمانی بود که مسیرهای بین شهرها مسدود شده بود و نیروهای ما به شهر صدرا نیز دسترسی نداشتند و در برخی مراکز با وجود حالت آمادهباش نیروها در اداره محبوس شده بودند.
وی خاطرنشان کرد: در خیابان قصرالدشت که باغات بسیاری وجود دارد بیشترین قطع درخت رخ داد و تا حدود چند ساعت مسیرها به این خیابان مسدود بود.
پلیس باید در زمان بحران مسیرها را باز کند
مدیرعامل توزیع برق شیراز در ادامه گفت: ما منکر تلاش هیچ مجموعه یا نهادی نیستیم و به درستی نمیدانیم که ادارات متولی دیگر چه فعالیتهایی انجام دادهاند اما در شب نخست بارش در مسیرهای درونشهری تنها گروهی که در حال خدمترسانی به طور مشهود دیده میشد گروه خدمات برق بود.
وی با بیان این که مسیرها باید توسط پلیس برای گروههای عملیاتی باز شود، افزود: جا داشت که در همان ساعات نخست شب دوشنبه، افراد و گروههایی مسئول تکاندن درختان میشدند تا سنگینی بار آنها کابلها را قطع نکند.
صحراییان تصریح کرد: ما منکر وجود نقائص در توزیع برق شیراز نیستیم اما مسائلی از حیطه کنترل ما خارج بود.
وی در همین زمینه به ذکر یک آمار پرداخت و گفت: از تعداد قطعیهای گذرا در شبکه اصلی 52 درصد به سبب خروج ایستگاههای 66 هزار ولت رخ داد و 48 درصد مابقی شامل 33 درصد شکستگی درختان و 15 درصد اتصالی نقاط ضعیف شبکه توزیع بوده است.
صحراییان ادامه داد: ما 20 هزار کیلومتر شبکه داریم و به طور متوسط هر کیلومتر 20 پایه سیمانی وجود دارد که با احتساب این مساحت، 400 هزار پایه در شبکه شیراز وجود دارد اما در ایام بارش تعداد پایههای شکسته ما به 20 عدد نمیرسید که نشان میدهد مشکل از ما نبوده است.
وی در مورد شهر صدرا نیز ابراز داشت: در این شهر دو پایه یکی در ورودی شهرک و دیگری در نزدیکی فاز دو شکسته بود که این امر به دلیل نقائصی بوده که از سالهای قبل وجود داشته است.
این مسئول افزود: ما در سپیدان یا کامفیروز که برف شدت بیشتری دارد انتظار شکستن پایهها را داشتیم که اتفاق خاصی گزارش نشد.
در مورد قطع برق از مردم عذرخواهی میکنم
مدیرعامل توزیع برق شیراز در ادامه گفت: من ضمن این که از تمام شهروندان به سبب این قطعیها عذر میخواهم اعلام میکنم اگر مراجع تشخیص دادند این خاموشیها نتیجه مدیریت بد صحراییان است به عنوان نخستین مدیر مقصر مشکلات این چند روز آمادگی دارم که استعفا بدهم.
وی با بیان اینکه بودن یا نبودن مدیران مهم نیست بلکه حل مشکل مردم مهم است، افزود: در این ایام کانون بحران به جای آن که در سپیدان با 80 سانتیمتر بارش باشد یا در بیضا و کامفیروز و ارژن مشکل به وجود آید، غرب شیراز کانون بحران بود.
صحراییان با اشاره به سخنان برخی مدیران که این بارش سنگین را بحران ندانستهاند، ادامه داد: حتی اگر این مشکلات را بحران ندانیم باید این چند روز را تمرینی برای زمان بحران واقعی بدانیم.
وی با اشاره به طرحهای مقاومسازی شبکهها در شهرهایی غیر از شیراز ابراز داشت: ما در سایر شهرهای این شهرستان به سبب هماهنگی مسئولان توانستیم طرحهای مقاومسازی را سریعتر پیش ببریم و به همین دلیل در مواردی حتی شبکه ما مانع افتادن شاخه شکسته درخت شده است.
صحراییان خاطرنشان کرد: در پنج سال گذشته اصلاح شبکههای توزیع را به صورت گسترده شروع کردیم و با اعتبار 15 میلیارد تومان شبکههای برق شرقان و مرغان، مهدی آباد، سعدی و زندیه نوسازی و ساماندهی شد.
وی با اشاره به اینکه 2 هزار و 500 کیلومتر شبکه فشار ضعیف به کابل خودنگهدار تبدیل شده، افزود: این امر با 35 میلیارد تومان هزینه انجام شد و یکهزار و 500 کیلومتر دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
صحراییان با اشاره به اینکه در مناطقی که اصلاح و مقاومسازی انجام شده مشکلی پیش نیامده، بیان کرد: در شیراز در برخی مناطق توافقات ما با سایر دستگاهها بسیار کند پیش رفت.
تعویض 2 هزار و 500 پایه شبکه فشار ضعیف، نوسازی 70 درصد سیستمهای عایق شبکه، آغاز اجرای اتوماسیون شبکه شیراز، افزایش واحدهای عملیاتی و خطوط پشتیبان و اصلاح خطوط بحرانی در بخش عملیات خط گرم دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت: در این پنج سال 170 خط احداث شده که معادل 60 درصد افزایش است.
اجازه هرس درختان در حد سرشاخهها است
وی با اشاره به این که در هر سال هرس درختان از شهریور ماه انجام میشود، گفت: این که بیان شود خطوط باید زیرزمینی باشد یک بحث فنی است و در شرایط فعلی باید همین خطوط موجود را به عنوان واقعیت پذیرفته و هرس اشجار تا زیر شبکه را در دستور کار قرار دهیم.
صحراییان با نشان دادن عکسهایی از کاشت نخل و درختان نامناسب در زیر شبکههای برق شیراز، افزود: نباید زیر شبکه درختی کاشته شود که تا آسمان رشد کند که اگر زلزله بیاید مشخص نیست خاموشیها در اثر شکسته شدن درختان چند برابر میشود.
وی با نشان دادن یک کتاب مرجع علمی در زمینه برق و دست گذاشتن بر صفحه مورد نظر سطوری از این کتاب را برای خبرنگاران خواند و گفت: در این کتاب توضیح داده شده که شبکه زمینی حداقل پنج برابر شبکه هوایی هزینه دارد و اگر چنین اتفاقی در شیراز بیافتد مردم برای یک انشعاب باید حدود 10 میلیون تومان پرداخت کنند.
این مسئول با اشاره به شبکههای توزیع چین، کره جنوبی و ژاپن که در این زمینه پیشتاز هستند، افزود: در این کشورها نیز شبکه هوایی عایق اجرا میشود که هزینه کمتر داشته و عیبیابی آن سریع انجام میگیرد در حالی که در شبکههای زمینی هزینههای بازیابی و عیبیابی بسیار سنگین است.
امکان استخدام هزار اپراتور تلفن اتفاقات را نداریم
صحراییان در بخش دیگری از سخنان خود علت عدم پاسخگویی تلفن 121 اتفاقات برق را تشریح کرد و گفت: در شرایط عادی با قطع یک فیدر 5 هزار مشترک دچار خاموشی میشوند در حالی که سیستم تلفن اتفاقات ما تنها میتواند 110 نفر را پشت خط نگاه دارد و برای پاسخگویی در شرایط بحران حداقل یکهزار نیرو نیاز است.
وی در ادامه تصریح کرد: هرس درختان در بسیاری از کلانشهرها توسط شهرداری انجام میشود و شرکت برق تنها در مواردی که به سبب نزدیکی خطوط و کابلها با شاخههای درخت که کار تخصصی نیاز است به شهرداری کمک میکند.
صحراییان ابراز داشت: هر گروه تخصص ما که وظایف دیگری دارد اگر بخواهد به کار هرس اشجار با استفاده از بالابرهای ویژه برق که عایق است بپردازد ماهانه 30 میلیون تومان هزینه دارد.
وی در همین زمینه با اشاره به طرح شکایت شهرداری از برق به سبب قطع اشجار و مواردی از توقیف کارکنان خود به همین دلیل، بیان کرد: در حال حاضر 60 میلیون تومان برای ما جریمه صادر شده است.
500 میلیارد تومان هزینه مجوز اجرای شبکه زمینی
وی در ادامه ابراز داشت: به فرض اینکه طرح رویایی انتقال شبکههای شیراز به زیر زمین را بخواهیم عملیاتی کنیم که در آن صورت با توجه به متوسط تعرفه صدور مجوز حفاری برای هر کیلومتر معبر با عرض 10 تا 12 متر باید 300 میلیون تومان به شهرداری بپردازیم که در کل 500 میلیارد تومان هزینه دارد و هزینه مرمت حفاری نیز بر عهده برق است.
صحراییان با اشاره به اینکه 16 درصد خطوط توزیع برق شیراز در حال حاضر زمینی است، ادامه داد: پیشنهاد ما در این زمینه این است که با توجه به این که زمینی شدن خطوط، امکان فروش تراکم بالکن را برای شهرداری فراهم میآورد خود شهرداری شیراز با بودجه عمومی یا مشارکت سرمایهگذار وارد عمل شود.
واگذاری برق به شهرداری نخستین گام مدیریت واحد شهری
وی اضافه کرد: بنده شهردار فعلی شیراز را فردی خدوم میدانم و نخستین فردی بودم که انتصاب مجدد وی را به این سمت تبریک گفتم اما اگر ایشان اعتقاد دارد مدیریت واحد شهری نیاز است میتواند در گام نخست شرکت توزیع برق شیراز را به شهرداری ملحق کند.
صحراییان با اشاره به مصوبه دولت برای واگذاری شرکتها به بخش خصوصی تصریح کرد: شیراز میتواند نخستین شهری باشد که برق آن به شهرداری واگذار شده است.
وی در ادامه مشکلات چند ساله قطعی برق در صدرا را نیز به سبب اقدامات غیر اصولی پیمانکاران توسعه شبکه دانست و بیان کرد: ما از سال 86 بیشتر پایهها در این شهر را نوسازی کردیم و 300 کیلومتر شبکه فشار متوسط اجرا شد و به جد میتوان گفت با وجود عدم درآمدزایی کافی، بیشترین هزینه توسعه در این شهرک انجام شده است.
صحراییان تصریح کرد: در شهر صدرا حتی یک لودر برای بازسازی معابر ندیدیم که کارکنان ما بتوانند وارد عملیات اصلاح خطوط شوند.
وی ابراز داشت: شهرداری این شهر باید افرادی را که از برق غیرمجاز استفاده میکنند مجاب کند حق انشعاب خود را بپردازند چراکه تنها منبع ما برای احداث شبکه از منبع درآمد فروش آن است.
این مسئول خواستار آن شد که در شهر صدرا به محض صدور پروانه افراد مکلف شوند انشعاب خود را خریداری کنند که هزینه آن نسبت به شیراز ارزانتر است.
به گفته وی، در صدرا نظارت و اجرای خطوط بر عهده توزیع برق نبوده و شرکت سازنده شهرک این امور را اجرا کرده است.
تشکلهای مردمی برای بارش جمعه به ما کمک کنند
مدیر توزیع برق شیراز در پایان با اشاره به پیشبینی هواشناسی در مورد شروع دوباره بارش برف در شیراز از روز جمعه بیان کرد: تمام اکیپهای ما در حال حاضر آمادهباش هستند اما خوب است در این زمینه نیروهای بسیج و «ان جی او» های مردمی برای تکاندن برف شاخهها به برق و شهرداری کمک کنند تا شاهد قطع برق نباشیم.
با بارش برف در شیراز، ادارات و سازمانهای خدماترسان پس از حادث شدن اتفاقات ناگوار شروع به محکوم کردن یکدیگر کردند که برای شهروندان این سئوال باقی مانده که چرا پیش از این مقصران شناسایی و مطرح نشدند و پیشبینی اینگونه حوادث صورت نگرفته و در عوض مسئولان در رسانهها و جلسات مختلف به تعریف و تمجید یکدیگر میپرداختند و به اصطلاح برای هم نوشابه باز میکردند.
توي راديو فارس يه نفر داشت با حالتي شادمان و پيروز مندانه آمار مي داد از موفقيت هايشان در اداره ي!! بحران!!
و گفت خوشبختانه مشكل خاصي پيش نيومد و فقط يه نفر از كارگران برق منطقه اي كشته شد
من واقعاً متاسف شدم
حتي يك تسليت نگفت
و هنوز تلخي او خوشبختانه گفتنش من رو اندوهگين مي كنه
میخواستم به ایشان بگویم 1-آماده نبودن اکیپ های عملیاتی اداره برق از نحوه عملکرد ضعیف آنها پیداست.2-هرس کردن درختان و رفع نقص پایه های فرسوده مربوط به قبل از بحران است نه حین آن3-نبود رینگ کافی در فیدرهای 20 کیلو ولت کاملا هویداست شما جهت بالا بردن قابلیت اطمینان شبکه و جلوگیری از قطع برق بایستی رینگ کافی در محدوده پستهای در معرض خطر فوق توزیع در نظر می گرفتید.4-شما نتوانستید بحران را در زمینه کاری خود مدیریت کنید.5-به جا بود با ارتباط بیشتر با سایر نهادها از جمله سپاه،بسیج،جهاد و عوامل شهرداری آماده نبودن و کسر تجهیزات اداره را جبران می کردید.6-تنها زمان بحران کار و حرف از بسیجی زدن مسئله را حل نمی کند به جا بود همانند سازمان ارزشمند بسیج شما هم به جای کارهای موقت و دارای برد کم به اهداف استراتژیک شرکت می پرداختید. 7- در بحث جذب نیروهای کارآمد ، موثر و در صحنه به جای نیروهای صرفا آکادمیک، قصور کردید.8-به جاست به احترام مناعت طبع همشهریان گرامی از سمت خود استعفا دهید تا انشاالله از خدمات شما در عرصه های دیگر بهره مند شویم و مدیر بعدی هم بتواند با اصلاحات ساختاری اداره را به جایگاه رفیع خود برساند.
یا حق