کسب رتبه برتر ایجاد اشتغال در سه سال متوالی از سوی کمیته امداد فارس
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی شیرازه؛ معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) خبر داد: جشن خودکفایی 120 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد، اردیبهشت ماه سال آینده در تهران برگزار میشود.
محمد امید در جشن خودکفایی ۸هزار خانواده تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس تصریح کرد: کمیته امداد استان فارس، سه سال متوالی در عرصه ایجاد اشتغال دارای رتبه برتر است که در این راستا بانکهای استان نقش ویژهای داشتهاند.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در بودجه سال 93 کمیته امداد، بودجه اشتغالزایی دیده شده است، گفت: کمیته امداد در بدو ورود خانوادههای نیازمند به این نهاد، استعدادها و توانایی آنها را شناسایی میکند و اکنون یک میلیون و 60 هزار خانوار تحت پوشش و آماده به کار در کشور وجود دارد که در نوبت دریافت تسهیلات هستند و اگر برای آنان اشتغالزایی کنیم، در مدتی حدود 4 سال از تحت پوشش امداد خارج میشوند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) با اذعان به اینکه مشاغلی که با مهارت و آموزش همراه باشد از درآمد و پایداری بیشتری برخوردار است، اظهار کرد: سالانه به بیش از 300 هزار مددجوی کمیته امداد آموزش داده میشود و رشد آموزشی در 4 سال گذشته بیش از 20 برابر افزایش یافته است.
امید با بیان اینکه مددجویان پس از گذراندن دورههای آموزشی جذب بازار کار میشوند، گفت: منابع کمیته امداد در بخش خوداشتغالی مجموعا هزار و 500 میلیارد تومان بوده که تاکنون هزار و 100 میلیارد آن به استانها ابلاغ شده و با همکاری بانکها 90 درصد اعتبارات جذب شده است.
وی با بیان اینکه مشاوره و نظارت، نقش برجستهای در کمیته امداد دارد، گفت: هزار و 200 ناظر فنی تحصیلکرده در رشتههای تخصصی در کمیته امداد کار نظارت بر طرحهای خوداشتغالی و کارآفرینی را بر عهده دارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تا کنون فروشگاههای کمیته امداد در پنج استان کشور راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: مراکز بازرگانی کمیته امداد به منظور حمایت و بازاریابی برای مددجویان، کالاهای تولیدی آنها را خریداری میکنند.
امید با بیان اینکه 35هزار نفر از مددجویان، بافنده فرش هستند، گفت: مرکز بازرگانی کمیته امداد سالانه 100 هزار مترمربع فرش را در سطح کشور از مددجویان خریداری میکند و در سال گذشته 60 میلیارد تومان صادارات فرش داشتیم.
وی طرحهای کوچک را دارای تاثیر بسزایی در رفع بیکاری و معضلات آن دانست و اظهار کرد: 46 درصد مشاغل ایران را کسب و کارهای کوچک تشکیل میدهد. کمیته امداد صاحبان مشاغل کوچک را هدایت میکند که باهم شاخههایی را تشکیل دهند و کارگاههای بزرگ راهاندازی کنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره)، خودکفایی را ارمغان ارزشمند انقلاب و امام خمینی(ره) عنوان و اظهار کرد: کمیته امداد در حدود 15 کشور فعالیت میکند و اولویت این دستگاه توانمندسازی مددجویان با محوریت اشتغالزایی برای آنان است.
بازار فارس، معین بازارهای جنوب کشور باشد
معاون توسعه، کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این مراسم گفت: استان فارس با تقویت بازار کار خود باید نقش بازار معین استانهای جنوبی کشور را داشته باشد و تجربیات خود را به سایر استانها هم انتقال دهد.
حسن طایی با بیان اینکه اقتصادی خوب مدیریت شده که از بالاترین بهرهوری عوامل تولید برخوردار باشد، گفت: کمیته امداد، یک سازمان خوب مدیریت شده است چرا که منابع خود را به بهترین شیوه مورد استفاده قرار میدهد.
وی با اشاره به جشن خودکفایی مددجویان کمیته امداد، آن را جشن معنویت و کمال خواند و گفت: فرآیند معنویت و کمال دارای مراحل توانمندسازی، اشتغالزایی و جامعهپذیری است.
این مقام مسئول در وزارت کار تصریح کرد: کار و تلاش به انسان معنویت ارزانی میدارد و به طبیعت کمال میبخشد.
کارگزارانی که مردم انتخاب میکنند، نوکر و خدمتگزار مردم هستند
سرپرست کمیته امداد کشور گفت: شغل خانهداری و تربیت فرزند، کار مقدس و ارزشمندی است اما در جامعه ما از جایگاه والایی برخوردار نیست چراکه این کار بزرگ، کوچک شمرده شده و این از ضعفهایی است که به ما تحمیل شده است.
حسین انواری در جشن خودکفایی ۸هزار خانواده تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس گفت: یکی از برنامههای کمیته امداد، اجتماعی کردن افراد است تا در انزوا به سر نبرند و فقر را مایه ذلت ندانند.
وی، همت و تلاش 8 هزار خانواده مددجویانی که خوداشتغالی یا کارآفرینی ایجاد کردند را الگویی برای تحقق اهداف عالیه نظام دانست و افزود: کمیته امداد امام در واقع نهادی است که به منظور گسترش همدلی بین مردم و درمان دردهای محرومین فعالیت میکند و در این راستا باید برای یاریرسانی از یکدیگر سبقت بگیریم.
انواری با یادآوری اینکه افراد شاخص دنیا از سختیها گذر کردند تا استعداد آنها شکوفا شد، گفت: همانگونه که نباید به رفاه خوش بین بود به سختیها هم نباید بد نگاه کرد چراکه سختیها، نقطه حیاتی رشد و تعالی ما است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم در بستر سلامت، تمام قوای خود را به تعادل برسانیم و حداکثر بهرهوری را داشته باشیم باید طبق دستورالعمل قرآن اقدام کنیم، خاطرنشان کرد: در اسلام، کار مقدس است و در قرآن و روایات بر عمل صالح و کار با انگیزه و هدفدار که موجب نشاط و تعالی انسان شود، تاکید شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مردمسالاری دینی را یکی از اصول و پایههای انقلاب اسلامی عنوان و اظهار کرد: در این نظام مردم بر مبنا و قاعده اسلام، تعین تکلیف میکنند که چه میخواهند و کارگزارانی که مردم انتخاب میکنند، نوکر و خدمتگزار مردم هستند.
سرپرست کمیته امداد کشور ادامه داد: مسئولین دستگاهها باید بستر رفاه، زندگی پرنشاط و رو به رشد مردم را فراهم کنند و اقدامات آنها در راستای افزایش همدلی بین اعضای خانواده و جامعه باشد.
بدون مردم، سیاست معنا ندارد
انواری با بیان اینکه بدون مردم، سیاست معنا ندارد، گفت: مردم، ستون سیاست هستند و ستون سیاست، دیانت و پارسایی است از این رو است که میگوییم سیاست ما عین دیانت ماست.
وی با اشاره به حضور چشمگیر مردم در صحنههایی مانند راهپیمایی 22 بهمن، این حضور را حاصل همدلی، وحدت و یکپارچگی مردم در سایه چنگ زدن به اسلام و حرکت در پشت سر مقام معظم رهبری دانست.
نمیدانم چرا درد بیکاری درمان نمیشود
استاندار فارس هم اشتغالزایی را سیاسیترین، ملیترین، دینیترین و بهترین کار عنوان و اظهار تاسف کرد که ایران با داشتن توانمندیهای فراوان از جمله 10 درصد ذخائر و یک درصد جمعیت دنیا از نظر کار و اشتغال در وضع نامطلوب قرار دارد.
سید محمد احمدی بیان کرد: اگر خودکفایی هدف باشد یعنی درجا زدن چراکه ایران و فارس میتواند از مرز خودکفایی عبور کرده و بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس که حیات خلوت ما است را تصاحب کند.
وی افزود: دانش، امکانات و توانمندیهای لازم را داریم اما هرچه فکر میکنم، نمیدانم چرا درد بیکاری درمان نمیشود که البته برخی علتها را هم نمیتوان گفت.
استاندار فارس با تصریح اینکه نام امام خمینی(ره) با برکت و قداست همراه است، گفت: فعالیتهای کمیته امداد امام بیسر و صدا ولی عمیق است و خدمتگزاران گمنامی در این نهاد خدمت میکنند.
احمدی بیان کرد: از اهداف اولیه تشکیل کمیته امداد امام، کمک به ضعیفان بود اما امروزه با گسترش معنایی، امداد یعنی توانمندسازی و رساندن وضع موجود به وضع مطلوب به گونهای که مددجو نه تنها برای خود بلکه برای دیگران هم اشتغالزایی کند.
وی با اذعان به اینکه شایسته نیست ایران اسلامی شاهد فقر باشد، تصریح کرد: بسیاری از افراد بیکار، سرمایه، فکر یا برنامه ندارند بنابراین کمیته امداد با همکاری سایر دستگاههای اجرایی باید برنامهریزی کنند که با ارائه خدمات مشاوره و تسهیلات برای تعداد بیشتری از افراد اشتغالزایی مستمر و پایدار ایجاد کنند.
مقام ارشد دولت در فارس با بیان اینکه چادر عشایر هم خانه است و هم کارخانه، گفت: در یک خانواده عشایری همه اعضای خانواده در تولید نقش دارند و عمده گوشت قرمز در فارس توسط عشایر تولید میشود. بنابراین تا زمانی که برای اشتغال و آینده کاری عشایر فکری نکردهایم، نباید آنها را ساکن کرد چراکه با این کار سبک زندگی و کار مردم عشایر دچار اختلال میشود.
احمدی با تاکید بر اینکه باید برای خانوادههای روستایی با برنامهریزی و اعطای وام، شغل پایدار ایجاد کرد، گفت: شخصی در بوانات با ابتکار و خلاقیتی که داشته است در جذب توریست موفقتر از هتلهای شیراز عمل کرده و توانسته خانه خود را در یونسکو ثبت کند و آنرا به قیمت بالایی به اروپاییها اجاره دهد.
وی با تصریح اینکه کارخانجات بزرگ، گرفتاریهای بزرگ دارند؛ بر ایجاد مشاغل کوچک که با سرمایههای اندک محقق میشوند، تاکید کرد.
واگذاری اسناد مالکیت 120 هکتار زمین کشاورزی به 24 خانواده تحتپوشش
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) فارس هم از واگذاری اسناد مالکیت 120 هکتار زمین کشاورزی به 24 خانواده تحتپوشش کمیته امداد در آباده خبر داد و گفت: مجوز اختصاص زمینهای کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس جهت اشتغالزایی مددجویان صادر شده است که با واگذاری به خانوادههای نیازمند، بخش عمدهای از مشکلات آنها حل خواهد شد.
علی الهیاری مشاهده خودکفایی خانوادههای نیازمند را بهترین لحظه کاری در کمیته امداد عنوان و اظهار کرد: خوشحالیم که بار دیگر، خودکفایی ۸ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد را شادمانه جشن میگیریم.
وی از اختصاص ۲۸۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه بانکی به مددجویان خبر داد و افزود: خودکفایی مددجویان، محصول تعامل و همدلی همه دستگاههای اجرایی است که در مسیر خودکفایی با تخصیص اعتبار از سوی شورای مرکزی کمیته امداد و همچنین آموزشهای فنی و حرفهای، سرمایه بانکها و تلاش اعضای شورای اشتغال، گامهای استواری را برداشتهایم و درنتیجه امید به زندگی، تولید و امنیت اجتماعی افزایش یافته است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعلام اینکه طی سه سال اخیر تعداد 2 هزار و 758 نفر از مددجویان این کمیته از طریق موسسههای کاریابی جذب بازار کار شدهاند، افزود: به کارفرمایانی که نیروی خود را از بین مددجویان کمیته امداد جذب کنند مبلغ 6میلیون ریال بابت کمک هزینه حق بیمه پرداخت میگردد.
اللهیاری با بیان اینکه مددجویان کمیته امداد برای دریافت تسهیلات اشتغال می توانند به سامانه امدادگران مراجعه کنند، آموزش را یکی از مهمترین زیرساختهای اشتغال
عنوان و اظهار کرد: با همکاری آموزشگاههای فنی و حرفهای طی سه سال گذشته تعداد 54 هزار و 244 نفر از مددجویان در رشتههای مختلف آموزش دیدهاند که 110 درصد برنامه پنجساله پنجم را پوشش داده است.
در این مراسم از کارآفرینان برتر و بانکهای عامل پرداخت تسهیلات و تعدادی از افراد شاخص در ارائه خدمات جهت اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد قدردانی شد.
همچنین نمایشگاهی از آثار و صنایع دستی مددجویان کمیته امداد در محل باشگاه فرهنگیان واقع در پل حر برپا شده است.