کد خبر: ۳۱۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۱

کشاورز فارس در تولید تریتیکاله رتبه نخست کشور را کسب کرد

این کشاورز کازرونی با تولید چهار هزار و 923 کیلوگرم تریتیکاله در هر هکتار توانست رتبه نخست کشور را از آن خود کند .
جعفر دهقان در 50 هکتار از اراضی زراعی خود تریتیکاله کشت کرده بود .
معمولا در هر هکتار از اراضی کازرون یک تن گندم دیم و 800 کیلوگرم جو دیم برداشت می شود .
این کشاورز با کاشت تریتیکاله توانست پنج برابر جو دیم و چهار برابر گندم دیم ، محصول تریتیکاله برداشت کند .
مدیر زراعت جهاد کشاورزی فارس امروز در گفتگو با خبرنگار ما گفت : استان فارس یکی از استانهای پیشرو کشور در تولید ترتیکاله محسوب می شود که امسال دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس را به خود اختصاص داده است .
دزفولی افزود : پارسال در حدود 250 هکتار از اراضی زراعی فارس تریتیکاله کشت شد و با برنامه ریزی های انجام شده امسال در 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس تریتیکاله کشت می شود.
مقاومت در برابر تنش های خشکی و دمایی ، کاهش یک سوم مصرف آب ، مقاومت در برابر آفات از جمله زنگ گندم ، قابل مصرف انسان و دام و کاهش مصرف سم از مزایای تریتیکاله نسبت به گندم و جو است .
وی گفت : این محصول در جهت تغییر الگوی کشت ، تولید محصول در اراضی با قابلیت کم و ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان کشت می شود .
ترتیکاله از ترکیب گندم معمولی با جو چاودار تولید شده و می تواند در نانوایی ها جای نان را بگیرد و نسبت به گندم از قدرت ماندگاری بیشتری برخوردار است .
تریتیکاله با قابلیت ماندگاری بالا می تواند به صورت علوفه ای و خوشه ای برداشت شود و خوراک دام ها تامین کند .
همچنین استان فارس با فراوری این محصول قسمتی از خوراک دامهای استان همجوار را هم تامین می کند .

محصول فرآوری شده تریتیکاله تا دو سال قدرت ماندگاری دارد و می تواند در بسته بندی های مختلف به استانهای دیگر کشور هم ارسال شود .

انتهای پیام/20

نظرات بینندگان