کد خبر: ۹۳۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۵

صنایع تبدیلی به اضافه تغییر الگوی کشت مساوی است با رونق باغداری

جایگزینی محصولات باغی به جای محصولات زراعی در کنار ایجاد صنایع تبدیلی می تواند به راهکاری برای تغییر الگوی کشت تبدیل شود.
به گزارش شیرازه، وضعیت این روزهای شهرستان کوار کمی از دیگر نقاط استان ندارد و هر روز سطح آب های زیرزمینی پایین تر رفته، عمق چاه های آب کشاورزی بعضاً به 350 تا 400 متر رسیده و برخی نیز کاملاً خشک شده اند، امری که تلنگر و زنگ خطری را برای آنهایی که گوش شنوایی داشته باشند به صدا در آورده و برخی به این نتیجه رسیده اند که دیگر زمان کاشت محصولاتی با مصرف آب بالا نیست، محصولاتی همچون ذرت و هندوانه که به گفته کارشناسان برای تولید هر کیلوگرم از آنها به ترتیب 760 و 500 لیتر آب نیاز است و به کمترین قیمتی در بازار به فروش می رسند.

 در این بین شهرستان کوار به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی مناسب و خاک حاصلخیز، مساعد کشت انواع گونههای درختان میوه می باشد، هم اکنون سطحی بالغ بر 8300 هکتار از اراضی کوار را انواع درختان باغی تشکیل می دهد که عمده گونه های باغی کشت شده در این شهرستان، درخت انگور با ارقامی شامل ریش بابا، یاقوتی، رطبی و عسکری و سطحی بالغ بر 4200 هکتار با متوسط عملکرد 25 تن  در هکتار می باشد.

 

انگور کوار

 

سال جاری اما سال خوبی برای باغداران کوار نبود، در اوایل خردادماه و در حالی که دو ماه از فصل سرما گذشته بود، سرمازدگی بهاره باعث غافلگیری باغداران و خسارات چشمگیر به باغات کوار شد مسئله‌ای که می بایست باغداران به آن توجه کنند و با توجه به احتمال تکرار سرمازدگی در سال آینده، می توان با بیمه نمودن باغات، درصدی از زیان های احتمالی وارده را جبران نمود.

 اما این همه‌ی مشکل باغداران کواری نبود و عده ای از باغدارانی هم که باغهایشان دچار سرمازدگی نشده بود، به دلیل عدم صادرات بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی، با قیمت بسیار پایین محصول روبرو شدند.

 

انگور به اضافه صنایع تبدیلی؛ راهکاری برای تغییر الگوی کشت در شهرستان کوار

 

با همه‌ی این تفاسیر و با توجه به روی آوردن کشاورزان به جایگزینی محصولات باغی به جای محصولات زراعی و ضرورت تغییر الگوی کشت در شهرستان کوار و با توجه به سطح گسترده زیر کشت باغات انگور در این شهرستان و برداشت مقداری بالغ بر 95 هزار تن انواع انگور، نیاز این شهرستان به کارخانه های صنایع تبدیلی بیش از پیش احساس می شود، صنایعی که می توانند با تبدیل انگور به انواع محصولاتی همچون كشمش، آبغوره، سركه، ‌آبميوه و ساير فرآورده ها، ارزش افزوده این محصول پر خیر و برکت را افزایش دهند.

 منبع: بهار کوار


نظرات بینندگان