رقابت دو فیلم جدی در کنار کمدی ها
آغاز ماراتن «شبی که ماه کامل شد» و »سرخپوست»
با آغاز اکران عیدفطر مخاطبان بی صبرانه منتظرند تا بهترین فیلم جشنواره فجر را بر پرده عریض سینما به نظاره بنشینند.
به گزارش شیرازه، طی سالهای اخیر اکران عید فطر به یکی از بهترین زمانها برای دیده شدن فیلمهای سینمایی تبدیل شده است، به طوری که تولیدکنندگان برای اکران فیلمشان در این زمان تاکید دارند و تلاش میکنند این زمان را از دست ندهند.
امسال نیز از چهارشنبه ۱۵ خرداد ماه همزمان با عید فطر، فیلم شبی که ماه کامل شد، سرخپوست، زهرمار، ما همه با هم هستیم و دختر شیطان روی پرده سینماها میروند تا پرده جادویی بتواند بار دیگر نفسی تازه کند.
در این بین دو فیلم «شبی که ماه کامل شد» و «سرخپوست»، سال گذشته در جشنواره فیلم فجر بسیار مورد توجه قرار گرفتند. «زهرمار» نیز اولین بار در جشنواره فجر نمایش داده شد و دو فیلم «ما همه با هم هستیم»، «دختر شیطان» پیش از این جایی نمایش داده نشدهاند.
شبی که ماه کامل شد
چهارمین ساخته نرگس آبیار در مقام کارگردان است. این فیلم روایت دختر جوانی از مناطق جنوب شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی میشود و این در حالی است که دختر به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر برادرش با او همراه میشود، اما در میانه راه، اتفاقاتی برای آنها رقم میخورد. در این فیلم هوتن شکیبا، الناز شاکردوست، پدرام شریفی، فرشته صدر عرفایی و آرمین حیدریان به ایفای نقش پرداختهاند. شبی که ماه کامل شد در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در ۱۳ بخش نامزد دریافت سیمرغ شد و توانست سیمرغ بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد برای شکیبا، بهترین بازیگر نقش اول زن برای شاکردوست، بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای صدر عرفایی و بهترین چهرهپردازی را از آن خود کند.
سرخپوست
یکی دیگر از فیلمهای جشنواره فجر که توانست با استقبال درخورتوجه مخاطبان و منتقدان مواجه شود، «سرخپوست» به کارگردانی نیما جاویدی بود. بسیاری از منتقدان «سرخپوست» را قدمی بلند و روبهجلو برای جاویدی دانستهاند؛ هرچند بهنظر میرسد اصولا سرخپوست در حوزه کارگردانی، جلوتر از بخش فیلمنامه حرکت کرده است. سرخپوست درکنار «شبی که ماه کامل شد»، دومین فیلم جدی و درخورتأمل اکران عید فطر است.
ما همه با هم هستیم
یکی از پربازیگرترین فیلمهای سینمای ایران به کارگردانی کمال تبریزی. داستان فیلم در بستری کمدی روایت میشود و ماجرای سقوط یک هواپیما همراه با مسافرانی است که رازهای مختلفی دارند؛ رازهایی که قرار نیست تا ابد پنهان بمانند.
محمدرضا گلزار، مهران مدیری، مهناز افشار، لیلا حاتمی، ویشکا آسایش، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان، نادر فلاح، سیروس گرجستانی، علی شادمان، رضا ناجی، سیاوش چراغی پور، سام نوری و... در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند.
حالا در نظر بگیرید فیلمی با این تعداد از ستاره چقدر بودجه نیاز دارد. در اوج بحثهای مربوط به ورود پولهای کثیف به سینما، برخی از رسانهها درباره سرمایهگذار این فیلم مسائلی مطرح کردند که این فیلم را با حاشیههای جدی روبرو کرد. اخیرا نیز خبر افتتاحیه این فیلم در هتل اسپیناسپالاس تهران سروصدای زیادی بهپا کرده بود.
دختر شیطان
قربان محمدپور که پیش از این سلام بمبئی را با همکاری مشترک سینمای بالیوود ساخت این بار نیز به سراغ تولید یک محصول مشترک میان سینمای هند و ایران رفته و دختر شیطان را روانه سینماها خواهد کرد. فیلمهایی مثل «دختر شیطان» فرمول ثابتی دارند. قصهای ساده، بازیگران مخاطبپسند و لوکیشن خارج از ایران مؤلفههایی است که این سالها در سینمای ایران تا حدودی جواب داده است.
زهرمار
نخستین تجربه کارگردانی جواد رضویان در سینماست که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با نظرات متفاوتی مواجه شد و نتوانست از اقبال مخاطبان برخوردار شود. «زهرمار» مملو از شوخیهای سطحی و دمدستی است که قبلا بارها در سینمای ایران تکرار شده و معلوم نیست مخاطب باید با چه چیزی بخندد.
در بین این ۵ فیلم با توجه به شواهد باید رقابت را بین «شبی که ماه کامل شد» و «سرخپوست» دانست. دو فیلم جدی جشنواره که حالا به اکران عید فطر رسیدهاند تا گشیه را از آن خود کنند. آخرین ساخته کمال تبریزی آنگونه که از بازخوردهای اکران افتتاحیه فیلم به دست امده آنچنان اقبالی از خود نشان نداده و با واکنش سرد مخاطب مواجه گشته. «زهر مار» نیز در جشنواره بر خلاف تصور با شکست در اکران مردمی مواجه شد و بسیاری ازمنتقدان به اولین ساخته رضویان تاختند. «دختر شیطان» و هم باید در سبک کارهای اخیر حمید فرخ نژاد تعریف کرد و نمیتوان برای آخرین ساخته محمدپور فروش خیلی خوبی متصور شد. از همین رو میتوان رقابت اصلی اکران را بین «شبی که ماه کامل شد» و «سرخپوست» دانست. البته دراین رقابت نیز ناگفته پیداست که فیلم جاویدی قافیه را به شبی که ماه کامل شد خواهد باخت. چه در فرم چه در محتوا فیلم آبیار کشش لازم را برای مخاطب دارد و قابل پیش بینی است که فاتح گیشه اکران عید فطر آخرین ساخته نرگس آبیار خواهد بود.
آغاز ماراتن «شبی که ماه کامل شد» و »سرخپوست»
چرا «شبی که ماه کامل شد» را پیروز رقابت اکران میدانیم؟
نرگس آبیار پس از فیلم «نفس» که آنچنان با استقبال مخاطبان مواجه نشد، اینبار سراغ سوژهای ملتهب و جسورانه رفته است. از زمانیکه خبر ساخت «شبی که ماه کامل شد» منتشر شد، اغلب گمانهزنیها بر ساخت فیلمی درام در بستر جغرافیایی خاص بود؛ اما کمی بعد، اخباری مبنی بر ورود آبیار به موضوع ریگی منتشر و معلوم شد قصه فیلم آبیار درباره مقطعی از زندگی عبدالحمید ریگی، برادر عبدالمالک است. همین خبر بهاندازه کافی جذاب و حساسیتزا بود که همه برای اکران این فیلم در جشنواره منتظر باشند. نکته مهم دیگرش این بود که یکی از فیلمسازان زن سراغ چنین سوژهای رفته بود. فیلم آبیار با روایت قصهای ملتهب با خط تعلیقی جذاب توانست با استقبال گسترده مخاطبان و منتقدان روبهرو شود. این فیلم با آرامش شروع و به اوج بحران ختم میشود. درامی که در «شبی که ماه کامل شد» روایت میشود، بهدلیل کیفیت خاصش یکی از متفاوتترین نمونههای سینمای ایران است. پایان درام با تراژدی در سینمای ایران، آنقدر خاص و غیرتکراری است که مخاطب را با خودش همراه میسازد. فیلم آبیار در جشنواره فیلم فجر بسیار درخشید و ۶ سیمرغ را ازآن خود کرد.
وحالا قابل پیش بینی است که مخاطبان بی صبرانه منتظرند تا بهترین فیلم جشنواره فجر را بر پرده عریض سینما به نظاره بنشینند.
نظرات بینندگان