در شیراز:
تعطیلی ۲واحد صنفی به دلیل رعایت نکردن موازین بهداشتی
مسوول سلامت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز، از تعطیلی دو واحد صنفی به دلیل تخطی از مقررات بهداشتی خبر داد.
به گزارش شیرازه، مهندس «محمد حسین کیانفر» با اعلام خبر نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، گفت: در پی تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر مراکز حساس، یک بیرون بر و یک قنادی به دلیل تخلف از موازین بهداشتی و بی اعتنایی متصدیان به اخطارها و تذکر بازرسان بهداشت محیط به تعطیلی کشیده شد.
او ادامه داد: بازرسان بهداشت محیط علاوه بر بررسی وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نظارت ویژه ای بر سلامت مواد اولیه مصرفی به ویژه در مراکز حساس دارند و در صورت نیاز، اقدامات قانونی صورت می گیرد.
مهندس « کیانفر» از تمامی متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی خواست تا برای حفظ سلامت مصرف کنندگان، با رعایت موازین بهداشتی، ازمواد اولیه دارای مجوزهای بهداشتی استفاده کنند.
مسوول سلامت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب، از شهروندان نیز خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را برای پیگیری به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.
یک نکته سلامتی: پرهیز از مصرف نوشیدنی های شیرین و کافئین دار در هنگام گرمازدگی
یک کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه با اشاره به آغاز فصل گرما و خطر بروز گرمازدگی در اثر از دست دادن آب بدن، گفت: در این حالت، مصرف نوشیدنی های شیرین و کافئین دار توصیه نمی شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، «نسرین نسیمی» با بیان اینکه گرمازدگی هنگامی اتفاق میافتد که بدن در هوای گرم در معرض کم آبی قرار بگیرد و به میزان کافی آب نوشیده نشود، افزود: سردرد، بی حالی و حالت تهوع از نشانه های گرمازدگی است.
او نوشیدن آب کافی را از اصلی ترین راهکارهای مقابله با گرمازدگی در روزهای گرم، به ویژه در مناطق با آب و هوای مرطوب دانست و توضیح داد: نوشیدن آب در طول روز در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و حفظ سلامت نقش دارد اما در فصل گرما این مایع حیاتی، بسیار مهم تر از سایر فصل ها جلوه می کند و باید توجه ویژهای نسبت به آن داشت.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: توصیه می شود افراد روزانه دست کم ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات مصرف کنند و حتی هنگام تردد در شهر، با همراه داشتن بطری های آب، میزان آبی که با تعریق از بدن شان دفع می شود را جبران کنند.
او تاکید کرد: منظور از مایعات بیشتر مصرف آبمیوه های طبیعی و نیز نوشیدنی های سنتی مانند خاکشیر یا سکنجبین است و مصرف شربت ها و نوشابه های گازدار نه تنها به اندازه نوشیدن آب مفید نیست، بلکه باید محدود شود.
نسیمی اضافه کرد: از آنجایی که برای هضم قند نیاز به آب است، وجود قند در مایعات عاملی برای دفع بیشتر آب از بدن است؛ همچنین مصرف مایعات کافئین دار مانند نوشابه و قهوه، خود باعث افزایش تشنگی و کم آبی بدن می شود، بنابراین مصرف نوشیدنی های شیرین و کافئین دار در این موارد توصیه نمی شود.
این کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه با بیان اینکه مصرف میوه ها و سبزی ها می تواند به تعادل آب و الکترولیت ها و در نتیجه تعادل آب و املاح بین مایعات داخل و خارج سلول کمک کند، یادآور شد: تنوع در استفاده از همه میوه ها نکته ای است که باید به آن دقت شود و بهتر است از تمام آن ها در حد تعادل استفاده شود.
نظرات بینندگان