در فصلهای دیگر این کتاب 319 صفحهای نخستین هنرها، نخستین نقابها، تندیسها و زیورآلات، نخستین فلزات و سلاحها،نخستین ابزار، نخستین وسایل حمل و نقل، نخستین ابداعات و اختراعات، نخستین گاهشماری ها و نگارشها منتشر شده است.
در مقدمه این اثر آمده است: نوع نگرش و سطح شناخت مردم باستان درباره جهان و کاینات، مسیری پر پیچ و خم را پیموده و روز به روز متحول شده است، از نظرگاه مردمان کهن، که به شیوه خاصی با جهان اطراف خود ارتباط برقرار میکردند، نخستینها همیشه دارای قداست و ارزشی خاص بودهاند.
در نگاه آنان، آغاز هر پدیده، ابداع و به کارگیری هر ابزاری در جهان، بدون کمک و یاری خدایان، امری غیر ممکن بود و همین نقش و دخالت ایزدان در آفرینش و پیدایش اشیا و پدیده ها بود که جنبه راز آلودگی و تقدس به آنها می خشید. نگارندگان در این کتاب به نخستینهای اساطیر پرداختهاند.
آنچه در جهان خلقت برای نخستین بار ایجاد و خلق شده است، اعم از موجودات زنده مانند انسان و حیوان و یا ابداعاتی مانند انواع ابزار، تندیسها، ورزشها، نگارشها و انواع هنرها با بررسی و تحلیل آغازینهها و کنار هم قرار دادن باورها و عقاید هر قوم، درباره پیدایش جزییات جهان هستی و کاینات، نقاط اشتراک و تفاوتها آشکار میشود و میتوان به یک شناخت کلی از بینش مردم باستان دست یافت.
تسنیم
انتهای پیام/