آیت الله دژکام: در ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر، باید برنامه ها به این نحو باشد که مردم امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهند/ ابراهیم عزیزی: مجمع نمایندگان فارس دو عضو به ستاد احیا معرفی خواهد کرد/ معاون اجتماعی سپاه فجر فارس: بستر هدفمند گروه های مردمی برای انجام این فریضه باید شکل گیرد
به گزارش شیرازه، آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در جلسه ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر ابراز داشت: یک موقعی است که ستاد امر به معروف هستیم و احیا در آن وجود ندارد. رهب ر انقلاب بر روی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تاکید دارند واحیا را بر اجرا اولویت دار تر می دانند.
مسئول ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان فارس در ادامه خاطر نشان کرد: تفاوت "ستاد احیا" با "ستاد" در این است که اگر گفتیم ستاد امر به معروف هستیم جلسه ای صورت می گیرد و برنامه ریزی می شود تا یک کار عملیاتی را برای جلوگیری از یک منکر در یک خیابان، ورزشگاه و ... جلو اش انجام بدهیم.
به گفته آیت الله دژکام در اهداف ستاد احیا باید برنامه ریزی شود تا مردم به گونه ای آموزش ببینند که خود بتوانند امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی در خصوص فعالیت های ستاد احیا امر به معروف ابراز داشت: اگر ما ستاد احیا باشیم، باید عملکردی صورت بگیرد که مردم امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهند. در صورتی که این ذهنیت ایجاد شود که "ما باید تمامی کار های امر به معروف را خودمان انجام دهیم" هیچ موقع به هدف نمی رسیم.
یک سری مشکلاتی وجود دارد که باید رفع بشود، بعضاً تربیتی است و در برخی از موارد ساختاری است. اگر در نظام تعلیم و تربیت افراد شجاع تربیت نشود، انسان ترسو نمی تواند امر به معروف کند. امام حسین (ع) شجاع بود و اصحاب نیز همین گونه بودند. ان مسئله باید در سطوح مختلف به وجود آید.
وی در ادامه با عنوان اینکه اگر کسی امر به معروف کرد، چه کسی از او حمایت می کند؟ اظهار داشت: در قانون یکی از وظایف ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر را همین گونه قرار می دهد.
آیت الله دژکام وظیفه آموزش منکر ها و معروف ها بر عهده ستاد احیا دانست و بیان کرد: نیرو های ما که عموم مردم متدین هستند، آمر به معروف و ناهی از منکر باید شوند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در پایان تاکید کرد: پیشبرد این اهداف یک همت عالی می خواهد، به نظر می آید هماهنگی بین اعضای ستاد نیست و هم افزایی نهایی رخ نمی دهد. به نوعی باید تشکیلات ستاد نوسازی شود. بعضی ها کار طولانی مدت است اما با عنایت خداوند این کار ها آسان می شود.
ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: پرداختن به امر به معروف و نهی از منکر که نیاز جدی در جامعه ماست ، نیازمد وقت و فرصت مناسبی است و بتوانیم با آن به بلندای اهداف نظام اسلامی برسیم. امروز انقلاب اسلامی به عنوان یک نعمت بزرگ از سمت خداوند متعال به ما است و ما باید از آن حراست کنیم.
وی ادامه داد: مبارزه با برخی از کج روی ها، ناهنجاری ها، تبعیض ها می تواند بزرگ ترین وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر باشد. نمی توان در نظام اسلامی از اهمیت سخنرانی کنیم اما مولفه های رانت خواری را نادیده بگیریم و موضوعاتی که موجب دلسردی و نگرانی مردم می شود، وجود داشته باشد.
وی با تشریح قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر بیان کرد: از طرفی در مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب شده و وظایف ستاد احیا نیز مشخص گردیده است. در مجلس یازدهم این آمادگی وجود دارد تا در قوانینی که اصلاح نیاز دارد، این امر صورت بپذیرد.
عزیزی تصریح کرد: مجمع نمایندگان استان فارس نیز دو نفررا به عنوان عضو ستاد احیا امر به معروف معرفی خواهد کرد. انتظار داریم ستاد احیا با فعالیت در این راستا این فریضه مهم، گامی موثر در این عرصه بردارد.
دکتر اسماعیل قزل سفلی، معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس با اشاره به ایام کرونا ابراز داشت: کرونا برای مردم ما آزمون عملی امر به معروف بود. و به ما فهماند که به تو چه و به من چه معنی ندارد و همه باید به کمک یکدیگر بروند. ما به لحاظ نگرشی، رفتاری و دانشی نیاز داریم تا تحول در ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: دانشی لازم داریم تا دامنه معنی امر به معروف را در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی گسترش دهیم.
وی با عنوان اینکه بایستی تلاش کنیم بستر هدفمند گروه مردمی جهت فریضه امر به معروف و نهی از منکر را گسترش دهیم اظهار داشت: می توان در این راستا تمام ظرفیت های تبلیغی اعم از طلاب، رسانه ای، تربیتی، آموزشی را به کار گیری کرد. هدف از این کار این است که نگاه جامعه را نسبت به بی تفاوت بودن را تغییر دهیم.
وی تاکید کرد: حس مسیولین پذیری اجتماعی را باید در مردم افزایش دهیم و باید از مسئولین شروع کنیم. مسئولین پیش قدم شوند و جلساتی برای نقد و بررسی با مردم داشته باشند.
در مرکز اجتماعی سپاه فجر استان فارس، کار امر به معروف اجرایی نیست و قانون وظایف را مشخص کرده است. ما فرهنگ سازی و آموزش مردم را داشته ایم و تلاش داریم تا تذکر لسانی در بین مردم را ترویج دهیم.
یه گفته قزل سفلی، رزمایش آمران سلامت را در ماه محرم راه اندازی شده است و باید تلاش کنیم که اجرائیات امر به معروف و نهی از منکر به دست مردم باشد و وظیفه ما در راستای نهادینه کردن این موضوع قرار گیرد.
انتهای پیام/
باید فکر اساسی کرد