تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با «شیرازه» مطرح کرد؛
طرح تغییر مرزهای سیاسی منطقه جهت تجزیه توسط نظام سلطه دنبال میشود/ اظهاراتی مانند شعرخوانی اردوغان میتواند بازی در آن پازل کلان باشد
غلامحسین زارعینژاد، تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه در واقع تغییر مرزهای سیاسی منطقه، طرح کلانی است که جهت تجزیه کشورهای منطقه توسط نظام سلطه دنبال میشود، گفت: یکی از اهداف ترکیه، آذربایجان و رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر بین ارمنستان و آذربایجان، اشغال نوار مرزی ۴۲ کیلومتری ایران و ارمنستان بود.
به گزارش سرویس سیاسی شیرازه، غلامحسین زارعینژاد در گفتگو با این رسانه با بیان اینکه مباحثی را که اردوغان اخیرا مطرح کرده را باید از دو زاویه و دو بعد به آن نگاه کرد، گفت: از یک طرف باید موضع اردوغان را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم و اینکه چرا کشوری مثل ترکیه در مقطع فعلی از تاریخ ما و تحولاتی که در منطقه دراین مدت رقم خورده، به این اظهارات پرداخته است.
وی با تاکید بر اینکه مسئله مهمتر، بُعد دوم اظهارات اردوغان است، افزود: تحلیل و شناختن قضایای پشت پرده و توجه به طراحی کلان و بزرگی که نظام سلطه و دنیای استکبار دنبال میکند دو زاویه مهمی است که میتوان به این مطلب نگاه کرد.
این مدرس دانشگاه افزود: البته در ارتباط با نکته اول شاهد بودیم که بعد از واکنشهایی که در ایران شکل گرفت و مخصوصا حرکت اعتراضی که در مقابل کنسولگری ترکیه در آذربایجان اتفاق افتاد، وزیر خارجه ترکیه طی تماسی که با وزیر امور خارجه ایران داشت، به نوعی از این اقدام ابراز پشیمانی کرده و اعلام کرده بودند که اردوغان نسبت به متن و محتوا و ماهیت شعری که خوانده بود و تبعاتش اطلاعات کافی و کامل نداشته و بدون قصد و غرض بوده، پس میتوان گفت، به نوعی آنچه که وزیر خارجه ترکیه عنوان کرده، پایانی بر مباحثی است که بعد از اظهارات اردوغان در ترکیه مطرح شده بود.
زارعینژاد با بیان اینکه ولی فارغ از آنچه که وزارت خارجه ترکیه اعلام کرده که به لحاظ دیپلماتیک هم باید همان را پذیرفت و خاتمه داد، تصریح کرد: نباید بر روی این قضیه زیاد حساس شد، چون تکیه بیش از حد روی این ماجرا باعث غفلت از طرح اصلی است که گردانندگانش غیر از اردوغان و ترکیه هستند.
این استاد رشته علوم سیاسی ادامه داد: نکته مهمی که در ارتباط با این موضوع قابل طرح است اتفاقاتی است که طی چند هفته شاهد بودیم که بین ارمنستان و آذربایجان اتفاق افتاد و در این قضیه طرح آزادسازی مناطق اشغالی آذربایجان ابزاری برای اجرایی کردن جنگ دوم قرهباغ بود که در پشت آن هم یک سری اهداف ژئوپولتیکی خطرناکی بود.
وی با بیان اینکه در واقع تغییر مرزهای سیاسی منطقه طرح کلانی است که جهت تجزیه کشورهای منطقه توسط نظام سلطه دنبال میشود، اظهار کرد: یکی از اهداف ترکیه، آذربایجان و رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر بین ارمنستان و آذربایجان، اشغال نوار مرزی ۴۲ کیلومتری ایران و ارمنستان بود که هم با تحرکات نظامی ایران و هم به واسطه مواضع رهبری معظم انقلاب در یکی ازسخنرانیهایشان که مرتبط با این قضیه بود به هدفشان نرسیدند و ناکام ماندند.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه تصریح کرد: اردوغان و کشور ترکیه تجربه تلخ صدام را پیش روی خود دارند و به خوبی یادشان است که اگر کشوری قصد تعرض به مناطق مرزی و جغرافیای ایران را داشته باشد به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، بنابراین بعید به نظر میرسد که با توجه به تجربه پیشروی جهان و همچنین ترکیه، شخصی مثل اردوغان در حقیقت تصمیم قطعی برای تعرض مرزی را داشته باشد.
وی ادامه داد: اما به این نکته هم باید توجه کنیم که از زمانی که وزیر امور خارجه وقت ترکیه، (داوود محمد اغلو) طرح نو عثمان گرایی را مطرح کرد ترکیه هم با توجه به وضعیتی که دارد و بلندپروازیهایی که از مدتهای دور در حکامش بوده و با توجه به این شرایط فعلی منطقه تمایل دارد یک بار دیگر امپراطور عثمانی را احیا و به برخی از مناطق پیرامونی خود دست اندازی کنند.
این استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه نکته مهمتری که بیشتر باید مد نظر همه باشد و بر روی آن مانور داده شود، طراحی کلان و بزرگی است که نظام سلطه دنبال میکند تا از ابزاری مثل ترکیه برای شرایط امروزی منطقه استفاده کند، اظهار کرد: کما اینکه در دهههای گذشته مهره و ابزاری مثل صدام را عامل خود قرار داد.
زارعینژاد با بیان اینکه طرح کلان محورغربی، عربی و عبری درجهت تجزیه کشورهای اسلامی منطقه است، گفت: بعضی مواقع این قبیل اظهارات (شعر خوانی اردوغان) میتواند بازی در آن پازل کلان باشد و ما شکی نداریم که نظام سلطه دست ازاین سیاستهای استکباری و سلطه جویانه برنمیدارد، چون منافعی را برای مرزهای خود تعریف کرده مخصوصا منطقه غرب آسیا که به لحاظ ژئوپولیتیکی ظرفیت بسیار بالایی دارد و به تعبیر عامیانه نمیتواند دندان طمعش را از این منطقه بکشد.
انتهای پیام/ س/ م
نظرات بینندگان