کد خبر: ۱۴۴۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن فارس:

صادرات استان فارس با ۳۲۸ هزار تن از میانگین کشور بالاتر است/ سیاسیون نسبت به وضعیت معیشت مردم پاسخگو باشند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن فارس گفت: بر اساس گزارش دریافتی از گمرک در ۹ ماهه سال جاری، ۳۲۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۹ میلیون دلار از استان فارس صادرات داشته‌ایم که این میزان در مقایسه با کشور که رشد ۱۸.۵درصدی داشته، از میانگین کشوری بالاتر است.
به گزارش سرویس اقتصادی شیرازه، جمال رازقی جهرمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن فارس در مراسم ۲۴مین سالروز ملی صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استانی، با بیان اینکه بر اساس گزارش دریافتی از گمرک در 9 ماهه سال جاری، 328 هزار تن کالا به ارزش 129 میلیون دلار از استان فارس صادرات داشته‌ایم، اظهار داشت: از لحاظ وزنی این صادرات 30 درصد و به لحاظ ارزشی 10 درصد افزایش داشته‌ایم و در مقایسه با کشور که رشد ۱۸.۵ درصدی داشته، از میانگین کشوری بالاتر است.

وی افزود: تلاش همه فعالان اقتصادی منجر به این نتیجه شده است گرچه هم کشور و هم استان فارس با پهناوری عظیمی که دارد و با توان بسیار بزرگی که دارد لیاقت اعداد بالاتری دارد.

رازقی با بیان اینکه بهبود معیشت مردم، سطح اشتغال، رفاه جامعه در سایه توسعه اقتصادی شکل می‌گیرد و توسعه اقتصادی هم در گروی تولید و صادرات است، گفت: به بیان دیگر توسعه تولید و صادرات، در گروی پشتیبانی واقعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: آنچه که امروز به‌عنوان شاخص‌های اقتصادی در کشور با آن‌ها مواجه هستیم یقیناً به‌معنای چگونگی حمایت از تولید و صادرات است.

صادرات استان فارس با ۳۲۸ هزار تن از میانگین کشور بالاتر است/ سیاسیون نسبت به وضعیت معیشت مردم پاسخگو باشند

رازقی، صادرات را نوک پیکان توسعه تولید و اقتصاد هر کشوری دانست و اظهار داشت: گرچه رهبر معظم انقلاب بارها بر نقش صادرات در اقتصاد کشور صحبت کرده‌اند ولی مسئولان اجرایی کشور هنوز اهمیت آن را چنان که شاید و باید درک نکرده‌اند. همه ادیان و دولت‌ها به عنوان مهم‌ترین اهداف خود از رفاه جامعه، عدالت اجتماعی، بهبود معیشت، اشتغال، درآمد سرانه و غیره صحبت می‌کنند اما سئوال اینجاست که راه رسیدن به این اهداف چیست. 

وی با تاکید براینکه از این سخنان بهره‌برداری سیاسی نشود، یادآور شد: امروز کارنامه اقتصادی کشور حاصل تقریباً 50 سال حکمرانی بد در صحنه اقتصاد کشور است. در وضعیت فعلی اقتصاد کشور شاهد کوچک شدن اقتصاد کشور و عدم استمرار روند قبلی تولید، افزایش فقر و تضعیف سطح استانداردهای زندگی، افت سرمایه‌گذاری و تجارت به‌عنوان مهم‌ترین محرک رشد اقتصادی کشور، خروج سرمایه، تضعیف توان مالی، توان سرمایه‌گذاری و صادرات بخش خصوصی، نبود ارزیابی، واکنش و یا پاسخ به هنگام و اثربخش از سوی مراجع تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر هستیم.

به گفته رازقی، عملکرد بد در اقتصاد باعث شده‌اند مواردی نظیر نبود ثبات اقتصادی، نرخ دو رقمی و بالای تورم و رکود اقتصادی، فقدان تصویری شفاف از وضعیت فعلی اقتصاد و مبهم بودن وضعیت آینده، عدم قطعیت، نااطمینان و ریسک بالای انجام و ادامه یک فعالیت اقتصادی، محیط نامساعد کسب و کار شامل نبود فضای رقابتی، انحصار در بازارها و عدم اجازه ورود برخی به بازارها، فرایندهای ادای پیچیده و الزام دریافت مجوزهای متعدد، تنگنای اعتباری و عدم سهولت تأمین مالی، کنترل‌ها و دخالت‌های بخش عمومی در بازار محصول از جمله قیمت‌گذاری، غیر واقعی بودن متغیرهای کلیدی از جمله نرخ ارز، نرخ بهره و غیره، بنابراین بپذیریم که هزینه عقب‌افتادگی از تولید و صادرات را اقشار ضعیف جامعه پرداخته و می‌پردازند، صورت بگیرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه زمان‌های زیادی است که می‌گوییم همه این موارد نتیجه غلب سیاست بر اقتصاد است، خاطرنشان کرد: به بیان بهتر فرمان اقتصاد کشور به دست سیاست بوده است که همین نتایج را به بار آورده است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با مطرح کردن این پرسش که تا چه زمانی قرار است اقتصاد به سیاست یارانه دهد، شکی نیست توسعه سیاسی در گروی توسعه اقتصادی است، گفت: جایگاه نقش خصوصی در اقتصاد کشور کجاست؟ وضعیت معیشت امروز مردم را کدام سیاست‌مدار جوابگو است و جالب اینکه برای جبران معیشت و رفاه مردم، همه روزه سیاسیون در تلاش هستند تا این بخش خصوصی نحیف را روز به روز کوچک‌تر کنند و جالب اینکه به بهانه تقویت بخش خصوصی و اخیراً به بهانه تقویت بزرگ‌ترین تشکل بخش خصوصی کشور، تغییر قانون و دخالت بیشتر سیاسیون در این تشکل را برنامه‌ریزی کرده‌اند.

وی با انتقاد از سیاسیون در بی پاسخی وضعیت امروز معیشت مردم و معرفی نکردن مقصر اظهار داشت: دهه‌های متولی است که مسئولیت اداره کشور به عهده جناح‌های شناخته شده سیاسی کشور بوده است؛ همه آن‌ها باید در قبال معیشت امروز مردم که نتیجه عدم حمایت از فعالیت‌های بخش خصوصی بالاخص در تولید و صادرات است، جوابگو باشند.

رازقی با تصریح اینکه سهم کشور ما از بازارهای صادرات 15 کشور همسایه تنها 2 درصد است و طرف‌های خارجی به تعهدات ما اعتماد ندارند، گفت: سیاست‌های تجاری و ارزی کشور با یکدیگر هماهنگ نیستند. فعالان اقتصادی ریشه‌دار کشور از چرخه فعالیت خارج و در مقابل سوءاستفاده‌کنندگان رشد می‌کنند.

بنا به عقیده رئیس اتاق بازرگانی فارس بسیاری از فعالان اقتصادی به ناروا خانه‌نشین شده‌اند و برخی از آن‌ها به محکمه کشیده شده‌اند؛ برای اصلاح این روند باید اعتماد را به محیط برگردانیم و امنیت اقتصادی ایجاد کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه آینده کشور ما هم مانند همه کشورهای پیشرفته یقیناً در دستان بخش خصوصی و دولتی است، گفت: الزامات اصلاح مسیر پیش‌رو شامل مواردی قابل پذیرش و باور واقعیت‌های اقتصادی توسط همه ارکان تصمیم‌گیر اقتصادی و اجتماعی کشور، گفت‌وگوی عمومی، صریح و شفاف با جامعه، عزم سیاسی برای تغییر و اصلاح و سپرده فرمان سیاست به اقتصاد است. سیاسیون یقین داشته باشند که در کشوری با اقتصاد پر قدرت، دست آنان در سیاست‌بازی بازتر خواهد بود.

انتهای پیام/ح / م
نظرات بینندگان