کد خبر: ۱۴۸۷۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۶ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
سخنگوی صنعت برق استان فارس در گفتگو با «شیرازه»:

مصرف برق در فارس روند افزایشی دارد/ مدیریت اثر بخش و اصلاح الگو مصرف مهمترین راه عبور از بحران تابستان امسال

جوادی آزاد گفت: امروز نیز میزان بار مصرفی ۹ درصد نسبت به روز گذشته افزایش داشته است لذا تا این ساعت مجموع بار مصرفی از سقف مجاز استان بالاتر رفته است که رخداد این موضوع از ساعات ابتدایی نگران کننده می باشد و در صورت تداوم رشد بار، احتمال اعمال مدیریت استراتژیک بار از سمت دیسپاچینگ ملی زیاد است.

به گزارش سرویس اقتصادی شیرازه، محسن جوادی آزاد سخنگوی صنعت برق استان فارس در گفتگو با خبرنگار این رسانه به تشریح علت قطعی برق و خاموشی های اخیر در سطح استان پرداخت و گفت: در صنعت برق وقتی که تولید پاسخگوی مصرف باشد به علت اینکه نمی‌توانیم برق را ذخیره کنیم هیچ اتفاقی رخ نمی دهد لذاهمزمان مصرف و تولید جوابگوی هم هستند.

وی افزود: اما وقتی که تولید به هر علتی کاهش پیدا کند و ما نتوانیم پاسخگوی مصرف همه مصرف کنندگان خود باشیم، مجبوریم مدیریت اضطراری بار و عملیات خاموشی را اجرا کنیم.

جوادی با بیان اینکه خشک سالی، گرما، دستگاه های رمز ارز ها و... از عوامل پدیده افزایش مصرف و عدم توازن شبکه اعلام کرد و گفت: وقتی مصرف و تولید تراز نباشد، ناچاریم به خاموشی روی بیاوریم.

سخنگوی صنعت برق فارس با اشاره به اینکه برای حفظ شبکه و استمرار برق رسانی مجبور هستیم که مدیریت اضطراری بار رو اعمال کنیم، تاکید کرد: در این طرح بعضی از شبکه ها از مدار خارج می شوند تا کل شبکه محفوظ بماند.

به گفته این مقام مسئول، هر استان سهمیه مصرف دارد یعنی بر اساس عوامل بسیار زیادی از جمله تعداد مشتریان، صنعتی بودن یا غیر صنعتی بودن استان، حرارت منطقه جغرافیایی و عوامل متعدد دیگر سهمیه خاصی از سوی مدیریت دیسپاچینگ در نظر گرفته می شود لذا هر چه از سهمیه بالاتر برویم، باید شاهد قطعی شبکه باشیم.

وی ادامه داد: امروز نیز میزان بار مصرفی ۹ درصد نسبت به روز گذشته افزایش داشته است لذا تا این ساعت مجموع بار مصرفی از سقف مجاز استان بالاتر رفته است که رخداد این موضوع از ساعات ابتدایی نگران کننده می باشد و در صورت تداوم رشد بار، احتمال اعمال مدیریت استراتژیک بار از سمت دیسپاچینگ ملی زیاد است.

جوادی آزاد با تاکید بر روش های خیلی ساده برون رفت از این معضل گفت: "مدیریت اثر بخش" و "اصلاح الگو مصرف" مهمترین رویکردها برای عبور از اوج مصرف برق در تابستان ۱۴۰۰ است.

سخنگوی صنعت برق تلاش شبانه روزی متخصصان عرصه برق را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: متخصصان حوزه برق در استان فارس و جنوب کشور در تابستان جاری همه توان حرفه‌ای و تخصصی را برای عبور از نقطه اوج مصرف به کار بسته اند.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به اینکه حداکثر مصرف برق در استان فارس و جنوب کشور در سال گذشته در روز ۳۱ مرداد ماه رخ داد افزود: در این روز ۶ هزار و ۱۵ مگاوات برق مصرف شده است ، پیش بینی مصرف برای سال جاری حداکثر هفت درصد افزایش است بنا بر این باید برای مصرف ۶ هزار و ۴۳۶ مگاوات برنامه ریزی شود.

این کارشناس صنعت برق معتقد است که با راهکارهای خیلی ساده می توان از قطعی برق جلوگیری کرد که به عنوان مثال خاموشی لامپ های اضافه، استفاده از روشنایی طبیعی در طول روز، خارج نمودن لوازم پرمصرف برقی در ساعات اوج مصرف شبکه، تنظیم دور کولرهای آبی روی دور کند و کولرهای گازی بر روی درجه ۲۵ نام برد.

وی تصریح کرد: مجموعه اقدامات ساده باعث می‌شود که به نوعی یک نیروگاه مجازی را در مدار آورده باشیم لذا انشاالله بتوانیم از بحران هایی که در پیش رو داریم به سلامت عبور کنیم.

جوادی آزاد در خصوص چگونگی اطلاع مشترکین از برنامه قطعی برق گفت: شهروندان شهر شیراز می توانند با مراجعه به سایت توزیع نیروی برق شیراز به نشانی www.shirazedc.co.ir جدول خاموشی را دریافت کنند و بر اساس رنگ بندی که در آن قرار می‌گیرند از برنامه ریزی مدیریت مصرف بار مطلع شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مردم عزیز شهرستان های استان فارس هم به سایت توزیع نیروی برق استان فارس مراجعه کنند، افزود: برنامه زمانبندی قطعی برق تمامی شهرستان های استان در سایت www.farsedc.ir وجود دارد.

سخنگوی صنعت برق فارس در پاسخ به پرسش خبرنگار شیرازه مبنی بر افتتاح اخیر چند نیروگاه برق در استان فارس و جبران برق مصرفی مشترکین، اظهار داشت: سه نیروگاه پراکنده و مقیاس کوچک طی چند روز گذشته با دستور رئیس جمهور با ظرفیت حدود ۱۹ مگاوات به مدار آمد اما باید توجه داشت که سهم کمی را این نیروگاه ها ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه نیروگاه های تازه افتتاح شده به شبکه سراسری کشوری متصل می شوند، تاکید کرد: برق همه نیروگاه ها به شبکه سراسری متصل می شود و برداشت محلی صورت نمی گیرد لذا دیسپاچینگ ملی مدیریت می کند و برای هر استان سقف مجاز تعیین می کند.

بنابه گفته جوادی آزاد، در کل شبکه طراز تولید و مصرف یکسان نیست لذا نیروگاه هایی که به مدار آمده اند، جبران مافات نداشته اما تا حدودی موثر واقع شده است و ظرفیت خوبی برای استان می باشد.

انتهای پیام/ح


نظرات بینندگان