آغاز برداشت انجیر از بزرگترین قطب تولید انجیر خشک دنیا
شهرستان استهبان واقع در 175 کیلومتری شیراز، بزرگترین قطب تولید انجیر خشک دنیا می باشد که امسال پیش بینی شده است با توجه به گرما و کاهش بارندگی، بیش از 10500 تن انجیر خشک برداشت شود.
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از استهبان آنلاین، مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت:امسال برداشت انجیر در استهبان زودتر از هرسال برداشت می شود و پیش بینی می شود از 24 هزار هکتار انجیرستانهای بارور استهبان در سال جاری بیش از 10500 تن انجیر خشک برداشت شود.
اعیان منش افزود: انجیر تازه خوری در استهبان از اواخر تیر ماه شروع به برداشت شده ولی بدلیل شرایط خاص نگهداری به ندرت انجام می شود و عمدتا باغداران انجیر بصورت خشک شده برداشت می کنند که قابلیت ماندگاری بالایی دارد و تا چندین ماه با کیفیت بالا می توان نگهداری کرد.
اعیان منش با بیان اینکه 80 درصد انجیر استهبان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ویتنام، هنگ کنگ، چین و روسیه صادر می شود، اظهار داشت: 18 کارگاه فرآوری و بسته بندی انجیر در استهبان بصورت فعال مشغول بکارند که بیش از 2000 نفر بصورت مستقیم و 4000 نفر غیر مستقیم اشتغال دارند و محصولات انجیر بسته بندی شده، کلوچه، شربت، مسقطی، مارمالاد و پودر معجون انجیر را به بازار عرضه می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان در خصوص کاهش برداشت محصول انجیر امسال اعلام کرد: از آنجایی که انجیرستانهای استهبان دیم است و تنها از طریق نزولات آسمانی آبیاری می شود و در سال زراعی جاری سرمازدگی در فصل بهار، بارندگی کمتر از حد نرمال و گرمای بی سابقه هوا در اوایل تابستان باعث شد با کاهش 50 درصدی برداشت محصول روبرو شویم.
وی تصریح کرد: دستورالعمل مبارزه با خشکسالی در فروردین ماه تدوین و در اختیار باغداران قرار گرفته و باغداران باید موارد مطرح شده در دستورالعمل را در باغات خود پیاده سازی کنند تا درختان انجیر از آسیب خشکسالی بیشتر در امان باشند.
اعیان منش با تاکید بر کیفیت انجیر تولیدی در استهبان اضافه کرد: انجیر استهبان از بهترین انواع انجیر خشک در دنیا محسوب میشود و از لحاظ طعم و خاصیت شناخته شده است لذا سطح انجیرستان های استهبان به همراه درختان غیر بارور 26000 هکتار است و برداشت انجیر در این شهرستان تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
انتهای پیام/ح
نظرات بینندگان