سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه:
تولید دانش بنیان نجات بخش امروز کشور است
سجاد ایام گفت: لاجرم علاوه بر تولید محصول، مجموعه ای از دانش تولید محصولات نیز دست می آورند که این مجموعه دانش بدست آمده منجربه تولید هزاران محصول دیگر میشود و درواقع سرمایه فکری و مجموعهی دانش هایی که دراین مسیر بدست می آید، سرمایه اصلی شرکت های دانش بنیان به حساب می آیند.
به گزارش یرویس فرهنگی شیرازه، سجاد ایام مدیر مرکز رشد و نوآوریهای حوزه علمیه استان فارس در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز شیراز بیان کرد: ماحصل ارزشمند فعالیت های دانش بنیان پیش از تولید محصول نهایی بدست می آید و آن دانشی است که در مسیر تولید محصول بدست آمده است- درواقع، ساختار فعالیت های دانش بنیان به شکلی است که زمانی که یک گروه در مسیر تولید قرار میگیرند.
وی افرود: لاجرم علاوه بر تولید محصول، مجموعه ای از دانش تولید محصولات نیز دست می آورند که این مجموعه دانش بدست آمده منجربه تولید هزاران محصول دیگر میشود و درواقع سرمایه فکری و مجموعهی دانش هایی که دراین مسیر بدست می آید، سرمایه اصلی شرکت های دانش بنیان به حساب می آیند.
ایام با اشاره به اهمین تولید دانش بنیان در حل مشکلات اظهار داشت: اولا دانشی که در شرکت های دانش بنیان ایجاد میشود، قابلیت ایجاد زنجیره ای از تخصص ها و خط تولید محصولات مختلفی را در ادامه خودش داراست -شما فرض بفرمایید که یک محصول مثل هواپیما که قسمت های مختلفی دارد از جمله بدنه و تجهیزات ناوبری و مبلمان داخلی و...، فقط روی قسمت تجهیزات ناوبری هواپیما، چند تخصص مختلف و چند گروه مختلف بایستی متمرکز کار کنند؟ در واقع این همان نکته ظریفی است که در شعار امسال وجود دارد.
مدیر مرکز نوآوری حوزه علمیه فارس ادامه داد: اینکه شاید بسیاری از شرکت ها توان اشتغال زایی را داشته باشند اما شرکت های دانش بنیان به دلیل گستره ای که از صنایعی مختلف، درگیر میکنند، این توان در آنها وجود دارد که ضریب بدهند به اشتغال زایی.
یکی دیگر از مشکلاتی که سالهاست ما به دلیل تحریم ها با آن روبرو هستیم، صادرات محصولات نفتی است- کاری که شرکت های دانش بنیان می توانند انجام دهند، صادرات دانش است -دانش تحریم پذیر نیست- هیچ کجای تاریخ و دنیا، هیچکس نتوانسته که دانش را تحریم کند- در دنیای امروز هیچکس نمیتواند برای دانش مرز قائل شود- بنابراین شکستن تحریم توسط تولید محصولات مبتنی بر دانش، تحریم پذیری این صنایع را کاهش میدهد.
وی افزود: مسئله دیگری را که می تواند اشاره کرد، مونتاژی بودن برخی از بخشهای صنعت کشور است -که خود مشکلات متنوعی دارد- از جمله خارج کردن ارز و وابستگی به تصمیمات شرکت های خارجی.
ایام با ارائه اماری بیان داشت: یک آماری هم اگر بخواهیم در خصوص تاثیر فعلی شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص ملی ارائه کنم، در حال حاضر با وجود حدود هفت هزار شرکت دانش بنیان در کشور، یک درصد از تولید ناخالص ملی توسط این شرکت ها رقم میخورد در واقع آمار عددی این درآمدها در سال گذشته منتشر شد که در 8 سال گذشته حدود 150 هزار میلیارد تومان درآمدزایی شرکت های دانش بنیان کشور بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگر تصوری است که در افکار عمومی نسبت به فعالیت های دانش بنیان وجود دارد و اینکه فعالیت ها بیشتر معطوف به محصولات مهندسی است- در حالی که در حوزه خدمات عمومی و نوآوری اجتماعی و محصولات فرهنگی هم در کشور ما و هم در دنیا دارای درآمدزایی بسیار بالایی است و اگر جنبه درآمدزایی این شرکت های خلاق را کنار بگذاریم و فعالیت شرکت های خلاق را صرفا به صورت کارکردی بررسی کنیم اینشرکت ها در دنیا، در حل بسیاری از مشکلات اجتماعی مثمرثمر هستند.
انتهای پیام/م
نظرات بینندگان