سنگهای معدنی فارس در انتظار سرمایهگذار
به گزارش شیرازه به نقل از خانه ملت داریوش اسماعیلی ، با بیان اینکه از نظر ذخایر معدنی یکی از غنی ترین کشورهای دنیا هستیم اما بخش ناچیزی از این ذخایر مورد اکتشاف قرار گرفته است افزود: سهم درآمد معدنی کشور تنها ۸ دهم درصد از کل درآمد کشور را تشکیل میدهد که بسیار ناچیز و اندک است.
نماینده سروستان و کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که ادغام وزارت معادن و فلزات با وزارتخانههای صنایع سنگین و صنایع اتفاقی بود که اثرات منفی بر سیستم مدیریتی برجای گذاشت، تصریح کرد: وزارت معادن و فلزات تبدیل به معاونت کوچکی شد که درنهایت کمتر به این بخش توجه ای از سوی مسئولان صورت گرفت.
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت اکتشاف معادن را در راستای اجرای برنامه پنجم توسعه چگونه ارزیابی میکنید، عنوان کرد: طبق برنامه پنجم توسعه باید در ۲ سال ابتدای برنامه تمام نقشه های پایه اماده شده و اکتشافات طی این مدت انجام شود اما شرایط نشان می دهد متأسفانه از برنامه عقب هستیم.
وی گفت: سنگهایی مثل فیروزه نیشابور را صادر میکنیم اما کشورهای خریدار پس از فرآوری و تراش دادن آن را به شکلهای مختلفی درآورده و دوباره با چندین برابر قیمت به خودمان میفروشند.
اسماعیلی افزود: به این ترتیب از فرصت استفاده کرده و با ایجاد اشتغال از آن طرف سود بسیاری نیز میکنند.
بازار داغ صادرات مواد خام معادن
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم همچنین در رابطه با مشکل خام فروشی مواد نیز به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری ازخام فروشی اشاره کرد و گفت: در معادن خام فروشی بسیار بالاست و یکی از دغدغههای مسئولان به شمار میرود در حال حاضر سنگ ساختمان تا مواد فلزی را به جای فرآوری به راحتی میفروشیم.
وی همچنین در زمینه صادرات سنگ آهن نیز مطرح کرد: صدور سنگ آهن به کشورهای دیگر به راحتی انجام میشود در حالی که اگر فرآوری این نوع موارد را پیگیری و سرمایه گذاری کنیم سود بسیاری نصیبمان خواهد شد.
نماینده سروستان و کوار و خرامه در مجلس نهم در پاسخ به این پرسش که چرا سرمایهگذاران از پروژههای معدنی استقبال نمیکنند، اظهار داشت: سرمایهگذاران برای شرکت در پروژههای معدنی تمایل دارند اما دولت باید در این زمینه زیرساختها را فراهم کرده و اقدامات زیربنایی را انجام دهد.
وی ادامه داد: پس از اینکه مشخص شد در کدام نقطه از شهرستان خاص پتانسیل معدنی وجود دارد سرمایه گذار باید وارد عمل شود؛ نمیتوانیم انتظار داشته باشیم بدون اطمینان سرمایهگذار وارد عمل شود.
اسماعیلی گفت: در مناطق کوهستانی اکتشاف معدن سخت است و ممکن است سرمایهگذار وارد عمل شود اما منطقه این ظرفیت را نداشته باشد لذا باید از سود و بازگشت سرمایه خود مطمئن باشد تا نسبت به سرمایهگذاری اقدام کند.
نماینده سروستان و کوار و خرامه در مجلس نهم با بیان اینکه جادهکشی، تهیه آب و برق در مناطقی که قرار است کشف معدن صورت گیرد بر عهده دولت است، گفت: پس از این که زمینه لازم فراهم و زیرساختها از سوی دولت تأمین شد سرمایهگذار میتواند وارد عمل شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بعد تولید نیز وضعیت همینگونه است سرمایهگذار پس از اطمینان حاصل پیدا کردن از شرایط و سود، اقدام به تولید میکند.
فاصله زیاد بین سرمایهگذاری و ظرفیت معادن فارس
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت بهرهبرداری از معادن فارس چگونه است؟ گفت: استان فارس از پتانسیل بالایی بهرهمند است اما اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته از ظرفیت موجود فاصله زیادی دارد.
نماینده سروستان و کوار و خرامه در مجلس نهم با بیان این که در منطقه نیریز سنگهایی وجود دارد که حتی از طلا هم با ارزشتر هستند ولی سرمایهگذاری در این زمینه صورت نگرفته است، تصریح کرد: بهرهبرداری از سنگهای معدنی اوفیولیتا نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارد و باید حمایت شود.
اسماعیلی تصریح کرد: اگر معادنی که دارای مواد بسیار با ارزشی هستند استقبال شود و سرمایهگذاران را به سمت آنها بتوان جذب کرد، به طور قطع نه تنها اقتصاد منطقه بلکه در رونق معادن در کشور کمک خواهد کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجس شورای اسلامی تصریح کرد: تا زمانی که قدرت معادن را درنیابیم این پتانسیل را نادیده خواهیم گرفت.
نماینده سروستان و کوار و خرامه در مجلس نهم درباره معادن استان فارس بیان کرد: معادن غنی در استان فارس بسیار است لذا برای حل مشکل بیکاری در منطقه نیز باید از این فرصت هرچه سریعتر استفاده کرد.
پایان پیام/ص