افزایش نام «حسن» و «کیان» در کوران «جنگ 33 روزه» و زمان پخش سریال «مختار»
به گزارش سرویس شهرستانهای شیرازه به نقل از صبح لارستان، تغییر ذائقه ی مردم را می توان امروزه از نوع آداب معاشرت و زندگی، رفتارهای اجتماعی ، نام گذاری فرزندان و نوع پوشش و هزاران هزار مولفه ی دیگر جویا شد.
تغییر نگرش مردم و جابجایی اولویت ها و دغدغه های مردم، خبرنگار صبح لارستان را بر آن داشت که در این گیر و دار روزمرگی ها ، ما را جهت پرس و جو در خصوص وضعیت نامگذاری فرزندان در لارستان به سراغ معاون مدیر کل ثبت احوال استان فارس عبدالعلی قائدی بکشاند و دقایقی را با او به گفت و گو صمیمانه بنشینیم.
وی در خصوص سوال ما در خصوص گرایش لارستانیها در 10 سال گذشته در خصوص نامگذاری فرزندانشان و فراوانی نام های پسر و دختر در لارستان گفت: از نام های پسران محمد، علی، ابولفضل، امیرحسین و از دختران فاطمه، زهرا، زینب، مریم از بیش ترین فراوانی در لارستان برخوردار بوده اند.
وی در خصوص گرایش خانواده های مذهبی به سمت اسامی ایرانی به ذکر چندین نام اشاره داشت و نام های سیده آناهیتا و سیده فانتهآ را برشمرد.
قائدی همچنین در خصوص تاثیرگذاری صدا و سیما در نامگذاری فرزندان گفت: یکی از مصداق ها را می توان به برگزیدن نام کیان توسط خانواده های لارستانی جهت نام فرزندانشان در ایام پخش فیلم مختار از صدا و سیمای اشاره کرد و همچنین نامگذاری نام حسن در ایام جنگ 33 روزه و پیروزی رزمندگان اسلام و نقش سید حسن نصرالله در بین خانواده ها اشاره داشت که در این مواقع فراوانی این نام ها از فراوانی های کم به فراوانی ها زیاد در منطقه ی لارستان خواهد رسید.
این مقام مسئول همچنین با یادآوری پخش سریال سری دوم ستایش، عنوان داشت: در مدت زمان پخش سریال ستایش میزان فراوانی نام ستایش در آن مدت به شدت افزایش یافت و اگر در روز 3 یا 4 فرزند در لارستان بدنیا می آمد اسم چند نفری از آنها ستایش گذاشته می شد.
نام های هدیه، ستاره، هستی بدلیل وجود نام بازیگران تاثیرگذار و خوب در سریال ها باعث شده است از فراوانی50 در زمره ی فراوانی 4 یا 5 نام های مذهبی قرار گیرد.
قائدی بیان داشت: نام امیر محمد نیز از زمان حضور امیر محمد در کنار عمو پورنگ در برنامه های کودک و نوجوان باب شده و اسامی زیادی را در برگرفته است.
وی به اسامی غالب بوجود آمده در این چند سال در منطقه ی لارستان اشاره داشت و گفت: نامگذاری فرزندان در خانواده ها را می توان به 3 دسته تقسیم داشت؛ مذهبی، اسامی ملی و ترکیبی و بیشتر اسامی نیز به عقاید و آرزوهای والدین بر می گردد.
وی آریانا، آریا، رژین، سولماز، آیسودا، آی سا، سارینا، ساینا، مهرسا، تینا، آیدین، آیگین و ... را از اسامی دانست که خانواده های امروزه گرایشی به نامگذاری فرزندانشان داشته اند.
همچنین می توان به فراوانی نام یسنا اشاره نمود که به یکباره به فراوانی زیاد رسیده است. نام غضنفر از نام هایی است که در طی این چند سال از اقبال کم تری برخوردار بوده و تا جایی که افرادی هم که این نام را برخود داشته اند اقدام به تغییر نام خود نموده اند که می توان به نقش بی بدیل صدا و سیما در معرفی کردن روستائیان و عقب افتادگان به نام های غضنفر در سریال های تلویزیونی اشاره داشت و این امر در صورتی است که نام غضنفر لقب امیرالمومنین علی علیه السلام به معنای پیروز میدان می باشد.