دبیر مبارزه با مواد مخدر فارس: 3700 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر داده ایم
در این جلسه اعضا با ارائه ی آمارهایی، به تشریح اقدامات انجام شده و کمبود های موجود در خصوص مبارزه با پدیده ی شوم اعتیاد در شهرستان پرداختند و تصمیماتی نیز اتخاذ گردید. در حاشیه این نشست، به سراغ محمد رضا ابراهیمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس رفتیم تا گفتگوی کوتاهی را با وی در خصوص اقدامات انجام شده در شهرستان و استان در خصوص مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم که حاصل این گفتگو در اینجا به مخاطبان عزیز ارائه می گردد:
با سلام با توجه به اینکه امروز جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان با حضور جناب عالی برگزار گردید، به طور مشخص بفرمایید ارزیابی شما از اقدامات انجام شده در ارسنجان جهت مبارزه با مواد مخدر چیست و ایا این اقدامات را کافی و موفق می دانید؟
ضمن عرض سلام، در حوزه درمان و حمایت های اجتماعی در ارسنجان اقدامات خوبی صورت گرفته است که نمونه آن ایجاد کمپ ترک اعتیاد با همت اداره بهزیستی و دیگر دستگاه ها و با هدف دسترسی آسان معتادان این شهرستان به درمان، است و به دنبال آن هستیم که در صورت نیاز کمپ دیگری هم در شهرستان دایر کنیم و اگر نیاز بود مراکز درمان سوء مصرف مواد هم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در ارسنجان ایجاد شود.
خوشبختانه در حوزه پیشگیری هم کارهای بسیار خوبی در این شهرستان انجام شده که شامل برگزاری کلاس ها، همایش و کارگاه های متعدد آموزش پیشگیری از اعتیاد می شود و امیدواریم با تعامل بیشتر بین دستگاه ها، کارهای بهتری هم در این خصوص انجام شود.
اگر مبارزه با مواد مخدر را به 3 محور پیشگیری، درمان و مقابله با عرضه تقسیم کنیم، شما به عنوان دبیر شورا هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر اساس تجربیات تان، کدام محور را مقدم می دانید؟
هرسه محور مهم است، اگر درمان صورت نگیرد بالاخره کسانی که آلوده شده اند چگونه باید نجات یابند؟ اگر مقابله با عرضه صورت نگیرد، سهولت دسترسی به مواد، خود باعث افزایس اعتیاد می شود و اگر پیشگیری صورت نگیرد مثل این است که اصلاً کاری نکرده ایم، از یک طرف مدام مقابله شود و معتادان درمان می شوند اما از آن طرف معتادان جدید افزایش می یابند. پس باید هرسه محر را به طور همزمان تقویت کرد اما بیشتر تکیه ی ما بر پیشگیری و اقدامات فرهنگی است.
نظام جمهوری اسلامی از ابتدا در بحث مقابله باعرضه بسیار تلاش کرده است، ما بیش از 3700 شهید و 12000 جانباز را در این راه تقدیم کرده ایم، بیش از 8000 تن مواد مخدر کشف شده است و سازمان های بین المللی هم ایران را پرچمدار مبارزه با مواد مخدر معرفی کرده اند هزینه های هنگفتی نیز در خصوص انسداد مرزها صورت گرفته است اما می بینیم که باز هم مواد مخدر هست. و همین نشان می دهد مقابله با عرضه به تنهایی کافی نیست و پیشگری مقدم بر آن است و باید آموزش "نه گفتن" و پرهیز از رفتارهای پرخطر را گسترش دهیم و حتی باید از مهد کودک ها هم آغاز کنیم. باید موج مبارزه با مواد مخدر در جامعه به راه افتد، خانواده ها، روحانیون، بسیج، فرهنگیان و دیگر اقشار مردم باید در ایجاد این موج سهیم باشند.
سهم شما رسانه ها هم که از همه بیشتر است.بنده همیشه گفته ام رسانه ها افسران مبارزه با مواد مخدر درعرصه ی پیشگیری هستند. شما باید در این خصوص به مثابه فرماندهان جامعه، موج پیشگیری از مصرف مواد مخدر را ایجاد و رهبری کنید و همین جا از همه رسانه ها و مطبوعات و رسانه ملّی که به خصوص در این یک سال و نیم گذشته ما را یاری کرده و اخبار مبارزه با مواد مخدر را منعکس نموده اندتشکر می نمایم.
با توجه به اینکه استان ما در مسیر انتقال مواد مخدر از استان های شرقی و جنوبی به دیگر نقاط قرار دارد، آیا به طور مشخص خبر خوبی برای مردم فارس در خصوص مبارزه با مواد مخدر دارید؟
خبر خوش اینکه در کنار بقیه فعالیت ها، مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر در سطح استان به صورت جدی در حال انجام است و در حال حاضر ناامن کردن محیط های توزیع مواد برای خرده فروشان، در دستور قرار دارد که ان شالله با این کار شاهد کاهش توزیع مواد در سطح جامعه خواهیم بود. چند روز پیش هم که بزرگترین محموله مواد مخدر کشور در استان کشف شد که جا دارد از زحمات کارکنان عزیز نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های دخیل در این پرونده قددردانی نماییم.