جاذبه های انحصاری یک روستای 2000 ساله در کازرون + عکس
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کازرون در این زمینه گفت: روستای دوان از روستاهای با قابلیت گردشگری در استان فارس است که در 9 کیلومتری شمال شهر کازرون در دامنه کوه دوان قرار دارد.
محمدرضا معینی گفت: پیشینه این روستا به 2000 سال قبل میرسد و معماری سنتی و زیبای آن، دوان را به یک دهکده منحصر بفرد بدل کرده است.
وی گفت: دوان بر اساس شرایط محیطی منطقه، به علت واقع شدن در دامنهی کوه شیبی تند با معماری پلکانی دارد و حدود 1500 نفر جمعیت را در خود جا داده است.
به گفتهی معینی، مردم در این دهکده زیبا، گویشی خاص از نظر آوا واژگان و ساختار زبان دارند، که این گویش بازمانده یکی از لهجههای فراموش شده فارسی میانه و از شاخه جنوب غربی است.
معینی ادامه داد: روستای هدف گردشگری دوان با داشتن آثار تاریخی از جمله بقعه علامه دوانی، بقعه شاه سلیمان و قلعه دختر (که با توجه به وجود سفالهای پراکنده، معماری، طراحی و پلان احتمالاً مربوط به دورهی ساسانی است)، حمام تاریخی دوان ( موزه مردمشناسی و صنایعدستی)، از جمله روستاهای منحصر بفرد فارس بشمار میرود.
این مقام مسئول همچنین گفت: دوان، 12 قبرستان دارد که هر قبرستان متعلق به طایفهای از طوایف 12 گانه بوده و هر یک با کتیبهها و خطوط کوفی حجاری شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی کازرون از تاکستانهای پلکانی روستای دوان بهعنوان یک جاذبه انحصاری نام برد و با بیان اینکه این تاکستانها بیش از هزار سال قدمت دارد، گفت: این روستا یکی از زیباترین نقاط در ایران بشمار میرود.
وی از آماده بودن روستای هدف گردشگری دوان برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خبر داد.
معینی گفت: با توجه به ظرفیتهای مناسب این روستا و قرار داشتن آن در فهرست روستاهای هدف گردشگری استان فارس، میتواند جاذب گردشگران زیادی در ایام پایانی سال باشد.
این مقام مسئول از هماهنگیهای انجام شده با فرمانداری، بخشداری، شورای اسلامی و دهیاری روستای دوان با تهیه زیرساختها امکان اسکان گردشگران در این روستا فراهم شده و آماده پذیرایی از مسافران است.
وی افزود: امسال با برنامهریزی در ایام نوروز شاهد برگزاری جشنواره غذاهای محلی همچنین تورهای طبیعتگردی در این روستا خواهیم بود.
معینی از سبدبافی، گیوهدوزی، مشک، آسیابدستی و ... بهعنوان صنایعدستی مردمان این روستا یاد کرد.