کد خبر: ۷۳۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۴

گرده ورمده، نان محلی شیرین و محبوب فراشبندیها+ تصاویر

گرده ورمده یا نان قندی که توسط زنان فراشبندی از دیرباز تاکنون پخت می گردد جهت مصرف صبحانه و یا چاشت مورد استفاده قرار می گیرد و در فراشبند طرفداران بسیار زیدی دارد.
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از  نخل بیدار نان قدمتی بالغ بر هزار ساله  دارد. نان همواره در نزد ايرانيان از جايگاه خاصي برخوردار بوده و غذاي اصلي مردم را تشکيل مي‌دهد و بخش قابل توجهي از پروتئين و انرژي مورد نياز مردم، از نان تامين مي‌گردد که بي‌شک تهيه، توليد وعرضه‌ نان سالم و بهداشتي در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.

نان‌هايي که از آرد سبوس‌دار تهيه مي‌شوند و با خمير مايه و بدون استفاده از جوش شيرين عمل‌آوري مي گردند و با حرارتي ملايم، يکنواخت و شعله غيرمستقيم مي پزند، از سالم‌ترين نان‌ها هستند.

گندم از بركات خداوندي است كه همواره مورد  احترام است،نان در سفره هر ايراني جايگاه ويژه اي دارد و نسبت به این قضیه چقدر روایات و احادیث داریم.

به هر صورت رابطه ی نان و گندم با اقتصاد یک رابطه ی بسیار نزدیک است. بيشتر زنان شهرستان رابر اغلب سفره  هاي خانه شان را با نان محلي مزين مي كنند.

در این میان از خانواده و مشتقات نان محلی موارد بسیار مختلف و متعددی را  میتوان نام برد که در روستا ها و شهرها و بیش تر در بین افراد با سن وسال بیشتر محبوبیت ویژه ای دارند.

نان قندی یا به زبان محلی مردم فراشبند "گرده ورمده" (به دلیل گرد بودن شکل ظاهری ) این نوع نان نیز به شیوه ای خاص توسط زنان فراشبند تهیه می شود و طرفداران بسیاری در بین مردم دارد.

در ادامه مراحل تهیه این نوع نان محلی را بصورت تصویر توسط خانم کاویانی از مادران مهربان و زحمت کش فراشبندی خواهید دید.

 

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

طرز تهیه گرده ورمده در فراشبند

 

انتهای پیام/
نظرات بینندگان