کد خبر: ۷۶۳۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۲ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۴

معاون استاندار فارس: زمانی که سنگ های غار سنگ تراشان را با ابزارهای اولیه می بریدند به یاد دارم!

پژوهش گفت: صدای برش اره سنگ تراشان همچون صدای کلنگ زدن فرهاد بر بیستون شنیده می شد.

به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از پسین جهرم، هادی پژوهش معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس در همایش «سنگ اشکن بزرگترین غار دست ساز ایران» گفت: جهرم شهر نوبنیادی نیست و فردوسی در شاهنامه به خوبی از آن یاد کرده است.

وی با بیان اینکه شاید در گذر زمان محل این شهر جا به جا شده اما دارای یک پیشینه تاریخی است، افزود: با جستجو در سایت های خارجی متوجه می شوید کسانی که اهل تاریخ هستند جهرم را به خوبی می شناسند اما این شهر برای ایرانی ها خوب شناخته نشده است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه گاهاً به سبب وجود پسوند جهرمی در نام خانوادگی بنده سوال می کنند که این شهر مربوط به کدام استان است، بیان کرد: از دوران ساسانیان از جهرم به عنوان یک ربات نظامی مورد توجه بوده است.

وی به ثبت نزدیک به بیش از 70 اثر تاریخی جهرم گفت: اعتقاد دارم بسیاری از آثار تاریخی جهرم به ثبت نرسیده و ترسم از این است که در گذر زمان این آثار از بین برود.

پژوهش با بیان اینکه آثار تاریخی مربوط به دوران قاجاریه و پهلوی اول در گوشه گوشه شهر جهرم وجود دارد که چنانچه معرفی نشود از بین می رود، خاطرنشان کرد: اینکه معتقد به حفظ آثار و ابنیه ها هستم دلیل دارد چرا که به قول شاعر «بیستون را عشق کند و شهرتش فرهاد برد».

وی با بیان اینکه برداشت سنگ از غار سنگ اشکن از دوران صفویه آغاز شده است، گفت: سنگ های این غار نه تنها در جهرم بلکه در شهرهای مجاور همچون سرداب ها و زیرزمین های شهر قدیم لار، مسجد جامع عتیق شیراز و برای منافذ و پنجره های سنگی مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه گرچه در آن دوران با حداقل امکانات و به منظور تامین معیشت مردم این اثر خلق شده است اما شاید آن روز که سنگ ها را می بریدند به فکرشان خطور نمی کرد که روزگاری این کار آنها به اثری گردشگری و ثبت شده در آثار ملی قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه سنگ اشکن با سعه صدر و تحمل مشقت گذشتگان جهرم خلق شده است، اظهار کرد: آنچه از بناهای تاریخی در کشور و استان ما وجود دارد از دسترنج گذشتگان بوده و همه برای ما افتخار است.

پژوهش با بیان اینکه آنچه اکنون در اختیار ما است از سرمایه گذشتگان بوده و سبب حفظ هویت و فرهنگ ما می شود، تصریح کرد: آیندگان چشم انتظارند تا خدمات پدرانشان را مشاهده کنند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت امروز کشور در حوزه اقتصاد با بحران خشکسالی مضاعف شده و به عنوان یک دغدغه درآمده است، گفت: چنانچه این روند ادامه پیدا کند غیرقابل جبران است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه آن زمان که سنگ های غار سنگ اشکن را با ابزارهای اولیه می بریدند به یاد دارم، گفت: سنگ شکنان در تاریکی و با نور چراغ نفتی مشغول بریدن سنگ ها بوده و صدای برش اره همچون صدای کلنگ زدن فرهاد بر بیستون شنیده می شد.

وی با بیان اینکه پیشینیان ما با اراده و عزم جدی سنگ ها را برش داده و بزرگترین غار دست ساز را پدید آوردند، بیان کرد: امروز همه چیز در اختیار ما است اما از آثار باقیمانده استفاده نمی کنیم.

پژوهش گفت: تنها کاری که برای 76 اثر تاریخی ثبت شده در شهرستان جهرم انجام دادیم بروشورهایی است که در ایام نوروز میان مسافران توزیع کردیم.

وی با تاکید بر لزوم درآمدزایی و ایجاد اشتغال از منابع در اختیار، گفت: چنانچه از بیکاری ناله سر می دهیم باید با ابتکار عمل خود از ابزارهای در اختیار  استفاده کنیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با اشاره به اینکه ساخت پل در ورودی جهرم سبب شده تا مسافران به شهر ورود پیدا نکنند، گفت: باید اجازه داد تا سرمایه گذاران به شهرستان ورود پیدا کرده و با ارائه خدمات به آنها زیرساخت های توسعه را فراهم آوریم.

وی با بیان اینکه باید داشته ها، آثار باقیمانده و نخلستان ها را خوب نگهداری کنیم، بیان کرد: نباید به بهانه کشاورزی بودن جهرم و یا بن بست بودن آن جلو توسعه شهر را گرفت.

پژوهش با بیان اینکه توجه به توسعه غار سنگ اشکن تنها به یک نشست باقی نماند، گفت: باید قدمگاه را به موزه مردم شناسی تبدیل کرده و برای درآمدزایی از آثار تاریخی نشست های مختلف برگزار کنیم.

وی با اشاره به توجه دولت به مبحث گردشگری و صنایع وابسته در دوران پسا تحریم گفت: ایران در بحث جذب گردشگری جزو 10 کشور برتر دنیا است و باید از این فرصت در راستای درآمد زایی و تولید اشتغال جوانان بهره برد.

معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس با بیان اینکه دولت باید زمینه و بستر اقتصاد گردشگری را مهیا کرده و مردم نیز در این زمینه همت داشته باشند، خاطرنشان کرد: نگاه دولت به بخش گردشگری در دوران پساتحریم و  گشایش در رفع تحریم ها جدی تر است.

 

انتهای پیام

نظرات بینندگان